Jump to content

pozdrav, imam pitanje,ako mi možete pomoći...

kukop

Preporučene objave

Ovako, kuća je pod hipotekom koju vlasnik kuće tj,moj otac nemože dalje uplaćivati. Sada bih ja preuzeo otplatu kredita s time da napravim dosmrnti ugovor s roditeljima. Prvo pitanje je da li ga sestre mogu pobiti? obe su udane i žive van kuće, a drugo pitanje da li moja supruga (koja neće biti navedena u ugovoru) kada ja prebacim vlasništvo na sebe, da li njoj mogu pola kuće dati darovnim ugovorom? eto za sada ako je ikako moguće pomagajte. unaprijed hvala!

Dijeli na drugim stranicama

Samo činjenicom što vaš otac ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju kuću prepisuje na vas, vaš sestre nemaju pravo pobijati taj ugovor. Mogu ga pobijati jedino iz razloga zbog kojih se pobijaju i ostali obveznopravni ugovori.

Nakon potpisivanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju i prijepisa vlasništva u zemljišnoj knjizi, objekt ugovora postaje vaše vlasništvo i njime možete neograničeno raspolagati, s tim da nekretnina ostaje opterećena hipotekom.

Ugovor o doživotnom i ugovor o dosmrtnom uzdržavanju su ugovori obveznog, a ne nasljednog prava.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija