Jump to content

bračna stečevina - dokazi??


anonimno

Preporučene objave

Moje je pitanje sljedeće: u braku smo bili 12 godina. Suprug je već imao svoju kuću ali nedovršenu. u tih 12 godina kuća je gotovo u potpunosti dovršena (uloženo je cca 30.000 EURA). Zašto ja, ako potražujem polovicu od uloženih sredstava u tu kuću, moram imati račune iz kojih je vidljivo da sam i ja novčano sudjelovala. Pa ja sam mogla biti nezaposlena i što tada? No, ja sam radila i dok je bivši sve ulagao u svoju kuću ja sam plaćala režije u kući mojih roditelja, hranila i oblačila njega, sebe i naše dvoje malodobne djece! Pa naravno da nisam još mogla ulagati i u kuću! I čemu sada Sud traži dokaze, tj. račune??? Ako netko zna odgovor, bila bih zahvalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Umjesto odgovora bih Vas pitao, a kako biste dokazali Vaše sudjelovanje ako nemate račune? To što se, kako kažete Vi plaćali iznose dok je suprug ulagao u kuću je Vaš odabir i nitko Vas nije natjerao na to.

Sud nikada, baš nikada ne zanimaju nagađanja...samo dokazi...i kada svi budemo vodili računa o tome, biće manje sporova...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odovoru g. Marko. Ali, molim Vas što bi bilo da sam ja bila nezaposlena? U Zakonu piše da se bračna stečevina u pravilu dijeli popola. I sad, u tih 12 god. braka uloženo je 30.000 EUR i obzirom da ja nemam račune ne mogu ništa ni potraživati? Ili, možda ipak, postoji neki način? Ako postoji, molim za odgovor. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi, naravno, gledate na problem iz svog kuta i pokušavate po svaku cijenu ostvariti odgovor koji bi vam dao nadu. no, bojim se da u ovom slučaju nitko nema pravo da vam da isti.

pokušajte hladne sagledati važnje činjenice:

kuća je glasila na supruga prije braka - nije bračna stečevina. Iz toga je jasno da vaše ulaganje u nju treba biti argumentirano dokazima.

da ste bili nezaposleni, kako navodite kao argument, tada ne biste mogli uložiti tolike novce u kuću.

Ukratko, taj novac je bio dar vašem suprugu, ako nemate račune.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega Marko Vam je dobro rekao, naime ako je on kuću imao prije braka znači da je stečena izvan vašega braka, to Vam je isto kao da ste Vi prije braka dobili kuću u nasljedstvo i nekim slučajem se nakon 12 godina rastanete i što bi vi rekli da on trži pola te vaše kuće?? Odgovorite si na ovo pitanje mislim da će Vam biti puno jasnije…

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija