Jump to content

Obnova pročelja zgrade

betty_blue

Preporučene objave

Živim u Zagrebu, u kući koja je zaštićeno kulturno dobro. U kući su četiri vlasnika stanova.

U tijeku je obnova pročelja u gradu i prije godinu dana svi smo potpisali dokumentaciju za obnovu pročelja uz subvenciju grada, jer kuća treba obnovu. Međutim, naša kuća nije prošla na natječaju jer je nedostajao statički proračun. U međuvremenu je jedan od suvlasnika počeo na svoj račun, preko svoje građevinske tvrke, obnavljati vežu i dvorišnu fasadu, bez da je prethodno o tome na bilo koji način obavijestio druge sustanare.

Objasnio je da će svojim novcem financirati obnovu zgrade, a da će mu grad Zagreb taj novac kasnije refundirati. Taj mu je plan očito propao, jer je grad zbog krize ili nečeg drugog odbio vratiti mu uloženi novac.

Problem je u tome što taj suvlasnik sada od nas preostalih stanara putem dogovora traži da mu isplatimo svoj dio droškova za obnovu zgrade, iako imamo dokument da zgrada nije prošla na natječaju.

Zanima me koje su pravne opcije u ovom slučaju, jer troškovi ne idu na račun GSK i ureda za zaštitu spomenika, nego na račun privatne firme susjeda s kojim živimo u kući.

Napominjem da smo ja i moja obitelj vlasnici stana i zanima me kakava su naša prava u slučaju da susjedu odbijemo platiti naš dio troškova.

Unaprijed hvala!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija