Jump to content

Idealna polovica ili polovica u kojoj sam sudjelovala?

LaraZG

Preporučene objave

Bok svima!

Suvlasnik sam u idealnoj polovici zemljišta i kuće sa rođakom. U parnici je pokušao dokazati da moja polovica u stvari ne pripada meni, već da je sve urađeno njegovim novcem.

U parnici je tražio da se mene briše kao suvlasnika. Tijekom parnice je utvrđeno u postupku dokazivanja, da je dio kuće izgrađen i plaćen mojim novcem. U vrijeme boravka u zajednici sa rođakom kupljen je taj teren i napravljeni su manji radovi (iskop i ploča). Nakon mojeg odlaska od njega i mojeg nikakvog daljenjeg participiranja izgradio je prizemlje i prvi kat bez moje dozvole.

Njegov zahtjev je odbačen na općinskom i zatim na županijskom sudu. Moje pitanje se odnos na slijedeće: u nemogućnosti dogovora, a eventualne sudske dražbe ja imam pravo tražiti:

1) polovicu vrijednosti zemljišta i polovicu vrijednosti izgrađenog objekta do trenutka kad sam ja boravila i sudjelovala u troškovima izgradnje,

2) imam pravo na idealnu polovicu, kao što je navedeno u vlasničkom listu i gruntovnici, bez obzira na to što je izgrađeno nakon mog odlaska.

Uistinu hvala na pomoći!

Dijeli na drugim stranicama

ako jedan od suvlasnika ulaže u nekretninu

bez odobrenja drugog suvlasnika

ima pravo tražiti isplatu nužnih troškova za održavanje nekretnine a nikako drugu polovinu nekretnine.

prijedlog za razvrgnuče suvlasništva

podrazumjeva civilnu diobu nekretnne(isplata jednog suvlanika od strane drugog suvlasnika)

ili sudsku prodaju nekretnine i podjelu dobivenog novca uz predhodno odbijanje troškova .

kada sud prodaje nekretninu dobije se znatno manja vrijednost.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija