Jump to content

Prometna bez očevida!!!


anonimno

Preporučene objave

Imao sam manju prometnu. Izbjegavajući auto koji je uletio u moju traku, skrenuo sam u drugu traku i pogodio stražnji dio auta ispred sebe koji se polako kretao (gotovo stajao). Šteta na udarenom autu je gotovo nikava. Zanima me, s obzirom da nismo zvali policiju, da li dotični gospodin može nazvati policiju sutra ili postoji neko vremensko ograničenje glede toga. Inače, ostavio sam mu podatke osobe na koju glasi auto, (još ga nisam prenio)i zapisao je broj tablica i to je to.

Znači da li može nakon recimo dva dana ipak odlučit nazvat policiju i prijavit tu prometnu kao takvu, iako se nije odlučio na mjestu događaja zvat policju (barem tih pola sata koliko sam stajao s njim na cesti)

Inače, spreman sam mu platiti nastalu štetu.

HVALA!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
ne može proći, jer nema policijskog zapisnika

 

i te kako moze proci bez pol. zapisnika, samo pitanje je iz kojeg razloga bi ost. podnosio zahtjev za pokretanje prek postupka kada je uzrocnik nezgode korektan, ne spori o svojoj odgovornosti i spreman je nadoknaditi stetu iz vlastitog dzepa?

i kad smo vec kod toga, zasto iz vlastitog dzepa, pa cemu sluzi polica obaveznog osiguranja od autoodgovornosti? /

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako nema potvrde mjesta događaja, točnog vremena događaja, sata i dr. činjenica, kako će se onda netko okriviti za prekršaj. Samo negiraj počinjenje prometne nesreće i ne mogu ti ništa - naravno ako te tko tuži.

Što se tiče police automobilske odgovornosti- kvaka je što gubiš bonus, pa iduće godine dobiješ više "po džepu". Pozdarv

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče police automobilske odgovornosti- kvaka je što gubiš bonus, pa iduće godine dobiješ više "po džepu".

 

istina, ali pazi, nije rijec o velikoj svoti novca, 15% bonusa manje za prvu nezgodu. osiguranje kosta ovisno o zupaniji i snazi motora, no moglo bi se reci da je neki prosjek gubitka u prvoj godini 200, u drugoj recimo 150 i neka u trecoj bude 100 kn, pa ako se ide na policu, nesreca kosta 400-tinjak kn, plativo u tri godisnje rate. a u vezi toga da mu ne mogu nista ako negira nesrecu, slazem se s prethodnim postom, laik ostane frapiran kada iz samo dvije tri ogrebotine na automobilu vjestak isprica cijeli roman + jos svjedocenje najmanje ostecenog, ali i eventualno svjedoka. sasvim dosta za osudjujucu/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sasvim se slažem. Ali molim zbog male štete tko će angažirati vještaka i temeljem kojih će tragova vještak potvrditi prometnu nesreću - npr. nema više brisotina, sporna boja se isprala, nema mjesta događaja (na njemu nema nikakvih tragova zbog proteka vremena i sl.). Isto taKO, ako vještak potvrdi postojanje kontakta između baš ta dva vozila, mora navesti i tko je kriv - tada suprotna strana može angažirati svog vještaka i tako unedogled - mislim da ništa od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

onda i ti misli

 

molim te da pazljivije citas moje postove jer ja nisam napisao da mislim nego da znam, a to znaci da su mi poznati pravomocni ishodi vise takvih slucajeva od kojih bi najekstremniji bio kazneni sa uvjetnom 4-mjesecnom kaznom zatvora u situaciji u kojoj nezgoda nije prijavljena 24 sata od dogadjaja i u kojoj nije postojalo nikakvog traga ili ostecenja bilo na kolniku, bilo na vozilu, bilo na odjeci i obuci pjesaka (rijec je o naletu na pjesaka) i jos kao vrhunac, od 6 saslusanih osoba troje je iskazalo da nije vidjelo da bi doslo do kontakta izmedju vozila i ostecenog pjesaka. ne vjerujes li mi, mozes npr. zamoliti moderatoricu ovog foruma da ti potvrdi gore navedeno jer je istoj poznat konkretni slucaj i njegov ishod.

mi mozemo sada o tome da li su ovo presudili nepristrani sudovi, ali rijec je o pravomocnoj osudjujucoj presudi kaznenog suda koja, iako je po tebi "nemoguca", ipak postoji, pa te molim da mi ne nabacujes beljece smajlice, da ne haluciniras o prepadima i obradama i da okrivljenicima ne dajes lose savjete koji bi ih mogli skupo kostati te svoju pamet ubuduce prosipas npr. u studentskom cosku jer sudeci po onome sto sam od tebe imao prilike procitati tamo najvjerojatnije i pripadas.

pazi ju molim te, samo zbrises s mjesta nezgode i vise ti nis' ne mogu ako porices djelo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija