Jump to content

Prljave igre hrvatskih studija


Lixi

Preporučene objave

Bok,

 

Po kojem zakonu se smije jednom godisnje izaći na pismeni ispit?

 

Dakle koelgiji vezani za statistiku kod prof.Žebeca imaju ovakvu formu: Kroz 2 kolokvija, dolaske, javljanja i pismeni ispit se mora skupit odreden broj bodova da bi se moglo pristupiti usmenom ispitu i poloziti kolegij. No ako vam fali 1-2 boda za usmeni, ne moze se polagati pismeni ispit ponovno,nego se mora cekati godina dana, odslusati ponovno predmet i onda opet ista procedura.

 

Kod drugih težih predmeta je ista procedura, no možemo pismeni ponavljati 3+1 puta. Zasto je ovaj predmet drukcije i koji dio zakona mu to dopusta???

 

To nije jedini problem, na HS se desilo da su kolege uspjele poloziti iz treceg puta, znaci 3 g su polagali taj ispit, 3 puta ga slusali, i iz trece dobili dovoljan broj da izadu na usmeni. No zakonom se ne moze 3 puta slusati kolegij, i to na hr.studijima bas i nije praceno te neki kolege jos uvijek studiraju, a pogodite, ja ne. Oni ne zele priznati da postoje takvi studenti, a ja ih lično znam sa svoje godine.

 

Još jedan apsurd: kolegica je bila u situaciji kao ja, no nju su vec upisali u 10.om mj. Kad su vidjeli da svi znaju da ona i dalje studira iako 3 put slusa kao i ja, htjeli su i nju izbaciti, no poseglil su za tim da ona ima potpis od prije 2g, kada je taj profesor jos davao potpise ako ste bili redovni na predavanjima. Ja nazalost taj potpis nemam jer nisam imala index taj dan, ali mislim da sam imala vise bodova od nje te godine, i da je jasno da i ja imam pravo na taj potpis, samo on igrom slucaja nije tamo , jer kod nas se vecina potpisa ionako uzima kad se polozi predmet.Tokom godina je profesor prestao davati potpise osim ako nemate dovoljno bodova za usmeni.

 

Ja sam se javila rektoratu, kojem je trebalo 5mj da dobijem odgovor od HS, i taj odgovor je bio apsurdan, jedino sto su oni napisali u objasnjenju je bilo: po tom i tom dijelu zakona se ne moze tri puta slusati kolegij i zato nemate pravo studiranja. dakako, to uopce nije bilo moje pitanje, nego se odnosilo kako mozemo samo jednom godisnje izac na ispit i zasto neki jos studiraju a ja ne. Rektorat se uopće ne bavi time, nego su mi samo rekli da opet upisem zalbu temeljenu da odgovor niej u skladu s mojim upitom.. zanima me koliko mjeseci cu jos to cekati. Uzela sam nedavno i odvjetnika, ali buduci da on radi pro bono, nije tako zuran oko svega, i nisam dobila zadnjih mjesec dana nikakvu informaciju niti od njega.

 

Kome da se obratim??? Da li HS zakonom smiju to napraviti?

Očajna:(

 

 

 

:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 7 mjeseci kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija