secerko objavljeno: 25. travanj 2010. Dijeli objavljeno: 25. travanj 2010. Dobra vecer svima, evo mene s novim pitanjem. Kad se placa obavezno osiguranje automobila od prometne nezgode onaj tko zeli moze platiti i stavku "osiguranje vozaca i 4 putnika". Sta znaci osiguranje 4 putnika to mi je jasno, ali nije mi jasno sta znaci osiguranje vozaca. Ako ja kao vozac dozivim prometnu nezgodu u kojoj budem povrijedjen, a za tu nezgodu sam ja kriv-tada nemam pravo na odstetu iz razloga sto sam ja skrivio nezgodu. Ako ja nisam kriv za tu nezgodu onda imam pravo na odstetu temeljem police osiguranja vozaca koji je skrivio nezgodu. Postoji i prosirena AO u kojoj vozac vozila ima pravo na odstetu u slucaju svoje krivice za prometnu nezgodu. Hvala na odgovoru i pozdrav svima na forumu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 26. travanj 2010. Dijeli odgovoreno: 26. travanj 2010. Dodatno osiguranje vozača i putnika nije obavezno. Ono se odnosi samo za tjelesne povrede u slučaju prometne nesreće koju prouzroči vozač tog vozila. Na naknadu ima pravo i vozač iako je prouzročio prometnu nesreću. Odštete i premija su mali iznosi. Ako vozač nije kriv ostvaruje pravo na odštetu sa police drugog vozila ili od zaštitnog fonda. Proširena polica AO se može odnositi na štetu na vlastitom vozilu prouzrokovanu svojom krivnjom, te i na ostalu štetu ili povrede koja se ugovori. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.