Jump to content

magisterij struke vrs magisterij znanosti


anath

Preporučene objave

2003/4 upisujem stručni magisterij na mf .Tada je to bila jedina mogućnost, nisu dozvolili upise na znanstveni niti su dozvolili upisati razlikovnu godinu za stjecanje naziva mr.sci. Tada sam ujedno bila na kliničkoj specijalizaciji .U sklopu postdiplomskog upisujem IV semestra, polažem ispite, ukupno oko 60 ects bodova te obranim magisterski rad koji ima ukupno oko 140 referenci i za koje je moj mentor u više navrata tražio da bude prihvaćen kao znanstveni no " komisije" odbijaju. Uglavnom, nakon silnog truda postajem magistar struke, što u medicini apsolutno nema nikakvu vrijednost!! Problem postaje i praktične prirode jer u "radnim zakonima" nigdje se ne spominje magistar struke te kao takav nemam pravo niti na povećanje plaće niti na dodatne dane/ dan za godišnji odmora. Jedino dopuštaju prelazak na doktorski tako da priznaju jednu godinu!!!kao da je to tek tako doktorirati, kao da vodim život dokone domačice( pohvala domačicama) koje će izmedju vodjenja djece iz vrtiću u vrtić otići malo na predavanje i tako...

uglavnom, zanima me 1. da li postoje još neke pravne mogućnosti da se navedeni magisterij struke prebaci u magisterij znanosti? bilo gdje u hrvatskoj a ako treba i na privatnim sveučilištima ( ne znam da li ih ima u hrvatskoj?). 2. kako da ostvarim moja prava u radnoj sredini? 3. da li ih mogu tužiti?

sa magisterijem struke imam više problema u objašnjavanju pa ga često i ne koristim,čini mi se da je faxu samo trebala lova!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stručni magisterij se označava kraticom mr.med. ispred imena za razliku od magisterija struke po bolonji mag. med. iza imena. Vidjeti: Zakon o stručnim i akademskim nazivima NN 128/99.

 

Mislim da vam više ne postoje još neke pravne mogućnosti da se navedeni magisterij struke prebaci u magisterij znanosti? Nime, znanstveni magisteriji se ne upisuju od 2005., a postoji njinova mogućnost dovršetka do 2011.

 

Tražite da vam se to prizna kao specijalistički magisterij - mag. spec. pa ukoliko treba položite još neke dodatne ispite ako je potrebno. Zakon o znanstvenoj djelatnosti i vikokom obrazovanju nije propisao što sa stručnim magisterijima.

 

Uvijek vam ostaje vam mogućnost upisa 2 i 3 g. doktorskog studija uz priznavanje 60 ECTS bodova

 

Tužba mislim da nema svrhe. Postavlja se pitanje protiv koga bi je podnjeli i kome? To bi bila pretpostavljam upravna tužba protiv nekog akta Fakulteta kojim vam se odbija priznati stručni magisterij u znanstveni.

 

Ne znam da li su vam oni to odbili pismeno. Jedino ukoliko ste čuli da je netko podnio i da je uspio u tome.

 

Možda ukoliko bi vam odbili specijalistički magisterij no tada bi morali uzeti odvjetnika koji se bavi upravnim pravom.

 

Pogledajte o tome i na:

 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=461465 :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o situaciji prije 2007. dakle i donošenja

Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju (NN 107/07)

Magustra bi se mogla poszvati na čl. 6 st. 3 da joj se prizna da je univ. mag.spec.

 

Donosim radi preglednosti cijeli Članak 6.

 

(1) Završetkom poslijediplomskog specijalističkog studija u trajanju od jedne do dvije godine, čijim završetkom se stječe u pravilu 60 do 120 ECTS bodova, osoba stječe akademski naziv sveučilišni specijalist, odnosno sveučilišna specijalistica uz naznaku struke ili dijela struke sukladno nazivu studijskog programa (na primjer: sveučilišni/a specijalist/specijalistica ekonomije, sveučilišni/a specijalist/specijalistica socijalne politike, sveučilišni/a specijalist/specijalistica financijske analize i slično), koji se može koristiti uz akademski naziv iz članka 4. ovoga Zakona.

(2) Kratica naziva iz stavka 1. ovoga članka je univ. spec. uz naznaku struke ili dijela struke sukladno nazivu studijskog programa (na primjer: univ. spec. oec., univ. spec. soc. polit., univ. spec. fin. anal. i slično), može se koristiti uz kraticu akademskog naziva iz članka 4. ovoga Zakona (na primjer: mag. oec. univ. spec. oec., mag. oec. univ. spec. soc. polit.) i stavlja se iza imena i prezimena osobe.

(3) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, završetkom poslijediplomskoga specijalističkog studija u medicini, stomatologiji i veterini, osoba stječe naziv sveučilišni magistar odnosno sveučilišna magistra uz naznaku struke ili dijela struke sukladno nazivu studijskog programa koji se može koristiti uz akademski naziv iz članka 4. ovoga Zakona.

(4) Kratica naziva iz stavka 3. ovoga članka je univ. mag. uz naznaku struke ili dijela struke sukladno nazivu studijskog programa, može se koristiti uz kraticu akademskog naziva iz članka 4. ovoga Zakona (na primjer: dr. med. univ. mag. epidem.) i stavlja se iza imena i prezimena osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Pravni fakultet u Zagrebu - Tajništvo

 

Obavijesti

 

Obavijest o roku za obranu doktorskih disertacija izvan doktorskih studija

 

Osobe kojima je u skladu sa Zakonom o visokim učilištima te prijelaznim odredbama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju bilo odobreno stjecanje doktorata znanosti izvan doktorskog studija, imaju pod tim uvjetima pravo obraniti doktorsku disertaciju te steći doktorat znanosti do zaključno 15. kolovoza 2011.

Osobe koje u tom roku ne završe, odnosno ne obrane doktorsku disertaciju, imat će pravo upisati se na doktorski studij te, po njegovu završetku, izraditi i braniti doktorsku disertaciju.

 

Obavijest studentima poslijediplomskih (magistarskih) studija

Studenti upisani na sveučilišne poslijediplomske znanstvene studije za stjecanje magisterija znanosti imaju pravo studij dovršiti, te magistarski rad izraditi i obraniti najkasnije do 31. prosinca 2011.

U izuzetno opravdanim slučajevima Vijeće poslijediplomskih studija može studentima poslijediplomskih znanstvenih studija za stjecanje magisterija znanosti odobriti

 

dovršetak studija, uključujući i izradu i obranu magistarskog rada, i nakon 31. prosinca 2011. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija