Jump to content

Putni trošak


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Moj problem je slijedeći: u Ugovoru o radu mi stoji da sam dužan imati registrirano i tehničko ispravno vozilo za obavljanje posla iz Ugovora. Svaki mjesec podnosim poslodavcu izvješće o broju prijeđenih kilometara sa istim tim vozilom i na temelju toga dobijem 78 lipa (!!!) po prijeđenom kilometru i to "na ruke" bez pisanih tragova (osim potpisa da sam dobio putni trošak, ali bez specifikacija). Negdje sam pronašao podatak da je zakonski reguliran iznos koji se isplaćuje u ovim slučajevima, a on je 1/3 cijene litre benzina po prijeđenom kilometru. Da li sam ja oštećen i kome se žaliti - državnom inspektoratu ili privatnom tužbom zaštiti svoja prava (ukoliko su ona uopće ugrožena)?

 

 

Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš pravo na oko 2-3 kune, no onda bi ti nešto zaradio. On ti obračunava stvarni trošak, no ne računa da ti i voziš, a i trošiš svoje auto (amortizacija), gume. Uostalom vjerojatno ga sam servisiraš i popravljaš.

Možda on i napiše da ti isplaćuje više, a razliku uzima sebi. Ako ga tužiš ostat ćeš bez posla. Prigovori na visinu iznosa, traži da potpišeš isplatnice i da dobiješ jednu kopiju.

Ako neće nakon par dana reci da ti se je pokvarilo auto i da nemaš za popravak, pa da ga ženi treba, pa tati pa da ga nisi registrirao jer nemaš love.

Na kraju ćeš ti odletiti iz firme ili će ti uzeti auto za firmu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija