LaraZG objavljeno: 6. svibanj 2010. Dijeli objavljeno: 6. svibanj 2010. Bok svima! Suvlasnik sam u idealnoj polovici zemljišta i kuće sa rođakom. U parnici je pokušao dokazati da moja polovica u stvari ne pripada meni, već da je sve urađeno njegovim novcem. U parnici je tražio da se mene briše kao suvlasnika. Tijekom parnice je utvrđeno u postupku dokazivanja, da je dio kuće izgrađen i plaćen mojim novcem. U vrijeme boravka u zajednici sa rođakom kupljen je taj teren i napravljeni su manji radovi (iskop i ploča). Nakon mojeg odlaska od njega i mojeg nikakvog daljenjeg participiranja izgradio je prizemlje i prvi kat bez moje dozvole. Njegov zahtjev je odbačen na općinskom i zatim na županijskom sudu. Moje pitanje se odnos na slijedeće: u nemogućnosti dogovora, a eventualne sudske dražbe ja imam pravo tražiti: 1) polovicu vrijednosti zemljišta i polovicu vrijednosti izgrađenog objekta do trenutka kad sam ja boravila i sudjelovala u troškovima izgradnje, 2) imam pravo na idealnu polovicu, kao što je navedeno u vlasničkom listu i gruntovnici, bez obzira na to što je izgrađeno nakon mog odlaska. Uistinu hvala na pomoći! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 6. svibanj 2010. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2010. ako jedan od suvlasnika ulaže u nekretninu bez odobrenja drugog suvlasnika ima pravo tražiti isplatu nužnih troškova za održavanje nekretnine a nikako drugu polovinu nekretnine. prijedlog za razvrgnuče suvlasništva podrazumjeva civilnu diobu nekretnne(isplata jednog suvlanika od strane drugog suvlasnika) ili sudsku prodaju nekretnine i podjelu dobivenog novca uz predhodno odbijanje troškova . kada sud prodaje nekretninu dobije se znatno manja vrijednost. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.