Jump to content

Pravna snaga


Josip

Preporučene objave

Što znači Pravna snaga optužnog prijedloga. Znači li to da opcinski sud i prije završetka postupka može odrediti pritvor optužene osobe, ako je zatražena uvjetna kazna od 6 mjeseci ili može samo staviti prijedlog da se to provede i prije završetka postupka i pravoomoćnosti presude?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malo mi je nejasno pitanje..

optužni akt, konkretno optužni prijedlog, stupa na pravnu snagu nakon što ga sud zaprimi, ispita i zakaže glavnu raspravu..kod optužnice je malo drugačije..

 

pritvor (je jedna od mjera za osiguranje prisutnosti okrivljenika u postupku, ali krajnja mjera)i on se protiv optužene osobe može odrediti u bilo kojoj fazi postupka, ovisno o tome da li su ispunjeni zakonom propisani uvjeti za njegovo određivanje..

pritvor se ne određuje zbog sankcije koja je predložena, već zbog drugih razloga..npr. bijeg osobe, utjecaj na svjedoke, neodazivanje pozivima na raspravu i dr. da ih sada sve ne nabrajam..

 

što vas konkretno zanima/muči?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija