Jump to content

Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave


gepard

Preporučene objave

Pozdrav.

Dobio sam ovršni prijedlog radi pljenidbe imovine od javnog bilježnika na cifru od 30.000,00 kn na osnovi dokaza iz poslovnih knjiga. Ali desilo se to da sam bio na nekoliko razgovora u banci unazad 5-6 mjeseci i kod svoga bankara i kod drugih službenika da vidim kako to riješiti bez sudova, jer plaćao sam bankovni kredit u iznosu oko 2.000,00 kn mjesečno u vremenu od godine i pol dana i sve je bilo u redu jer sam tada imao mjesečna primanja od oko 4.000,00 kn. Kada više nisam imao takva primanja,tj. kad sam dobio otkaz u toj firmi, dobio sam drugi posao u drugoj firmi gdje su mi trenutna primanja od 2200,00 kn, pa više nisam mogao plaćati taj mjesečni iznos, nego sam plaćao po 1000,00 kn. Ali na razgovorima u banci sam to napomenuo, pa mi je rečeno i to nekoliko puta da mi mogu dati kredit za preklopiti ali opet ne mogu jer nemam prosjek plaće. Odazivao sam se na razgovore u banci,ali sve se svodilo na to da nemam prosjek plaće i da mi treba jamac, pa sam im rekao da je to teško danas, pa im ponudio policu životnog osiguranja, ali opet nije išlo. Stalno sam im govorio da ne osporavam taj kredit, samo kroz neko vrijeme, da nađem kakav bolje plaćen posao i da mi neće biti problem, ali ništa. Za jamca nema šanse da ga nađem jer tko bi mi jamčio pogotovo u današnje vrijeme, a i sam sumnjam da bi nekom potpisao (jer često dobivam od jednoga čestitku da nije platio ratu, ali nakon toga plati itd.) jer nemam siguran posao i sl.

Sada sam dobio ovaj ovršni prijedlog radi pljenidbe imovine na 30.000,00 kn , sa potpisom i pečatom javnog bilježnika.

Ne znam što da radim, kako napisati prigovor (u roku 8 dana) i što mi je činiti, jer poludio sam kad sam ovo dobio, jer uvijek sam redovno plaćao svoje obveze i kredite i ljudi mi bili jamci i nitko nikad nije niti osjetio da mi je jamac, a ovo me je psihički pokopalo. Molim ako ima netko neki savjet ili pomoć što da radim.

Hvala.

:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Hm, nažalost prošlo je zakonom određeno vrijeme za pravodoban prigovor, ali moj odgovor bi bio samo da napišete prigovor kojim navedeno rješenje o ovrsi pobijate u cijelosti, tada se rješenje o ovrsi javnog bilježnika stavlja izvan snage, vi plaćate pristojbu na prigovor i predmet se šalje u parnicu...

Ako stignete, javite se, zanima me što je bilo i jeste li uspjeli napisati prigovor...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija