Jump to content

Er-1 obrazac i staz


anonimno

Preporučene objave

1. Ako sam prijavljena od 1.1. i radim do 1.3.. kad idem na porodiljni, da li mi se obe place (5000kn) racunaju u prosjek za porodiljnu naknadu?

Place su isplacene izmedu 5. i 10.og u mjesecu. Poslodavac je rekao obe place staviti na Er-1 obrazac. Da li je njegova potvrda dovoljna ili se iz nekog razloga ta posljednja nece racunati?

2. Da li je vazan datum donosenja doznaka za porodiljni? Ili u slucaju da mi se ova druga placa ovako ne priznaje, da ostanem raditi jos npr. 10 dana i onda odem na porodiljni i tada ce se priznati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na porodiljni se moze ici izmedu 28 i 43 dana! Pitam ako u ovom slucaju cini razliku da ostanem tih 15 dana dulje, pa umjesto da krenem cim mogu na porodiljni, krenem sto kasnije.

 

Molim vas znaci za ovaj odgovor. Ako ce mi placu isplatiti 10. (kako to poslodavac obicno radi). u istom mjesecu kad ja odem na porodiljni, (10.3. isplata, a ja na porodiljnom od 1.3.) da li ce se ta placa racunati kao prosjek za naknadu? A ako je isplata 10.3. a ja ostanem raditi do 15.3. sto u tom slucaju (a radim od 1.1.)?

 

Molim vas za pomoc jer bit cu samohrana majka i nije mi bas svejedno koliku cu naknadu primati! :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve Vam je objasnio Rubens. Vi ste zaposleni i radite. Trudnoću prati Vaš ginekolog. On određuje tremin porođaja i to upisuje u trudničku knjižicu. Rodiljni dopust se može otvoriti 45 dana prije porođaja djeteta odnosno obvezno 28 dana prije porođaja. Izvješće o bolovanju daje Vam Vaš doktor primarne zdravstvene zaštite prema terminu poroda. Vaš poslodavac u Potvrdi o plaći mora upisati ono što Vam je isplatio. Onda sve to morate donijeti u HZZO-e i to je to. Jel sad jasno?. Ili...nije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija