silica objavljeno: 14. svibanj 2010. Dijeli objavljeno: 14. svibanj 2010. otac mi je prije smrti darovao nekretninu(koju je posjedovao prije ulaska u drugi brak)a u kojoj je živio sa svojom drugom ženom.Nakon smrti mog oca ona potražuje nerealan novac za ulaganja u kuću.Zanima me na koji način netko može dokazivati što je uložio u tuđu nekretninu?(računima,svjedocima?),odnosno na koji način i na osnovu čega to procjenjuje sudski vještak? Ona predlaže vještaka ,da li moram na to pristati,odnosno što ako ne pristanem?Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 14. svibanj 2010. Dijeli odgovoreno: 14. svibanj 2010. strank mogu predlagati vještaka ali sud određuje vještaka. nemoraš biti suglasan sa prijedlogom protivne strane. ulaganje treba opravdati računima za materijal i izvedene radove ili svjedocima ukoliko su radovi obavljeni bez računa što je rizično iz razloga št postoji mogučnost prijave poreznoj upravi. ali za ulaganja bez odobrenja vlasnika teško se može dobiti traženi iznos osim onaj koji je potreban za redovito održavanje nekretnine. na sudi izjavi da su nekretninu koristili bez plaćanja najamnine a ako se traži povrat uloženog treba se platiti i najam sa zakonskim zateznim kamatama. mačeha može tražiti pola uloženog novca i ako dokaže ulaganje. druga polovica je od umrle osobe koja nemože podnijeti tužbu i vršiti potraživanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
silica odgovoreno: 15. svibanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2010. bovu hvala na brzom odgovoru,zanima me još da li sud mora poslati vještaka u moju kuću ako ona to traži(hoću pitati da li je dovoljno da jedna stranka traži vještaka),tko će ga platiti(jer ona predlaže da ga platimo po pola,ja na to ne pristajem) i na koji način vještak može odrediti koliko je ona uložila u kuću ako nema računa i svjedoka,samo moja riječ protiv njene ili eventualno moj svjedok protiv njenog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.