Jump to content

članak 21. ZTD?


Nirvana23

Preporučene objave

Poštovani, jel netko zna kakav je stav državnog inspektorata ukoliko na memorandumima odnosno poslovnim papirima trgovačkog društva isto izostavi članove uprave?(iako ima tvrtku i sve ostale podatke).. striktno po zakonu za nepoštivanje čl. 21. ZTD bi bila kazna oko 50000 kn, a da li se to onda jednom naplati ili....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glede podataka koje mora sadržavati poslovni papir,ZTD čini razliku između društva osoba i društva kapitala.

 

Na poslovnom papiru trgovca (pismima,računima i dr.) moraju se otisnuti njegova tvrtka,sjedište,sud kod kojega je upisan u sudski registar i broj pod kojim je to učinjeno,tvrtka i sjedište pravnih osoba kod kojih se vode njegovi računi i brojevi tih računa.

 

Na poslovnom papiru društva kapitala moraju se uz prethodne stavke navesti i iznosi temeljnog kapitala s naznakom je li u cijelosti uplaćen, ukupan broj izdanih dionica,prezimena i najmanje jedno ime članova uprave društva a kod d.d.članova uprave,odnosno izvršnih direktora i predsjednika nadzornog odnosno upravnog odbora.

 

Na poslovnom papiru javnog trgovačkog društva i komanditnoga društva moraju se otisnuti i imena svih članova trgovačkog društva koji osobno odgovaraju za obveze društva a kod gospodarskog interesnog udruženja mora se navesti i podatak o skupnoj ovlasti za zastupanje,ako su članovi uprave ovlašteni tako zastupati udruženje.

 

Stroge odredbe ovih članaka ublažene su u slučajevima u kojima su poslovni partneri već upoznati s podacima koji se inače moraju nalaziti na poslovnom papiru. To su osobe s kojima se trgovac nalazi u poslovnom odnosu ili s kojima je započeo dopisivanje. Ali i za takve osobe poslovni papir mora sadržavati barem tvrtku ili čak i skaćenu tvrtku i sjedište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija