Jump to content

Potvrda izvedenog stanja

strada

Preporučene objave

Dobio sam pravomoćnu građevnu dozvolu 2002.godine i u skladu sa glavnim projektom izgradio stambeno-poslovnu kuću ukupne bruto površine 478 kvadrata,te je uknjižio u gruntovnicu 1/1.Kuća je izgrađena u skladu sa dozvolom u pogledu vanjskih gabarita i namjene.Međutim nisam mogao dobiti dozvolu za uporabu iz slijedećih navedenih razloga od strane nadležnog tijela:

1.Kuća je pomaknuta van građevnog katastarskog markera detaljnog plana u parceli i to za oko 4 metra udesno i nalazi se oko 1,2 metra od susjedne parcele.Izgled i veličina kuće i gabariti su u redu.

2.Sugerirano mi je da moram tražiti potvrdu izvedenog stanja

3.U tijeku je izmjena detaljnog plana i kuća je u katastru ucrtana onako kakva je na terenu i takva bi trebala(valjda biti po novom planu koji će biti donešen ove godine).

Moje pitanje je:

1.Kako mogu dobiti dozvolu za uporabu(potvrdu izvedenog stanja ili rješenje o izvedenom stanju)

2.Koji mi sve papiri trebaju za dobijanje legalizacije i koji je postupak

3.Mogu li kuću legalizirati prije donošenja novog plana ili moram čekati pravomoćnost novog detaljnog plana

4.Treba li mi plaćati novu komunalnu naknadu,vodni doprinos i sl.?

5.Treba li mi nova lokacijska,suglasnost susjeda isl.?

Molim hitan odgovor je trebam otvoriti ugostiteljski obrt a nemogu bez uporabne dozvole.Hvala puno!!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija