Jump to content

Blokada poslovnog računa


Ivanacro

Preporučene objave

Jučer sam plaćala račune, putem internet bankarstva, između ostalog i doprinose za plaće. Radi se o poslovnom računu. Dogodilo mi se da sam zadala nalog više nego sam namjeravala tako da je za naplatu bilo 285 kn više nego je bilo kuna na računu. Moram napomenut da u istoj banci imam devizni poslovni račun na kojem ima dovoljno novca i kad mi zatrebaju kune, mijenjam devize u kune i plaćam račune. Jednom se dodgodilo da nije bilo dovoljno novac na računu i nalog mi je odbijen. Međutim jučer se dogodilo da je zbog tog naloga viška moj račun blokiran.

Inače nalog je predan za plaćanje u 12,35h. Nitko iz banke mi do 16h (do kraja njihovog radnog vremena) nije javio da nemamo dovoljno novca za taj jedan nalog, nego su mi blokirali račun u 23,21h i poslali mi tada fax da mi je račun blokiran. Smiju li to napraviti? Zar ne bi bilo normalno kontaktirati klijenta i reći mu da se nalog ne može podmiriti i sve to napraviti u radno vrijeme. Kad se dobije fax u 23,21h u noći ne može se uplatiti novac jer gospoda iz banke ne rade. A firmi se evidentira blokada jedan dan čim prođe 00,00h. I sve se to odražava na solventnost firme. Ima li netko nekakav savjet i iskustva sa sličnim stvarima? Inače nalog koji se plaćao se odnosi na doprinose koji bi trebali biti uplaćeni do 15. u mjesecu, ali sam ih ja htjela uplatiti odmah 3. da skinem tu stavku s rasporeda. I sada ispada da želim platiti nešto prije roka, a kažanjava me se za to. I firma nikad nikome nije dugovala niti kunu, svi se računi podmiruju i prije roka. Hvala na savjetima! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija