alter_real objavljeno: 13. svibanj 2010. Dijeli objavljeno: 13. svibanj 2010. Radila sam prije pola godine u jednom obrtu, godinu dana je sve teklo u redu dok mi nije počela kasniti plaća, sve dok je nisam dobila više od pola godine. Poslodavac mi je garantirao da će se sve srediti, i da mi je svejedno uplatio mirovinsko i socijalno, međutim kako se stanje u firmi pogoršavalo dala sam izvanredni otkaz, ostala bez 8 neisplaćenih plaća i doznala da mi nekoliko mjeseci nisu uplaćivali socijalno i mirovinsko. Otišla sam na mirovinsko, objasnila im sve, pitala ispis uplaćenih mirovina, na što sam dobila odgovor da oni to ne rade i da nemaju nikakav uvid. Te me uputili inspektoratu rada, kao oni su nadležni. Bila sam na inspektoratu rada , ali sam dobila informaciju da trebam podnjeti tužbu. Pravnu službu zavoda za zapošljavanje sam obavjestila o slučaju i upitala ih savijet, jer ako dižem tužbu treba mi i odvjetnik, a za odvijetnika nemam novaca, dali možda znaju nekoga tko radi pro-bono, odgovor je bio, ako niste u sindikatu ništa, takva vam je naša država. Tko je nadležan za neuplaćeno mirovinsko i socijalno, i što trebam napraviti da bi dobila svoje plaće? Račun od poslodavca je blokiran. Kako da najbrže dobijem novac? Postoje li pro-bono odvjetnici za ovakve slučajeve? Ako bi trebala podnijeti tužbu, kako bi ona trebala izgledati? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cigo1 odgovoreno: 13. svibanj 2010. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2010. Puno pitanja odjemput. No a de smo bili osam meseci ili godinu? zakaj smo davali izvanredni otkaz a nismo se predhodno INFORMIRALI o tome što kada i kako? Potraživanje po sonovi plaće ne zastarjeva tri godine. Potrebno je da imate obračune neisplačenih plaća. Poslodavca morate prijaviti inspektoratu za radne odnose vezano za neisplate plaća i neplačanje doprinosa. Morete pročitati puno postova sa ove stranice onda možemo nastaviti dalje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.