Jump to content

Privremena uputa - Bajić - Grbić


Sizif

Preporučene objave

Radi se o Privremenoj uputi za postupanje državnih odvjetnika i policijskih službenika u slučajevima kada su počinjenjem kažnjive radnje ostvarena obilježja prekršaja i kaznenog djela, potpisane od strane glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića.

 

Zna li itko koji je sadržaj upute i na koji će se način odlučivati te koji će biti kriterij za odlučivanje hoće li se za određenu radnju podnositi kaznena odnosno prekršajna prijava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

pozdrav,

I mene zanima gdje bi se mogao pronaći navedeni dokument u cijelosti :misli: baš sam tražio i čini se da nije objavljen javno, možda baš zato što su u njemu ostavili manevarskog prostora državnim odvjetnicima i policijskim službenicima :-? naime, proučavao sam dostupne članke o donošenju privremenog pravilnika i nije mi baš najjasnije mogu li protiv mene podići prijavu za isti slučaj na prekršajnom sudu ako je ranije odbačena na kaznenom, ili obrnuto!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

.

Sizif je napisao:

Iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a odgovoreno mi je da su privremene upute interne naravi i kao takve nisu predviđene za javno objavljivanje.

 

Je li ovakav stav zakonit? Što je s pravom na pristup informacijama?

 

Da li mislite na "naputak DORH-a broj O-7/07". Ako mislite na taj i takav naputak, provjereno nećete saznati sadržaj i "nitko ne zna" niti će Vam od upućenih reći o čemu se radi.

 

Inače, oni to tako rade "internim tajnim napucima" i ništa Vam ne znači ono "Je li ovakav stav zakonit? Što je s pravom na pristup informacijama", niti se trebate pozivati na Zakon o pravu na informaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija