Jump to content

brzina hoda pjesaka


secerko

Preporučene objave

Postovani, ako se krecem nogostupom brzinom koje je brza od brzine hoda pjesaka,tj.trcim, a iz dvorista neke kuce izadje vozilo i presjece mi put kretanja, a ja u trku naletim na to vozilo- tko je kriv u tom slucaju? Da li sam ja kriv jer sam se kretao brze od brzine hoda pjesaka pa vozac nije mogao pretpostavljati da cu ja naici ili je vozac tog vozila kriv jer izlazi iz dvorista i prelazi preko prostora koji je namijenjen za promet pjesaka? I drugo pitanje: ako prelazim preko ceste izvan obiljezenog pjesackog prijelaza, a na mene naleti vozilo koje se krece u zabranjenom smjeru, da li sam ja kriv za tu prometnu nezgodu jer nisam dobro provjerio situaciju u prometu (ja ne ocekujem da bi moglo doci neko vozilo iz smjera koji je zabranjen za promet-npr jednosmjerna cesta)? Zahvaljujem na odgovoru. Na ovom forumu sam naucio mnoge stvari koje nisam znao i jos jednom zahvaljujem se svima koju uredjuju i vode forum. Imam jos pitanja za koja tek sad znam da ne znam odgovore, ali ta pitanja cu postavljati malo po malo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Kriva osoba koja trči. Vozač automobila mora ući u svoj parkirni prostor i ne može se braniti od slučajnih ili namjernih napada i naleta. Naknadno ima se pravo tužiti pješaka za nastalu štetu.

 

2. Kriv pješak. Pješak je dužan preko kolnika i biciklističke staze ili trake prelaziti pažljivo i najkraćim putem, nakon što se prije stupanja na kolnik uvjeri da to može učiniti na siguran način. Naknadno ima se pravo tužiti pješaka za nastalu štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija