MiCh objavljeno: 11. svibanj 2010. Dijeli objavljeno: 11. svibanj 2010. Pozdrav, zanima me da li mi poslodavac po novom zakonu o radu mora platiti godišnji ako mi daje otkaz nakon što sam kod njega kontinuirano radio od 01.06.2009. i što napraviti ako ne želi platiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cigo1 odgovoreno: 11. svibanj 2010. Dijeli odgovoreno: 11. svibanj 2010. Da mora vam platiti Go za prošlu godinu i 1/12 puta broj cijelih mjeseci koje ste kod njega radili u ovoj godini. Ukoliko po usmenom upozorenju neće izvršiti isplatu vi čete pismeno poštom sa povratnicom poslodavcu uputiti zahtjev za zaštitu prava, te navesti da je to dužan učiniti prema čl.55 do 61. Zakona o radu te da ćete u slučaju da vam u roku od 8 dana po otkazu ne isplati GO prijaviti njegovo nepoštivanje propisa Inspektoratu za radne odnose RH. (zapriječena novčana kazna je 61.000 do 100.000 kn). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.