Jump to content

ne plaćeno mirovinsko i socijalno sa strane poslodavca

alter_real

Preporučene objave

Radila sam prije pola godine u jednom obrtu, godinu dana je sve teklo u redu dok mi nije počela kasniti plaća, sve dok je nisam dobila više od pola godine. Poslodavac mi je garantirao da će se sve srediti, i da mi je svejedno uplatio mirovinsko i socijalno, međutim kako se stanje u firmi pogoršavalo dala sam izvanredni otkaz, ostala bez 8 neisplaćenih plaća i doznala da mi nekoliko mjeseci nisu uplaćivali socijalno i mirovinsko.

Otišla sam na mirovinsko, objasnila im sve, pitala ispis uplaćenih mirovina, na što sam dobila odgovor da oni to ne rade i da nemaju nikakav uvid. Te me uputili inspektoratu rada, kao oni su nadležni. Bila sam na inspektoratu rada , ali sam dobila informaciju da trebam podnjeti tužbu.

Pravnu službu zavoda za zapošljavanje sam obavjestila o slučaju i upitala ih savijet, jer ako dižem tužbu treba mi i odvjetnik, a za odvijetnika nemam novaca, dali možda znaju nekoga tko radi pro-bono, odgovor je bio, ako niste u sindikatu ništa, takva vam je naša država.

Tko je nadležan za neuplaćeno mirovinsko i socijalno, i što trebam napraviti da bi dobila svoje plaće?

Račun od poslodavca je blokiran. Kako da najbrže dobijem novac?

Postoje li pro-bono odvjetnici za ovakve slučajeve?

Ako bi trebala podnijeti tužbu, kako bi ona trebala izgledati?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Dijeli na drugim stranicama

Puno pitanja odjemput. No a de smo bili osam meseci ili godinu? zakaj smo davali izvanredni otkaz a nismo se predhodno INFORMIRALI o tome što kada i kako?

Potraživanje po sonovi plaće ne zastarjeva tri godine. Potrebno je da imate obračune neisplačenih plaća.

Poslodavca morate prijaviti inspektoratu za radne odnose vezano za neisplate plaća i neplačanje doprinosa.

Morete pročitati puno postova sa ove stranice onda možemo nastaviti dalje.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija