Jump to content

minimalno rezanje mirovina


svemirac

Preporučene objave

Tresla se brda po forumu a rodio se miš..tu se pisalo po 100 postova kako će se nešto riješit zajednički,skupom,protesto i sl..a ono vlada odluči deri po povlaštenim mirovinama od branitelja jer se neće bunit kao druge skupine u društvu.Uzet će do 16% na mirovini,pa sad vi gledajte kome ćete plaćat od svoje mirovine..niste ju vi uništili i pokrali..nego ćete tajkunima još više napunit đepove a oni će u jahti u 7mj lijepo plovit morem i uživat,a braniteljima skidat sa mirovine.jadno je to i žalosno..nitko od čelnika udruga ni da se pobuni..a sutra svi branitelji u udruge lizat guzice čelnicima-a oni nas kao predstavljaju pred vladom..žalosno i jadno..profesori su bolje organizirani nego mi..makar u godini dana rade 6mj..a ostalo lade jaja i pametuju..kad je trebalo u rov svi smo bili dobri..sad tko nas #OOPS#..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi moji supatnici što prenosi portal "Index" ::

 

 

U srpnju rezanje povlaštenih mirovina

U srpnju rezanje povlaštenih mirovina

 

Tekst: G.V.

Foto: Ronald Goršić/Cropix

 

"POVLAŠTENE mirovine treba smanjiti pod hitno", kazala je Jadranka Kosor. Povlaštene mirovine će se rezati u srpnju, a ne sljedeće godine kako je planirano, izvještava Nova TV. Na povlaštene mirovine država godišnje troši sedam milijardi kuna, a Vlada želi uštedjeti milijardu kuna. U povlaštene mirovine najvećim brojem ulaze branitelji, umirovljeni političari, borci NOB-a, akademici i ostali te je pitanje kome će se odrezati mirovina.

 

Smanjenje broja općina i gradova Vlada u svojem planu predviđa tek za tri i pol godine ako do tada ne dođe do promjene vlasti i plana. "Ne znamo tko će provesti te mjere. Gospođa Kosor nije birala Vladu, ona je instalirana. Ako se ona mora dopisivati sa svojim ministrima jer joj se neće javiti na telefon, pitanje je mogu li provesti mjere koje su si sami zacrtali", kazala je Milanka Opačić iz SDP-a. Predsjednik Josipović kazao je da se nada da su te mjere efikasne i pravovremene, ali i pravedno raspoređene.

 

 

 

:palac::palac: Blago nama :palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma stvarno dosta mi je više reži ,reži i stalno udri pobraniteljima .Pa samo danas pogledajte naš tisak MRAVAK POLANČEC oOTUĐILI 600 MILIJUNA KUNA PA ONI DRUGI Pa oni prije njih SANADERI ,PAŠALIĆI I pusti lokalni poduzetnici Ma daj JACO JACO što njima ne uzmeš sve što su pokrali da ne spominjem one koji primaju velike mirovine i to saborske a osuđeni su na višegodišnji zatvor pa našeg dičnog generala ZLATARA pa DAJ JACO UZMI NJIMA ,PA UZMI OVIM PARTIZANIMA ŠTO IH JE SAVAKI DAN SVE VIŠE PA UDBAŠIMA ,KOSOVCIMA ,BIVŠIM VOJNIM LICIMA I SVIM NEPRIJATELJIMA DRŽAVE HRVATSKE,IDA NE NABRAJAM VIŠE .OSTAVI SE POŠTENIH BRANITELJA INJIHOVIH OBITELJI JER SE STVARNO ČAŠA PRELILA .Vrati JACO novce iz 90-tih i imaćeš proračun u plusu.A ja ću svoju"povlaštenu"mirovinu od 3325 kuna branit svim sredstvima jer mi ništa drugo i nepreostaje ,ako treba ponovo se tuć tuć ćemo se zbog našee djece i obitelji.AJ BOG NE MOGU VIŠE .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cijeli nas zivot ce nas zvati povlastenim,jer nase mirovine spadaju u prava prema posebnim propisima.Rijec "povlastena" pocela se koristiti kad su zastupnici sabora poceli ostvarivati mirovine i sad smo mi svi povlasteni i oni gore s debelim guzicama i nase kolege koji nemaju nogu ili ruku pa cak i oboje.Nase mirovine bi trebali prebaciti u neku noviju kategoriju i prestati nas tretirati zajedno s tim parazitima.Parazita ima i medu nama ali to je posao institucija,kako je deset godina govorio onaj papagaj od predsjednika Mesic.On i te institucije su nas doveli do ove situacije gdje vidimo da su branitelji na rubu zivaca i sto je najtragicnije ponovo se pojavljuje naznaka mogucih samoubojstava sto nikako nesmijemo dopustiti,pogotovo ne zbog tih budala.Ako niste stradali u ratu ne dopustite da vas ovakvi sada uniste

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa zar nije dosta toga više.Nisu branitelji osiromašili i pokrali državu,branitelji su je stvorili i dali političarima da je koriste i potkradaju,i ne samo da je portkradaju nego su je doveli na rub siromaštva i sada hoće da je najsiromašniji spašavaju.Drugarice Jaco to neće moći tako,dok ste se vi i ostala ##### u saboru bogatili branitečlji su ginuli i gubili dijelove tijela i zdravlje.Danas ta saborska ##### oće od nas da nam uzima ovo malo sirotinje što je zovu"povlaštenom mirovinom" koja je sve samo ne "povlaštena".Povlaštena je mirovina u saborske ##### koja mora samo dvije godine biti u saboru da bi stekla pravo na nju,a branitelji su gubili dijelove tijela i svoje zdravlje pa su valjda zato i piovlašteni.Kas vidim ko je sve bio saborski zastupnik; razni sportzaši,pjevači,seoski stihoklepci jednostavno mi se sve zgadi.Ma nismo se borili da nas danas neko jaši i #OOPS# kako hoće.najprije su vladajući sustavno nahuškavali građane na nas branitelje i na naše mirovine,ti isti građani neznaju da se velika većina naših mirovina kreće od 1.800do 3.000kuna.Ti isti građani su zaboravili ko je ginuo i ko se smrzavao po ćukama da bi njima bilo dobro i da bi mogli raditi.Danas ponama pljuju i seru ,sramotaih može biti i njih i naše dične sabornike.Nemogu više ni pisati puka san više...Pozdrav svim braniteljima gdje god bili.Bog i htvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

20.07.09. Starost: 288 dan(a)

Branitelji dali potporu Vladi

 

 

Braniteljske udruge podržale su Vladin prijedlog mjera o rebalansu proračuna. Riječ je o više od 65 tisuća mirovina, a mjere štednje primjenjivale bi se od prvoga kolovoza. Rekli su to nakon sastanka predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Đuro Dečak i predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Kažu, stali su uz zemlju '91., stat će i u ovim teškim vremenima.

 

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Zvonimir Milas također podržava Vladine mjere, istaknuvši da vjeruju u Vladu i premijerku te da su spremni podnijeti teret recesije.

 

Prema predloženim mjerama braniteljske mirovine do 2000 ne bi se smanjivale, od 2000 do 2500 smanjile bi se tri posto, od 2500 do 3000 kuna pale bi za četiri posto, a od 3000 do 3500 za pet posto. Mirovne od 3500 do 4000 bile bi manje šest posto, od 4000 do 4500 kuna sedam posto, od 4500 do 5000 osam posto, od 5000 do 5500 devet posto, a više od 5500 za deset posto.

 

Kosor je obećala da će Vlada voditi računa o najosjetljivijim skupinama, kao što su, primjerice, djeca bez oba roditelja. Vlada nema izračun koliko bi se uštedjelo na predloženim mjerama jer se, kazala je, razgovaralo o načelu. Riječ je o 64.494 korisnika, uz još nešto manje od 7000 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, a mjere bi se, najvjerojatnije, provodile od 1. kolovoza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadajmo se da neće da nas baš tako da "odrape" kao što se piše po forumu i na raznim linkovima.

 

Večernjak piše http://www.vecernji.hr/vijesti/vlada-ubrzala-rezanje-povlastenih-mirovina-izmjene-zakona-srpnju-clanak-137407

 

Svi imamo kredite (netko je spomenuo da ima dugogodišnji kredit 3000 kn - mj.ratu), a s obzirom da će vlada valjda pokazati osjetljivost prema braniteljima i invalidima koji su stvorili ovu državu na vrlo dobro znamo kakav krvav način, od kojih su mnogi branitelji podigli kredite da bi napravili kuće ili kupili aute ili stan, a radi se o relativno mladoj populaciji nemojmo dizati "halabuku" jer niti se još uvijek ne zna koliko će vlada da nam zavuče ruku u džep.

 

Vjerujem da će i Jadranka Kosor (nemojmo je zvati "Jaca" jer je rekla da je taj nadimak vrijeđa) pokazati osjetljivost prema braniteljima i da o nama razmišlja pozitivno jer nam je bila i ministrica pa je jako dobro upoznata sa našim problemima i socijalnim statusom.

 

A i ta invalidska braniteljska mirovina od 5-6 tisuća kuna nije uopće velika ako odbiješ 2-3 tisuće kuna kredita, platiš režije, školuješ djecu - ne ostane ti ništa osim praznih džepova i zavući ruku u te džepove i igrati džepni bilijar.

 

Mogu tek zamisliti kako preživljavaju oni sa mirovinama 2-4 tisuće, supruge nezaposlene ili još gore zaposlene, a ne dobivaju plaću....

 

E, to su već umjetnici.

Srednjoškolci moraju plaćati prijevoz, struja i plin poskupljuju, a mirovine i plaće idu dolje.

 

Sačekajmo prvo da vidimo kako će izgledati taj paprikaš.

Nadajmo se da nas nakon toga ne čeka za dnevni obrok "amper supa" ili juha od konjskih krmelja.

 

Dobro je da su se oglasile i neke braniteljske udruge koje su izrazile negodovanje i bijes pa, čak i odlazak u Zagreb na prosvjed jer će vlada uvidjeti koliko je osjetljivo i opasno zavući ruku u džep ranjenog i iztraumatiziranog branitelja koji nije kriv za krizu u državi u kojoj su debelo sudjelovali neki političari i doveli nas u stanje u kojem se trenutno nalazimo.

 

Stoga bi trebalo apelirati na J.Kosor da ima u vidu da branitelji nisu krivi za loše stanje u državi već se zna tko je kriv, a nama zahvaliti za stvaranje ove države rezanjem mirovina i drugih prava bi bilo nemoralno, neljudski i najvjerojatnije bi većina branitelja došla u bezizlaznu situaciju od kojih bi mnogi pokušali izvršiti suicid ili neku sličnu nepodopštinu, a ja sam stavio onaj link koji sam obrisao (zbog toga što se nekim korisnicima nije svidio) jer mi je bila namjera da odvratim pojedince od takvog nauma, a sve češće na portalu neki korisnici objavljuju da su toliko depresivni zbog ove situacije da im svašta padne na pamet.

 

I da nadodam, da dok se ministar financija deblja, mi bi mogli da gladujemo (mnogi već gladuju).

 

Ocjena vladi za stanje u državi:

ojgi2a.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni sve ovo sto se dogada u zadnje vrijeme u vezi s najavom rezanja mirovina pada teze nego neke stvari u ratu.Nije ni cudo da su branitelji na rubu zivaca i postaje opasnost da svaki cas mogu eksplodirati.Ja sam zbog lose stambene situacije krenuo u samostalno stambeno zbrinjavanje pomocu kredita banke i to pocetkom ove godine.Taman kad su mi odobrili kredit koji cu cijeli zivot otplacivati i to sa krvavo visokim kamatama i ratom od pola mirovine,pocne se pricati o rezanju mirovina.Sad ti budi normalan i smiren.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar vi branitelji koji ste u mirovini mislite šta je sa skoro 440000 branitelja( po registru) koji nemaju nikakve niti mirovine niti druge povlastice koje vi uživate.Možda ste uvjereni da među vama su svi zaslužili to što su dobili ili jednostavno gledate samo sebe. Poznam jako puno branitelja koji su proveli cijeli rat na prvoj crti pa sada ne da nemaju tako velike mirovine( žao mi je ljudi kojima je mirovina ispod 3 tisuće kuna) od koje bi im se moglo odbijati nemaju niti posao.

Mislite li da će država imati novaca isplaćivati mirovine koje dosežu i do 10000 kuna ako znamo koji je prosjek godina koje imaju naši umirovljeni branitelji.

U ovoj svoj nakani da nekima kažem da povlastice u kojima oni uživaju su prevelike i ne obuhvaćeju sve koji su zaslužili isključujem stvarno ranjene,zarobljene i oboljele branitelje.Neka se prisjete koliko je umirovljenika po osnovi ratne invalidnosti bilo do 2003 godine ( do pojave famoznog ptsp- čast iznimkama koji su stvarno oboljeli).

U DR ukupno je ranjeno negdje oko 10000-12000 tisuća vojnika, a ima oko 67000 umirovljenika kao hrvi.Do 2003 bili je umirovljeno negdje oko 32000 tisuće branitelja.

Razlika između te dvije brojke odnosi se uglavnom na umirovljavanje po osnovi PTSP.

LJUDI NEMOJTE GLEDATI SAMO SEBE!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa ne gledajmo samo sebe,stvarno ljudi uozbiljite se,danas je covjek pogazen na zelenom valu kod Zrinjevca,on lezi,ljudi prolaze i nitko ga nece ni pogledati.Dragi prijatelju ti si sve ovo dobro napisao i ima tu puno istine samo to pisi i jos svima koji leze u Remetincu pa i onima koji jos nisu unutra npr.cijeli Sabor,cijela Vlada,svi tajkuni(pisi Luki Rajicu mozda se smiluje) pa mozes pisati i Sanaderu,Linicu,Pasalicu,Kutli ni neznam kome vise.Nemoj se sekirati,INSTITUCIJE MORAJU FUNKCIONIRATI :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja imam plaču 3400 kuna koja ne dolazi već 3 mjeseca baško polje ,kredit sa stan još 7 godina po 3200,ženina plaća 5000,dvoje djece,dragovoljac 24-8-91 do 15-2-96 bez prekida,porućnik, kad vidim ko je dobio mirovinu i na što ćirevi,kićme i po sedam tisuća kuna rade još na baušteli i još taže povećanje radi pogoršanja a tek stanovi kako kome se prizna hrvi drugostupanjsko odmah na listu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

boruna je napisao:

ja imam plaču 3400 kuna koja ne dolazi već 3 mjeseca baško polje ,kredit sa stan još 7 godina po 3200,ženina plaća 5000,dvoje djece,dragovoljac 24-8-91 do 15-2-96 bez prekida,porućnik, kad vidim ko je dobio mirovinu i na što ćirevi,kićme i po sedam tisuća kuna rade još na baušteli i još taže povećanje radi pogoršanja a tek stanovi kako kome se prizna hrvi drugostupanjsko odmah na listu

 

 

Jel, vidi čuda, nisan to znala! Evo prosvijetliloi me!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mani i dalje nije jasno kako mirovina branitelja sa statusom HRVI-a može biti povlaštena. To je mirovina ranjenog ili oboljelog. MIslim da je broj korisnika civilnih invalidskih mirovina u RH u prosincu iznosio 252.345. Onda su i to povlaštene mirovine. Čudna neka podjela i demagogija koje nema nigdje u svijetu. Po ćemu je u našoj državi bolest povlastica. Sve sam više uvjerena da bi Ustavni sud trebao dati završnu riječ. Ne kažem da su mirovine nekih drugih kategorija realne i dovoljne, ali ni jedna druga skupina umirovljenika nikada nije stala u našu zaštitu, pa zašto bi naša briga bila visina njihovih mirovina. Dapače, svi su jednoglasno isključivo protiv visine naših mirovina, Još jedna opaska: braniteljskih mirovina sa statusom HRVI-a ima samo 40-tak tisuča i 12 tisuća su mirovine poginulih, nestalih i umrlih dranitelja. Tko zna koga su sve ubacili da se stalno priča o brojci od 67 tisuča.

Usporedbe radi: od završetka Domovinskog rata je prošlo 15 godina i ima nas 40-ak tisuća, a od tzv antifašističkog rata je prošlo 65 godina a njih još 42 tisuće su korisnici tih mirovina ( stvarno im je bilo teško kad ih je toliko uspjelo doživjeti 90-100 godina života )Bilo bi smiješno da nije žalosno,jer su se oni borili za trulu Jugoslaviju,a mi isključivo za HRVATSKU. Ispada da dobro zbore kad kažu da nije bilo njih, nebi ni nas. Da su se onda borili za slobodnu Hrvatsku, nebi mi '90-'95 prolazili kalvariju kako bi konačno Hrvatska bila samostalna. Svi poginuli,ranjeni, oboljeli, umrli i nestali hrvatski branitelji idu njima na dušu, a oni imaju obraza sebi pripisivati koje kakve zasluge za stvaranje Hrvatske.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav BORUNA u sličnoj sam situaciji ali naše kolege od 5,6,7,i 8 tisuća to ne zanima jer je. velika frka ako oni igube par stotina kuna a o polovici lažnih nebi sada.KLANACMALI potpisujem sako slovo a Depresivcu poručujem da prestane soliti pamet svima i dok čeka da institucije prorade da sam prijavi svoje lažne kolege a sigurno ih pozna dosta.Tonka59,braniteljske invalidske mirovine su 3 puta veće u prosjeku od civilnih invalidskih i po tom bitnom dijelu su povlaštene.Mirna nebi se reklo da si mirna već suprotno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za sve one koji su nasjeli na ove lažne informacije o visini braniteljskih mirovina : ja sam dragovoljac od lipnja 1991.god, borbenog sektora 1117 dana, HRVI 40% stalno od 1995.god, civilnog staža 25 godina i imam mirovinu 2.298 kn. Takvih kao ja ima oko 30 000. Onih 10 000 teških invalida koji imaju "velike" mirovine, može zavidjeti samo osoba koja nema ni trunke ljudskosti u sebi.

Glede "lažnih" invalida - ja sam cijelo vrijeme rata bila po terenima i nemam pojma tko se šetao po mome kvartu pa ne mogu u nikoga uprijeti prstom.

Kuharice, tajnice i ine uredske štakore treba izdvojiti iz registra, a to mogu samo relevantne institucije koje su ih instalirale među nas iz borbenog sektora. Za to nije kriv ni jedan branitelj na koje se iskaljujete, nego oni pred kojima ste manji od makovog zrna.

Kada bismo prosvjedom htjeli tražiti odvajanje borbenog od neborbenog, došlo bi nas stotinjak, a ostatak bi i idalje generalizirao stvari, blebetao gluposti i krio se iza korisničkih imena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Recite vi meni forumaši moji - koliku bi ja mirovinu trebao imati (sada imam 7000) da bi većina bila zadovoljna, da ne bi bi bio trošak društvu i da bi njen iznos bio pošten "po Bogu i stričevima" - u bivšoj jugi 10 godina staža sa plaćom nikad nižom od 1100DM (sjetite se malo koliko je to onda bilo novaca, ne za vrijeme MArkovića, nego malo prije) - cijeli rat (dva ranjavanja, RVI od 1992.g), gardijska postrojba (da ne govorim kolika je bila plaća), viši časnik. I nisam želio u mirovinu nego su me istjerali preko zdravstvene komisije i periodičnog liječnog pregleda. Zar je to puno obzirom koliko sam JA kroz doprinose dao državi - mislim da NIJE. Ali to je po njima POVLAŠTENO, neka, biti će njima svašta, ali ne povlašteno, jedva čekam, još malo...znam da ću ostati bez minimalno 1000kn, ali njih će to puno više koštati...

 

Zamislite, njima treba milijarda kuna, a 600M otišlo samo u TLM, a koliko takvih još ima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gle boruna, invalidska mirovina, braniteljska je takva da su u istom košu i oni koji nemaju dio tjela i oni kojima su ispucali čirevi (koje su imali i prije rata), i ako će se rezati rezat će se svima, koliko je to pošteno prema onima koji nemaju ruku ili nogu ili su negdje slomili kosti ili u sebi imaju gelera to je neka druga prića.

 

Prije bi trebalo ne rezati stećena prava već izvršiti detaljne provjere ratnih puteva i načina stradavanja dakle reviziju i tko nema dobar ratni put ne može bolovotai niti od PTSP-a jer je za to potrebna trauma i neka dzgotrajnost tako da sumnjam ada netko od mjesec dana terena može bolovati od PTSP-a jer nema kontinuiteta djelovanja traume.

Ali sito tako treba pogledati i one koji imaju ratni put od 91 do 96 njihovo sudjelovanje na prvoj crti sa oružjem u ruci i neposredno pružanje otpora agresoru jer biti zapovjednik pozadinske jedinice od 91 do 96 nije isto kao biti borac na prvoj liniji od 91 do 92.

 

Tako da bi jedna dobra revizija ratnih puteva dobro uzdrmala lažnjake i one koji baš ne zaslužuju koristiti prava koja koriste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakvi čirevi,hemerodi,kolitis na to još niko nije dobio invalidnost to su gluposti. dobiješ na ptsp ili ranjavanje.Lažnih branitelja svakako ima i to se mora riješiti ali ja smatram da svaki koji je učestvovao u ratu barem dvije godine da ima pravo i da je zaslužio barem na 20% invalidnosti.

Kako su si saborski zastupnici podijelili činove i invalidnost o tome nitko neće da piše nego se koljemo međusobno.

Ja osobno imam 20% invalidnosti na ptsp a ranjen sam u glavu 1992 godine hvala bogu samo me očešalo ali od tada imam često glavobolje nisam tada išao tražiti invalidnost koju sam mogao onda riješiti i to i stan. Sad kad sam tražio na ranjavanje gospođa iz drugostupanjske komisije u Zagrebu gdje sam osobno otišao rekla mi je --dragi gospodine vi nemate nikakvu dokumentaciju o liječenju poslije ranjavanja premda imate izvješće o ranjavanju ali nemamo vam na osnovu čega dati ivalidnost. samo zato što nisam ganjao doktore i skupljao papire.U uniformi sam od 1990 pa sve do 2006 godine kad sam umirovljen.prošao sam mnoge postrojbe vojne i paravojne , učestvovao u mnogim akcijama itd.Mirovina mi je sasvim solidna ne mogu se požaliti pa ako će smanjivati neka smanjivaju , bit će teško ali sobzirom da bi moglo doći do gore situacije a to je da uopće ne bude novaca za mirovinu bolje da se i ovako strpimo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nisam odolio da ne odgovorim na ovu temu.

Prvo da svima bude jasno pravit razliku između obljelog i ranjenog je veliki grjeh sjetite se reciomo 91-95 zakonom su ranjenima dodjeljivani počasni činovi,i neka druga prava oboljelima nisu i nisu bili izjednačeni u pravima,kasnije izmjenama zakona se to reguliralo i sad su ravnopravni,ova vaša naklapanja idu u onom smjeru što je teže "1kg olova ili 1 kg pamuka" isti je kur.c prijatelji i suborci,ISTI.

Tonka je u pravu glede broja umirovljenih HRVI-a nema nas 6700 već oko 45000 branitelja ostalo je kako je navela i to treba jasno reć.

PTSP jest vodeća dijagnoza kao oboljenje,bez daljnjega ali ima tu još barem 100-njak oboljenja koja mogu da se tako izrazim osigurat invalidnost.Da ne spominjuem pogoršanje bolesti koje su ljudi vukli prije rata,to je cca 20% svih utvrđenih oštećenja ili je uzeto u obzir kao kumulirani uzrok.

Visina mirovina je nebitna,u nekom globalnom gledanju proračuna,problem je u nedovoljno radno aktivnih da bi održali mirovinski susutav,po meni je veliku grešku napravila država kad je morh izgubio nekadašnji "vojni penzioni fond".Normalno bi bilo da vojska svojim umirovljenicima isplaćuje mirovine iz svog budžeta,a civili iz civilnog.Tad nebi bilo ni upola ovako zaoštrenih stavova.

Nadalje tvrdim da većinom braniteljske mirovine iznose do 4500kn što možete vidjet na stranicama mirovinskog u izvještajima.Isto proizilazi iz činjenice da 80% umirovljenih ima famozne omjere do iznosa 50/50 rat i mir,znači da je 80% mirovina kumuliranih uzroka,a što po prilici to znači nek vam objasne biseri koji su to i smislili.Činjenica je da je najveći dio branitelja HRVI preko 70% od tih 45000 umirovljenih HRVI upada u V-X grupu,pa samim tim nisu teški invalidi ali su npobitni INVALIDI.

I zadnje što se tiče lažnjaka,te revizije idu konstantno na zaprimljeni broj predmeta koji su u postupku revizije vrlo je mali postotak lažnih,uglavnom se radi ili o smanjenju stupnja oštećenja ili povećanju rjeđe ali i toga ima.

Znate li da je nekad izvršena revizija ivalida iz bilo koje druge skupine osim HRVI-a?

O čemu pričate,i do kad mislite hebat nas u mozgove,vi koji se osjećate ugroženi našim stečenim pravima?Jesmo li mi ikad kao skupina potegli pitanja civilnih invalida rada i sl.?Ne gospodo nismo iako svi znamo da ih je 10 x više nego nas pa ako je tako koliko je lažnjaka među civilima?

Moja odšteta za 20% invalidnosti je bila 1000DM jednokratno danas radnici koji su radili sa azbestom traže 50000eura odštetu,hoćete li i njima reć tražite previeše?

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma nemogu se načudit vašem jalu na PTSP-ovce,daj "boruna" i ostali provokatori navedite jednog koji je kako ti kažeš nakon 2-3g bolovanja zaradio mirovinu?I laiku je jasno da ne poznaš nek osnove,za stjecanje mirovine po oboljenju pa tako i psihičkim bolestima trebaš imati tri gdine minimalno kontinuiranoi lječenje,zatim trebaš minimu tri potvrde PLP i isto toliko DLP,što u praksi nosi minimum 4-5godina lječenja.A to što ljudi rade i pored"viskih mirovina" samo je ogledalo države i skrbi o braniteljima i stanja u državi.Pogledaj malo druge oko sebe pa se zapitaj što svaki drugi uposleni radi još ili fuš ili neku sitnicu,vjerojatno jer je pohlepan zar ne?Evo moj primjer recimo ja sam "ganjao mirovinu",stradao 1993 do 1999g,sam potvrđivao nalaze i komisije su konstantno skidale sa 50% do 20% trajno,ovo ti je samo u grubo pirča.Dalje radi toga što mi je naknadfa plaće bila 1830kn a obračun mirovine 1750 nisam po sili zakona mogao u mirovinu već sam bio na naknadi plaće jer mi je povoljnija(zamisli samo koja povlastica),a znaš li da tad nema krdita,čekova,misnusa i ostalih viskih povlastica.Sad sam po sili zakona u mirovini i mirovina je oko 3600kn,dali sam zbog toga sretan?Pitaj ljude koji me poznaju!Neću ni spominjati da od 1993 do danas dan osim revizija a mislim da sam ih prošao tri za koje sam siguran i još barem toliko koje su vršila razna državna tjela po dužnosti,nitko ali baš nitko nije pitao kako je tebi.Neću ti ni spominjat da sam upoznao gotovo svakog psihologa i psihića koji je radio od 1993 do danas u mom gradu,i da je samo jedan bio zaista zainteresiran da me lječi i rječju i djelom,kod ostalih sam uglavnom provodio oko 10min kontrolnog pregleda.Za kirurge koji su me krpali i dans svaka rječ zahvale,jer stvarno jedino oni i pitaju jeli sve OK. neću više vas uvjeravati jer vas nemože uvjerit nitko.

A da imam i mirovinu recimo 7000kn dali bi preuzeli moje tjeloi dušu, invalidnost zajedno s njom,a meni pooklonio svoj lagodni civilni ne PTSP, i ne ranjeni život i tjelo? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1

ajde me prosvjetli koji su to dodaci koje spominješ na mirovinu osobno ću ti ih uplatit na tvoj račun u banci ako mi ga predočiš,možda sam zakinut bio bi ti zahvalan do groba!Moj jedini dodatak je krizni porez koji plaćam kao i svi ostali,prema tome hajde me prosvjetli ako možeš.

I. KORISNICI MIROVINA PREMA ZAKONU O MIROVINSKOM OSIGURANJU

Tablica 9.

Vrsta

mirovine

Broj korisnika

mirovina

Prosječna mirovina umanjena

za porez, prirez i poseban porez

0 1 2

Starosna 597898 2.387,94

Invalidska 252345 1.937,99

Obiteljska 237793 1.865,10

UKUPNO 1088036 2.169,32

II. HRVATSKA VOJSKA - prema Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba,

policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba (DVO, PS i OSO)

Tablica 9a.

Vrsta

mirovine

Broj korisnika

mirovina

Prosječna mirovina umanjena

za porez, prirez i poseban porez

0 1 2

Starosna 2113 4.880,94

Invalidska 8919 3.169,39

Obiteljska 441 3.793,76

UKUPNO 11473 3.508,61

III. HRVATSKI BRANITELJI IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVI NJIHOVIH OBITELJI

(prema ZOPHBDR)

Tablica 9b.

Vrsta

mirovine

Broj korisnika

mirovina

Prosječna mirovina umanjena

za porez, prirez i poseban porez

0 1 2

Najniža mirovina (čl.31. st.3.

ZOPHBDR/2005.) 290 2.305,81

Invalidska 55178 5.206,89

Obiteljska 12246 7.657,20

UKUPNO 67714 5.637,60

IV. Korisnici mirovina ostvarenih prema Ugovoru između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine

o suradnji na području prava stradalnika rata u Bosni i Hercegovini koji su bili pripadnici HVO-a

i članova njihovih obitelji

Tablica 9c.

Vrsta

mirovine

Broj korisnika

mirovina

Prosječna mirovina umanjena

za porez, prirez i poseban porez

0 1 2

Invalidska 6156 2.788,30

Obiteljska 435 3.591,76

UKUPNO 6591 2.841,33

SVEUKUPNO (9+9a+9b+9c) 1173814 2.386,26

Prosječna mirovina umanjena za porez i prirez prema Zakonu o porezu na dohodak

(NN, br. 177/04) osim obiteljskih mirovina prema članku 9. stavku 1. točki 7. i članku 53. stavku 2. Zakona.

Odnos broja korisnika mirovina i osiguranika je: 1:1,30

Udio prosječne mjesečne mirovine (prema ZOMO) u prosječnoj, posljednjoj objavljenoj, mjesečnoj neto plaći

u Republici Hrvatskoj (za prosinac 2009. - 5.362 kn) iznosi 40,46%, a prosječna mjesečna mirovina sveukupnog broja

korisnika u prosječnoj neto plaći iznosi 44,50%.

Zakonu o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke (NN, br. 94/09).

BROJ KORISNIKA MIROVINA I PROSJEČNA MIROVINA

za prosinac 2009. (isplata u siječnju 2010.)

Od mirovine za srpanj 2009. (isplata u kolovozu 2009.) mirovine su umanjene za poseban porez prema

11

dakle ovo su činjenice pa malo čitajte,kako se vidi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Statističke informacije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje godina VII., broj 4/2009.

KORISNICI MIROVINA I VISINE MIROVINA PREMA VRSTAMA MIROVINA,

Tablica 10d.

Ukupno Starosna mirovina* Invalidska mirovina Obiteljska mirovina

Broj

korisnika

Prosječna

mirovina

umanjena za

porez,prirez i

poseban porez

Broj

korisnika

Prosječna

mirovina

umanjena za

porez,prirez i

poseban porez

Broj

korisnika

Prosječna

mirovina

umanjena za

porez,prirez i

poseban porez

Broj

korisnika

Prosječna

mirovina

umanjena za

porez,prirez i

poseban porez

0 1 2 3 4 5 6 7 8

do - 500,00 4 355,16 4 355,16

500,01 - 1.000,00 42 849,33 41 846,29 1 974,06

1.000,01 - 1.500,00 177 1.300,42 162 1.300,85 15 1.295,73

1.500,01 - 2.000,00 1707 1.860,92 1677 1.862,61 30 1.766,11

2.000,01 - 3.000,00 8335 2.535,62 290 2.305,81 7933 2.543,73 112 2.556,14

3.000,01 - 4.000,00 8647 3.502,70 8411 3.499,36 236 3.621,76

4.000,01 - 5.000,00 9693 4.513,46 8882 4.507,78 811 4.575,65

5.000,01 - 6.000,00 9896 5.570,39 9229 5.569,64 667 5.580,83

6.000,01 - 7.000,00 7545 6.553,42 6796 6.547,36 749 6.608,35

7.000,01 - 8.000,00 10783 7.401,80 6408 7.435,95 4375 7.351,79

veće od - 8.000,00 10885 9.071,72 5635 9.003,92 5250 9.144,50

UKUPNO 67714 5.637,60 290

 

ovdje se to loše vidi ali evo lijepo link pa se onda napuhavajte ciframa

http://www.mirovinsko.hr/UserDocsImages/publikacije/statisticke_informacije/2009/4/Statisticke_informacijeHZMOa_4_2009_veljaca2010.pdf

eto i sljepac vidi dao od 67000 mirovina,samo njih možda trećina ima preko 5000kn ostali su daleko ispod pa čak i sa mirovinom od 500kn!!!

 

Onda te podatke usporedite sa strukturom civilnih mirovina i vidjećete u čemu je bit stvari koliko je tamo lažnjaka ako je nas polovica zanči 30000 koliko je to onda civila lažnjaka,minimum 100000 lažnih invalida rad!!!!!1da ne spominjemo ranija umirovljenja itd.......

ajmo majstori pucajte! :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upravo radimo ono sto ovi gore ocekuju,stvaranje animoziteta prema umirovljenim braniteljima.Ne vidim zbog cega takva galama kolega branitelja na svoje kolege koji su u mirovini.Koliko god nama uzmu drugome to nece pomoci.Nismo mi sve ovo pokrali,unistili,nismo mi politicari.Najlakse je pljuvat po ljudima na ovom forumu.Ako vam je toliko dosadno ili mozda nije,trazite mail adrese ovih u remetincu pa se mozete i s njima dopisivati.Mozda vam oni mogu pomoci u zivotu pa oni su odlicni ekonomisti.Molim vas da ukoliko im pisete,prenesite im pozdrave od nas branitelja i zahvalite im se u nase ime na dosadasnjem doprinusu za dobrobit cijele ove zemlje. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno, imam koje -kakve dodatke : velikih 229 kn invalidnine. Ako znaš za još neke, uputi me, rado ću ih iskoristiti.

Nemam običaj komentirati na ovaj način, no tebe je netko jako zatrovao mržnjom prema braniteljima. Što se tiče prosjeka naših mirovina, ja sam sigurno u pravu jer su među naše mirovine strpali i one koji namaju baš nikakve veze sa braniteljskom populacujom, ali su glede nekih drugih "zasluga" prikrpani k nama kako bi povečali prosjek.

Zar te ne smeta što ima preko 220 000 civilnih invalida i od nji 180 000 radi na crno. Ne, to ne smeta. Smeta samo ono što što je sa predznakom "hrvatsko" kao što je hrvatski branitelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tonka59, u potpunosti se slažem s tobom, već sam nekoliko puta reagirala na ovom forumu na uvredljive i provokativne postove šta ih piše jutro1 i još poneki antihrvatski i antidomovinski "elementi", ali mislim da su oni občni provokatori koji su ubačeni na ovaj forum i da ih jednostavno treba ignorirati!!!

Pozdrav svim HB-a... :kavica::kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne treba nikoga sotonizirati ako ima drugačije mišljenje, pa ni jutro1, iako se i ja ne slažem sa iznesenim.

 

Ovo je samo primjer kako se i oko ¨obične¨ matematike mogu lomiti koplja, a kako je tek lako sa moralnim vrijednostima i teško dokazivim činjenicama ?

 

Možemo ipak, u miru raspravljati i svaki iznositi mišljenja, dokaze, uvjerenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo je braniteljski forum i ne mogu govoriti o prijevremenim civilnim mirovinama,država je slala u prijevremenu mir. da bi mogli pokrast poduzeća,dala u poćetku generalima sve ,ne onima u haagu da ne pobune vojsku međutim tako je krenilo.na ovome forum sam stvarno dosta naučio do 12mj 2009 i bio je baš pravni portal za sve savjete o braniteljima i ptsp-u,ali novi zakon u 12 mj je sve okrenuo naopako ,kada je ukinuta dragovoljnost,vrijeme provedeno u ratu osim sa hrviom,ovakvi bi se postovi samo brisali šta je sa registrom branitelja to je vlada sama stavila i sad se koljite.zanimao me jedan čovjek u registru sada je bojnik u mirovini proveo je godinu ipo u kancelariji dao je garažu od državne firme na korištenje hv pod uvjetom da on bude šef tehnićke službe tako je bilo obićni vojnici su poludili na to ali vlast ga je podržala ta firma je bila ponos ovoga podrućja radilo se u tri smjene sada se rade na njezinom mjestu stanovi a radnici idu po bolnicama normalno gledaju se spasiti bilo kako a državi je sada to trošak HZZO ,putni troškovi,ljekovi u to se sama uvalila, radnik ode u mirovinu veća mirovina nego plaća pa normalno da će ići sada možeš dobiti profesinalnu 1800 ili opću 2400

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zna ZNG-a svašta vjeruj,a matematika je egzaktna barem za prosjek,ali prosjek nije i pravo stanje stvari.Znači ukupno isplaćeno podjeli sa brojem korisnika i dobićeš 5206 kn ali pogledaj grafove sa linka pa ćeš shvatit o čemu ti tonka priča,zanči ima cca 30000 tisuća onih koji imaju preko 5000kn od toga ima 10000 onih koji imaju preko 10000kn i upravo taj dio izdiže nas preko neke prosječne mirovine,slično je i kod civilnih mirovina gdje su iznosi manji a masa korisnika veća,tamo je 10000kn gotovo utopija.Ali kako pošteno podjelit kolač to je druga spika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mijenjam kronični ptsp koji me 'usrećio' za čitav život za jednu prostrijelnu ranu kroz butni mišić..........

 

nemojte samo da je teža rana, da je ovo ono........svatko ima svoj križ.

 

imam rodicu koja ima teško oblik depresije i koja već nekoliko godine ne izlazi vani , ne komunicira ni sa kime, ne želi vidjeti svoje dijete i živi u svom mraku........

 

ja bih radije i bez noge nego takav život.....

 

ps- prije tjedan dana u okolici sinja ubio se HRVATSKI BRANITELJ KOJI NIJE BIO RANJEN I NIJE SE NIKADA LIJEČIO OD PTSP-A...........

BIO JE SITUIRAN, MIRAN , ANTIALKOHOLIČAR I OLIČENJE DOBROTE .........NEKA MU JE LAKA HRVATSKA GRUDA ! ! !

 

A VI DEŽURNI MUDRACI SADA MUDRUJTE ZAŠTO JE DIGAO RUKU NA SEBE.......

 

ps- ja nebih nikome tko nije dragovoljno otišaoi u rat priznao ranjavanje jer je išao protiv svoje volje..........................ali tko mene pita ...........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje je ¨pošteno djelejenje¨ kolača !

 

Po zakonima je uvijek bilo, tko izdvaja više za doprinose, može očekivati i veču mirovinu.

Netko je završio radni vijek s osnovnom školom, ali je i počeo zarađivati s 18 godina.

Drugi je završio fakultet, možda i još drugo, pa počeo raditi.

Netko je na poslu odgovarao za ciglu ili kamion, a drugi za ljudski život, zdravlje i slično.

Netko je u mirovini sa 15 godina staža, drugi sa 40.

Netko je postao invalid i ne može više raditi, a drugi i sa 70 godina može kopati.

 

Čak i u kamena vremena nije bilo uravnilovke, da svi imaju iste plače ili mirovine.

 

Najviše su pogođeni oni koji su poginuli, tko će im dati odgovarajuću mirovinu? Stvarno je u redu njima se pokloniti, a društvo da vodi računa o njihovima ( djeca, supruge, roditelji ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

strikan je dobro napisao u svom postu o problemima oboljelih branitelja.Stvarno nije dobro olako pisati o tome,bolest moze biti vrlo teska.Jednom je profesorica Vera-Folnegovic-Smalc izjavila da dusevna bolest se moze tumaciti kao rak duse.Glupo je sto neki ovdje svasta o tome pisu jer neki ljudi stvarno pate.Pa ljudi moji nemojte zaboraviti da se vec ubilo preko 1300 branitelja.Zar nakon ovakvog podatka jos netko moze tako blesavo pisati o oboljelim braniteljima i o nekakvim ciframa love ili o napuhanom broju umirovljenih branitelja.Ima stvarno medu nama i onih koji rata nisu vdjeli a u mirovini su,ali zar smo mi krivi za to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dragi moji.....

 

ne želim nikoga vrijeđati već sam samo htio reći da NITI JEDNA PROBLEMATIKA NIJE CRNA ILI BIJELA KAO I SVE DRUGO U ŽIVOTU......

 

tko smo mi da tvrdimo da su svi doktori koji nam pišu dijagnoze i recepte NEUPUĆENI ? ! ! !

 

ne svađajmo se preko ovog meni dragog foruma već malo iziđimo vani i prošetajmo sa obitelji ili prijateljima i smirimo živce

 

pozdrav svima..... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko se ne bori s bolestima psihe ( ne samo PTSP ), ne može shvatiti da je to teže nego niz fizičkih bolesti ili rana.

 

PTSP je stvarno rak duše, a što je još gore, ima posljedice i na okolinu, pate i najbliži, a najviše su ugrožena djeca.

 

Na žalost PTSP i druga oboljenja su na ¨zlu glasu¨ upravo zbog lažnih branitelja i invalida.

Podržimo, tražimo, pomognimo službenim tijelima da se provede konačno provjera, famozna ¨revizija¨, stručno i prema zakonu.

 

Na taj način pomažemo svim pravim invalidima, a sve dok trpimo u istom gnijezdu i smrdljiva jaja, neuvjerljivi smo, činimo zlo !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolega strikane jedno pitanje. ko se to u Sinju ubio u zadnjih nekoliko dana? živim u centru Sinja i znam sve i svakoga (koliko je to moguće) i u zadnjih par dana takvo što nisam čuo. a što se tiče mirovina neka režu imaju i od čega. kolo sreće se okreće možda jednoga dana i oni dođu na naše "jasle" kako se u narodu kaže. dao im Bog da probaju živjeti sa ovime što mi imamo ("povlaštena mirovina" i sve što uz nju ide). pozdrav istinskim braniteljima ma gdje bili!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jutro je pametnije od večeri.Po razmišljanjima nekih(pronaći će se sami)forumaša izgleda da dolaze iz SUBNOR-a a ne iz HVIDR-e.Kao pišem uvredljivo,provakativno mrzim sve što je hrvatsko,porijeklo mi je sumnjivo,prijatelj sa Dodigom,antihrvatski element zApravo nisam na liniji PARTIJE,jezik nekih prošlih vremena a zapravo je to kućni odgoj,sve optužbe bez ijednog dokaza za njih.Problem mog pisanja je u tome što pišem gole činjenice a spomenutoj gospodi nije do istine već očuvanje svog statusa pod svaku cijenu.Ja sam se davno predstavio,imam 4 godine PRVE crte u 113.i 114. brigadi,RADIM za 3000 kuna u opljačkanoj firmi koja se raspada,imam obitelj.U ovakvoj ili još goroj situaciji je barem 100000 vaših kolega iz rova ali sit gladnom ne viruje.Od početka pišem samo o nepravdama prema braniteljima jer je ovo braniteljski forum a ako to nekoga vrijeđa i provocira ne mogu pomoći.Tvrdim da u registru branitelja se nalazi barem 100000 osoba (koje su dobile i naše udjele)kojima po nijednom moralnom zakonu tu nije mjesto.Tvrdim da u invalidiskim udrugama ima pola koji su taj status stekli kriminalnim radnjama i da ih razotkriti ne mogu državne institucije bez pomoći svih nas.Možda i među grlatim forumašima ima takvih pa preko foruma viču drž te lopova dobro sakriveni,pa otud i nervoza te vrijeđanje onih koji ovaj problem stalno iznose na površinu.Tvrdim da je raspodjela udjela u braniteljskom fondu napravljena na nepošten i kriminalan način što svakom dobronamjernom ne treba dokazivati.Na kraju moram zahvaliti forumašu Nildi što razumije moje namjere i što pogađa bit problema . Po meni ne pisanje o navedenim pojavama je zlo i zločin.Za one koje misle da će me ušutkati moram razočarati jer mene vodi samo istina i borba za nas koji smo bili sa vama u rovu a danas nemamo ni pravo ni na rad!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

treba uvijek imati na umu da velika vecina branitelja na ovom forumu su stradalnici.Ptici na grani je jasno da ima medu nama muljatora i otkud bi mi trebali znati koliko ih ima.Sigurni smo da je to puno manji broj u odnosu na prave stradalnike.Tvoje pisanje jutro1 je uvijek negativisticko i djeluje tako kao da napadas ili ti idu na jetra svi mi koji smo na ovom forumu.Prateci tvoje postove koje pises na vise tema na ovom forumu vidi se da si jako frustriran na sve lose situacije vezane uz branitelje,ali covjece Bozji ti pises kao da smo svi mi krivi za to.Bio si branitelj pises,pa znas da nismo svi takvi.Mi smo svi ogorceni na sve nepravde koje su u razlicitim zakonima napravljene prema nama.Zar mislis da nama ne smeta kako je donesena odluka o bodovima za fond branitelja,lazni invalidi smetaju i nama,udruge branitelja smetaju i nisu nis koristi,to je nama na stetu,u registru branitelja sigurno ima i vise od 100 000 ljudi koji tamo nemaju mjesta i zbog njih smo definitivno svi nepovratno meterijalno popljugali.Dobro je da se nastavis boriti za istinu,pa moramo tako i svi mi.Mi nismo unistili ovu zemlju,nismo krivi za radna mjesta i to sto ljudi nemaju placu.Zar mislis da sam ja sretan sto moja majka ima mirovinu od 1500 kuna.Nazivas nas obicnim cuvarima svojih povlastica.I ti kao nas kolega nas nazivas povlasticarima,pa to bar ti nebi trebao,ti koji znas da ima puno tesko ranjenih medu nama,puno tesko bolesnih medu nama.Koja nam je to povlastica.I ja pisem o lopovluku u vezi fonda,laznih invalida,trulih udruga,o registru u kojem je masa ljudi koji tamo ne trebaju biti,ali sve to sam pisao da nisam nikoga vrijedao na ovom forumu jer ako mi ovi ljudi na forumu idu na zivce ja bi se maknuo s njega i to je opcija koju ti mozes uvijek iskoristiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, možda je i njemu nedostajala pažnja, dok mi mlatimo praznu slamu. Sada ju je dobio, ali one to ne zna, kao što ni mi ne znamo zašto je umjesto života, postao samo sjećanje.

 

Slava mu i mir vječni.

 

Pomognimo jedan drugome, iako je to puno teže nego odmoći ili se istresati - vrijeđati drugoga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Depresivac, potpisujem sve što si napisao, ali me smeta šta JUTRO1 piše na taj način na koji piše, možda nije svjestan da samo diže tenzije kod branitelja a oni su svi svjesni te nepravde prema njima.

Jutro1, moj sin ima 1374dana prve crte, sa nepunih 19god.otišao u rat, nakon srednje škole(umjesto na fakultet), ima 2760kn.mir. profesionalna nesposobnost40rat 60civil.,a vjeruj mi ja bih bila sretnija kao njegova majka da radi za taj isti iznos, nego da trpi ovo šta trpi, i ja zajedno s njim.

Jutro zahvali Bogu da možeš raditi.

I sad neka mi netko kaže da je to povlastica 12tab.dnevno upropaštna mladost, a i život...Pozdrav svim HB.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dežurni forumaši u mojim postovima pročitaju čega uopće mema ili uopće ne pročutaju do kraja.Nikada nisam pisao o pravima stvarno oboljelih i ranjenih, niti mislim da su velika a ove mirovine do 25000 kuna sramotno su male.U mom susjedstvu živi 5 invalida a lažnih je 6(6 je doktor koji im je krivotvorio nalaze).Mirovine su im od 5000 na više imaju i PTSP,a liječene je bilo do drugostupanjskog riješenja i usput zarađuju i na crno,odnose posao onima koji ga nemaju i ne plaćaju poreze i doprinose.Ovakve primjere sigurno i vi imate i to je glavni problem pravih invalida a i svih nas kojima jašu na leđima.Usput mislim da ove premalene mirovine mogu samo rasti a ne suprotno.Dizanje tenzija kod branitelja mi je i namjera u svrhu stvaranja kritične mase potrebne za i najmanje promjene kriminalnih zakona i pravila.Ako budemo samo šutit bit će nam i gore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo Konačno i teme.Po saznanjima Hvidre iz svih gradova su pristale na rezanje mirovina od 7-10% a vlada je tražila 20%.Sada se pregovaraju sa Partizanima kojih ima "malo" i saborskim mirovinama.

Ako netko zna više detalja neka napiše,i držite se teme a ne prepucavanja,dosta nas mrze novinari,vlada i civili u društvu a sad stalno međusobno koškanje.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slazem se sa amenom,ceka nas stvarno puno vazniji problemi od prepucavanja.Volio bi da i drugi pisu o novim informacijama o rezanju mirovina.Jel to sluzbeno 7-10% ?Znaci po tome da HVIDRA odlucuje o nama.Dosta mi je njihovih odluka,tko su oni,oni nemaju vise ni potporu svog sada malobrojnog clanstva a kamoli citave populacije.Dragi kolege,moramo hitno pronaci nacin da delegitimiramo te parazite da odlucuju o nama.Bilo bi dobro da barem Mrljavac pokrene makar neku peticiju da vide da vise nemaju te udruge potporu.Na kraju definitivno zavrsavam polemiku sa jutro1:umjesto tog niskoristi pisaranja po ovom forumu izvrsi svoju duznost,prijavi tih sest laznih branitelja i bit ce bolje i tebi i nama.Nama pricas o 6 laznjaka umjesto DORH-u

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zng-a je napisao:

ma nemogu se načudit vašem jalu na PTSP-ovce,daj "boruna" i ostali provokatori navedite jednog koji je kako ti kažeš nakon 2-3g bolovanja zaradio mirovinu?I laiku je jasno da ne poznaš nek osnove,za stjecanje mirovine po oboljenju pa tako i psihičkim bolestima trebaš imati tri gdine minimalno kontinuiranoi lječenje,zatim trebaš minimu tri potvrde PLP i isto toliko DLP,što u praksi nosi minimum 4-5godina lječenja.A to što ljudi rade i pored"viskih mirovina" samo je ogledalo države i skrbi o braniteljima i stanja u državi.Pogledaj malo druge oko sebe pa se zapitaj što svaki drugi uposleni radi još ili fuš ili neku sitnicu,vjerojatno jer je pohlepan zar ne?Evo moj primjer recimo ja sam "ganjao mirovinu",stradao 1993 do 1999g,sam potvrđivao nalaze i komisije su konstantno skidale sa 50% do 20% trajno,ovo ti je samo u grubo pirča.Dalje radi toga što mi je naknadfa plaće bila 1830kn a obračun mirovine 1750 nisam po sili zakona mogao u mirovinu već sam bio na naknadi plaće jer mi je povoljnija(zamisli samo koja povlastica),a znaš li da tad nema krdita,čekova,misnusa i ostalih viskih povlastica.Sad sam po sili zakona u mirovini i mirovina je oko 3600kn,dali sam zbog toga sretan?Pitaj ljude koji me poznaju!Neću ni spominjati da od 1993 do danas dan osim revizija a mislim da sam ih prošao tri za koje sam siguran i još barem toliko koje su vršila razna državna tjela po dužnosti,nitko ali baš nitko nije pitao kako je tebi.Neću ti ni spominjat da sam upoznao gotovo svakog psihologa i psihića koji je radio od 1993 do danas u mom gradu,i da je samo jedan bio zaista zainteresiran da me lječi i rječju i djelom,kod ostalih sam uglavnom provodio oko 10min kontrolnog pregleda.Za kirurge koji su me krpali i dans svaka rječ zahvale,jer stvarno jedino oni i pitaju jeli sve OK. neću više vas uvjeravati jer vas nemože uvjerit nitko.

A da imam i mirovinu recimo 7000kn dali bi preuzeli moje tjeloi dušu, invalidnost zajedno s njom,a meni pooklonio svoj lagodni civilni ne PTSP, i ne ranjeni život i tjelo? :misli:

 

oni koji su prvi put ,od 01.01.2005., počeli sa liječenjem kod psihijatra bili su 2-3 godine neprekidno na bolovanju i otišli u mirovinu.slobodno pitaj nekog koga poznaješ da se liječi od 2005. i sada je u mirovini.oni koji su bili na plp na prvim komisijama dobili su rješenja dlp za 3-4 mjeseca i već krajem 2005 su mogli biti u mirovini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koja je to pravednost ! pa ako oduzimaju onda nek svima oduzimaju ovako praviti neke selektivne razlike stvarno je bolesno. rudari i oni što rade s azbestom su isto oslobođeni pa što su oni bolji od nas rvi koji nismo 100 % ???,pa da su svi 100 % rvi onda bi zaposlili isto toliki broj njegovateljica i eto povećanje zaposlenosti... meni je žao svih invalida,ali zar smo trebali svi biti 100% pa bi i naša djeca imala financijsku sigurnost,ovako što nekažu javno koliko dobija njegovateljica + mirovina pa to sve skupa barem 8 mirovina ili 8 obitelji bi imale financije ,mislim ovo je sve sranje pa što znaći 10% onom što ima 8,9,10 i više tisuća mirovine -njemu to definitivno nesmeta i taj se neće buniti odnosno taj podržava ovu sramotnu otimačinu,pa ja bi se rado mjenjao s njima nek se oni truju tabletama bez kojih ja nemogu ,a meni nek vrate zdravlje .10% ??? nadam se da će ovi sa vlasti jako malo još biti na vlasti......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda1965 je napisao:

 

 

oni koji su prvi put ,od 01.01.2005., počeli sa liječenjem kod psihijatra bili su 2-3 godine neprekidno na bolovanju i otišli u mirovinu.slobodno pitaj nekog koga poznaješ da se liječi od 2005. i sada je u mirovini.oni koji su bili na plp na prvim komisijama dobili su rješenja dlp za 3-4 mjeseca i već krajem 2005 su mogli biti u mirovini.

 

Moguće ali nisu imali trajno rješenje mirovine jer nisu ostvarili status trajno,već privremeno do npr 30/06/2006 pa time i mirovina ide do tog datuma,nastavlja se opet komisija itd......barem tri godine.NE možeš imat trajno rješenje za mirovinu i privremeno rješenje DLp već samo na onaj rok koji je iskazan u rješenju,kad je rješenje trajno onda je to i konačna mirovina bez daljnjih PLP i DLP itd.....malo se kolega informiraj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ jutro 1

 

odmah ti mogu odgovoriti iskreno - kavu ne pijem niti zalazim po birtijama,ne pijem niti alkohol -jedino što pijem i bez njih ne mogu to su tablete. što reći na ovaj tvoj komentar .da sam mogao definitivno bi nastavio raditi svoj posao ali ja sam od komisije proglašen opća nesposobnost sad ja tebe pitam bio sam prošao sve preglede i primljen u službu ,a sad kad više nisam zdrav sad mene kao i puno drugih prijatelja koji su ovako prošli treba uništavati,samo oduzimati a ja sve moram kupiti,platiti lijekove jel ti možeš shvatiti da onaj tko može raditi nije bolestan ,ja nemogu raditi i mirovina mi je sve.pitam ja tebe koliko je meni oduzimalo se od plaće dok sam radio za mirovinsko,ja imam radnog staža a neki i bez svega toga sad imaju puno puno više. ja tebe razumijem i znam da si ogorčen ali ti nisi bolestan kao što kažeš " radiš",prema tome molim te neželim više se prepirati jer nemogu shvatiti da ti i tebi slični gledate nas sve pod istim iako se jako puno nas razlikujemo .. što je rudar i neznam ti drugi što su oni bolji ,pa kad uzimaju svima nek uzimaju svima.nije problem što oni uzimaju već problem je kako živiti kad si bolestan trebaš sve platiti dok oni zdravi mogu itekako se dobro snaći.

------------------ no dobro ti imaš svoje mišljenje i djelomično se slažem kad prozivaš one koji ispijaju kavicu no nisu svi ti dečki kako ti kažeš lažni bolesnici,no nadam se da će netko pametan i u svezi toga provjeriti tko pije tablete a tko kavicu,pivo,vino,rakiju,itd.

 

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ljudi love država ima samo su krivo raspodjeljeni,a vlada uzima na krivim mjestima (npr.mirovine)umjesto da (ako se treba rezat-a ima i drugih načina štednje)da krene od najbogatijih pa prema "dolje"oni kreću od Ljudi HB -onih koji su stvorili ovu državu ...SRAMOTA!!

 

Jel ima nešto bizarnije???????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zavadi pa vladaj rasturismo se medjusobno dragi moji HRVATSKI BRANITELJI.PTSP,HRVI,UDOVICE,NESTALI itd.. meni je svejedno svi su dali svoj obol u ratu pa i ljudi koji su radili po firmama pa proizvodili deckima koji su na liniji hranu,odjecu ...i da ne nabrajam ,u svakom zitu ima kukolja tako i medju nama,ali to ne znaci da se moramo medjusobno rasturat.Postoji zakon i vlast koja to mora rijesiti.A mi moramo nekako ocuvat svoja prava jer sve je to krvavo zaradjeno doslovce krvavo.Imam 6000 mirovinu kredit stambeni u svicarcima ubi mi egzistenciju i meni i obitelji 30% hrvi ranjavanje 91 god.Nisam trazio nikako zbrinjavanje sam sam to rijesio i sad 10% pa zemljo okreni se.Netrebaju meni nikaki predstavnici udruga nikog oni ne predstavljaju nego sebe.Treba znati da izjave nasih predstavnika se ne slazu sa stanjem na terenu. Ma nemogu vise mogao bi pisati stosta.

 

POZ SVIM BRANITELJIMA.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Dežurni forumaši u mojim postovima pročitaju čega uopće mema ili uopće ne pročutaju do kraja.Nikada nisam pisao o pravima stvarno oboljelih i ranjenih, niti mislim da su velika a ove mirovine do 25000 kuna sramotno su male.U mom susjedstvu živi 5 invalida a lažnih je 6(6 je doktor koji im je krivotvorio nalaze).Mirovine su im od 5000 na više imaju i PTSP,a liječene je bilo do drugostupanjskog riješenja i usput zarađuju i na crno,odnose posao onima koji ga nemaju i ne plaćaju poreze i doprinose.Ovakve primjere sigurno i vi imate i to je glavni problem pravih invalida a i svih nas kojima jašu na leđima.Usput mislim da ove premalene mirovine mogu samo rasti a ne suprotno.Dizanje tenzija kod branitelja mi je i namjera u svrhu stvaranja kritične mase potrebne za i najmanje promjene kriminalnih zakona i pravila.Ako budemo samo šutit bit će nam i gore.

 

Crno jutro vam osvanulo....

 

Vidim da niste niti branitelj,niti poznajete tematiku istih a koliko vidim slobodni ste izražavati svoje "trenutno" mišljenje...provokatorskog tipa.....

 

Nisu više branitelji neobrazovani i neuki "puk" da ne bi bili u stanju zbrojiti dva i dva te se izboriti za svoja legalno stečena i trajna prava propisana zakonom, kao što se neki od vas i nadaju...dapače....ima tu i pravnika...sociologa...doktora....i oni su HB...

 

I daj se odlučite više u kojoj ste Brigdi bili...113 Ante Ljubičić ...ili... 114. brigada HV 'Škorpioni' obje su mi jako poznate ..ustroj ..zapovjednici..pripadnici...tako da nema "muljanja"....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SB-007 tvoj post me ponukao da ti odgovorim dragi kolega.Moja situacija je potpono ista.Pa tko bi docekao da nas netko drugi stambeno zbrine.Do tada nas vise nebi ni bilo,a nasa djeca nikad nebi dobila sansu da bolje zive.Sami smo podigli kredite,sto je pohvalno,ne cekajuci neciju milost.Podigli smo ih kod "nasih" komercijalnih banaka uz visoke kamate i visoke rate svaki mjesec do kraja naseg zivota.To znaci da nismo iskoristili pravo na olobodenje otplate onog iznosa kredita koji je u postocima jednak postotku nase invalidnosti.Po zakonu ,sami smo se stambeno zbrinuli,jos sam sada duzan obavijestiti stambenu upravu MOBMS-a o tome tako da me oni skinu sa liste za stambeno zbrinjavanje.I eto nam sada cestitke,pola rate mi odlazi na kredit i sad nam jos dode nagrada od -10%.Oni koji ocekuju da branitelji ne polude su u potpunoj zabludi.No,kak se ono veli:STICI CE IH RUKA PRAVDE.Po njima tesko ranjeni ili bolesni branitelji koji pije po 12 tableta na dan jednaki su sa saborskim parazitima koji su u mirovini.Sto se tice "nasih" udruga,ne vidim vecu sansu nego sada da ih maknemo sa scene jer oni predstavljaju sve osim nas branitelja :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plemeniti se baca lažima na mene ja odgovoram istinom,post izbrisan.zato evo još jednom,na prvoj crti sam bio sa 113.u šibenskom i zadarskom zaleđu a sa 114.na dubrovačkom zaleđu.Plemeniti kao vrsni poznavatelj ustroja ovih brigada trebao bi znati da je ovo moguće a ima branitelja i sa više postrojbi, treba samo otvoriti registar branitelja. Što se tiče navodnih mojih provokacija mogu samo reći za neke je istina najveća provokacija,ali tu nema pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jutro1 ma sa puno toga ja se slazem s tobom i da je istina ono sto najvise boli neke medju nama, ovdje se radi o 10% otimacine jer kako ja na to gledam nismo toliko zasluzili.Boli me druga stvar imam ista primanja 10 god. po njima sam se zaduzivao gledajuci uvijek da se ne zaduzis preko mjere znaci planiras zivot, i sad krizni 5% pa 10% zato jer imamo previse, po mom slucaju pade ja ispod razine ne 3500 nego 1000 kn,covijek s 3500 moza i ne ulazi u stambeni kredit jer mo to taj iznos ne dopusta ja sad imam puno manje od tih minimalnih a takih je dosta u populaciji branitelja pa ko je sad financiski ugrozen pitam se. JUTRO1 po tvom pisanju mislim da imas pravo za lazne mirovine lazne branitelje svi mi to znamo ali je jedno naj bitnije ostanimo na istoj liniji manimo se prepucavanja to nam samo steti a neke raduje.

 

 

poz svim HRVATSKIM BRANITELJIMA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zng-a

 

kad dobiješ rješenje DLP-a možeš iči na procjenu kod vještaka da odrede omjere i kad to obaviš izračunaju ti mirovinu i u mirovini si od datuma kada si bio kod vještaka.trajno rješenje nema veze sa time.oni koji su imali "dobre" plače nisu žurili kod vještaka ( ako nisu pozvani od strane HZMO) jer postoji mogučnost da im mirovina bude manja ( ako je omjer 20 % rat 80% ostalo).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda1965 je napisao:

zng-a

 

kad dobiješ rješenje DLP-a možeš iči na procjenu kod vještaka da odrede omjere i kad to obaviš izračunaju ti mirovinu i u mirovini si od datuma kada si bio kod vještaka.trajno rješenje nema veze sa time.oni koji su imali "dobre" plače nisu žurili kod vještaka ( ako nisu pozvani od strane HZMO) jer postoji mogučnost da im mirovina bude manja ( ako je omjer 20 % rat 80% ostalo).

 

Da prijatelju ali da biš bio u "mirovini trajno" znači baš u mirovini moraš imati trajno rješenje DLP,barem sam ja imao tako dok to nisam dobio znači rješenje DLP na 20% trajno nisam ni dobio rješenje za mirovinu.

A koliko ja znam ti možeš sa DLP dobit i produženo rješenje na godinu dana ,pa opet PLP,DLP itd.(da pojasnim ako me ne kapiš,znači DLP daje svoje mišljenje tek kad imaš njihovo mišljenje da je oštećenje "trajno" tek tad imaš osnov za mirovinu,u tom slučaju mirovinsko ti se veže na to DLP rješenje i mirovina ti je jednom za uvjek rješena,a ako je DLP dalo suglasnost tj mišljenje obično na godinu dana onda te mirovinsko opet poziva nakon isteka tog roka da dostaviš novo rješenje DLP da bi imali osnov da ti produže primanja ili ti ih uskrate)i još jedno omjer rat/mir donosi vještak a ne PLP ili DLP taj omjer je nešto sasvim drugo od stupnja invalidnosti itd........da ne duljimo :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zng-a

 

nisam niti naveo da omjer daje DLP već vještak a u mirovini si (datum) od onda kada ti vještak odredi omjer (poslije slijedi izračun visine mirovine),neovisno o privremenom ili trajnom rješenju.vjerovatno je mali broj kome je ukinuta mirovina prije trajnog rješenja zbog možebitnog prekida liječenja. :frajer:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svojim nedavnim tekstom nije mi bila namjera još više razjedinjavati nas branitelje već ukazati da su ovako visoke mirovine nerealne s obzirom na stanje u državi. Meni osobno smeta kad se postojeći zakon naziva Zakon o braniteljima kad se zna da osim HRVI drugi nitko nema nikakva prava iz tog zakona.

Zar stvarno mislite da su nam napravili dobro prislivši većinu postoječih branitelja ( preko 35000 sa ptsp i 10000 još u obradi) da naglo psihički obole od otvaranja te mogućnosti 2003 godine.Znam da je jedan dio branitelja stvarno psihički obolio i treba im pomoći.Svatko od nas zna da najveći dio zapovjednog kadra koji je bio daleko od prve crte, liječnika u postrojbama te raznih logističara ima ptsp i povlaštene mirovine. Možda su baš njihove mirovine tako visoke da zbrojene sa mirovinama obićnih ćukaša daju prosjek 5600 kn.

Po mom mišljenju do ovakvih poniženja da se zdrave ljude prisili da "polude"(ispričavam se zbog teške riječi ali ljudi moji vidio sam jako puno nalaza liječnika koji su lažni) nikada nebi došlo da se usvojio prijedlog o braniteljskom dodatku prema vremenu provedenom na prvoj crti.

Zar je riješenje mlade ljude slati u mirovine sa 35-45 godina te ih na želost većinu prepuštati birtijama i besposličarenju.Takvim tempom života da su mirovine i triput veće nebi bile dovoljne.

Mladome čovjeku treba dati raditi i za to ga pošteno platiti, a ako je bio u DR dati mu dodatak na plaću, a sutra i na mirovinu .Možda bi i mnogi od naših kolega koji su nažalost izvršili suicid bilo među živima da se tako radilo .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Davorko Vidovic izjavljuje veceras u "Otvorenom" da hrvatska izdvajanja za mirovine u jednoj godini jos uvijek nisu tako velika ko u europskoj uniji.Kod nas je nesto vise od 10% proracuna na godinu dok je u europskoj uniji to vise od 12%.On tvrdi da hrvatska drzava moze to financirati.Pa sad se ja pitam zasto sad kad je frka s lovom koju su godinama krali,prvo idu rezat nama mirovine.Pretesko im je boriti se sa sivom ekonomijom,tamo im lezi lova koja im fali.Mi smo povlasteni,a oni koji zataje porez su po njima hrvatski poduzetnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mario1969 je napisao:

15.06.2010. masovni prosvjed hrv.branitelja na Markovu trgu

 

E moj Mario to je naučna fantastika da se branitelji okupe oko nekog prosvjeda-makar su dobili 10% manje mirovine..da se to dogodi prosvjetnim radnicima,ili drž.upravi e to bi se već mogli desiti prosvjedi.pročitaj od početka samo komentare,svi se bune ovdje preko ovog foruma i nigdje u medijima nije izašao neki članak o nezadovoljstvo branitelja odlukom vlade.prvo su ti uzimali krizni porez,i sad su drugima to prestali a nama se i dalje uzima sa mirovina..to je naša vlada nama dala..čovijek koji plaća stambeni kredit odmah od 1.08.ima veću ratu za 10% i to ovdje nikoga nezabrinjava..to je jadno i žalosno.Svi bi nešto prosvjedovali a nitko konkretno da upozna branitelje preko medija,javnih glasila i sl..a svi kukamo kako su nas uništili sa ovim mjerama.Jedino onaj branitelj iz Vukovara možda nešto i pokrene,ali nevidim da se negdje oglašava..ako ga netko pozna neka pročita sve što su branitelji pisali ovdje.. :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija