mrki2 objavljeno: 11. travanj 2010. Dijeli objavljeno: 11. travanj 2010. Dali je dopušteno u isto vrijeme ovršiti 1/3 plače (alimentacija) i blokirati račun - ovrha (radi duga po alimentaciji) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fakincina odgovoreno: 12. travanj 2010. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2010. mrki2 je napisao: Dali je dopušteno u isto vrijeme ovršiti 1/3 plače (alimentacija) i blokirati račun - ovrha (radi duga po alimentaciji) Ukoliko sam dobro razumio plijeni vam se 1/3 plače zbog naplate alimentacije. Na temelju čega vam se još plijene novčana sredstva sa tekučeg računa? Zakonski je ovrhom dozvoljeno plijeniti 1/2 plače zbog naplate alimentacije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mrki2 odgovoreno: 12. travanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2010. Radi duga po istoj alimentaciji (dug nastao tako što je sud prije godinu dana donio presudu o povečanji a isti iznos nije dodao postoječoj ovrsi) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mrki2 odgovoreno: 23. travanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2010. Zna li netko dali je to dopušteno (po ustavu i zakonu) ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fakincina odgovoreno: 24. travanj 2010. Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2010. mrki2 je napisao: Zna li netko dali je to dopušteno (po ustavu i zakonu) ? U prethodnom postu sam vam odgovorio da je plijenidba plače zbog naplate s osnova alimentacije dozvoljena do 1/2 plaće. Zapljena kompletnog iznosa sa tekućeg računa je protuustavna i morate uložiti prigovor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mrki2 odgovoreno: 26. travanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 26. travanj 2010. Hvala puno na odgovoru ali ja imam još koje pitanje ako nije problem ... Dakle uz sve to navedeno tužen sam po toj ovrsi da nisam uplačivao mjesečno uzdržavanje iako je na odresku mirovine jasno vidljivo da se svaki mjesec plača (ovrha) e sad tu nije kraj jer mi je blokirana (privremeno zapljenjena)i osobna invalidnost jasno mi je da tu ima malo više protuustavnih radnji pa me zanima ima li koja osnova za tužbu(ne žalbu i prigovor) : ustavnom sudu/strasburu i ako ima koga bih trebao tužiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.