Jump to content

Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Ovog ljeta su me priveli u policijsku postaju jer sam "vrijeđao službenu osobu"(pjevaojsam pjesmu koju su policajci slučajno čuli, nije bilo namjere). U pol. postaji sam potpisao zapisnik o alkotestu (1, 31% alk).

 

Zna li netko što je najbolje napraviti kada stigne poziv na Sud za prekršaje; ima li se smisla braniti; koje kazne izriče sud u takvim slučajevima??

 

Pomozite molim!!!

Unaprijed hvala,

Ivan S.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Bit ću jako zahvalan pravniku koji mi odgovori odnosi li se članak 26. ZAKONA O PREKRŠAJIMA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA samo na postojeće strane države ili i na one koje su postojale u prošlosti, a više ne postoje (Konfederalne Države Amerike, Austro-Ugarska Monarhija, Mletačka Republika...)

Je li u tom smislu logotip mletačkog krilatog lava koje ima jedno osiguravajuće društve "zastava strane države" i ako nije - postoji li koja druga zakonska osnova da mi taj logo smeta, jer me asocira na mletačku okupaciju Dalmacije!

 

Tko istakne zastave strane države bez općeg poziva društveno-političke organizacije ili bez odobrenja organa uprave nadležnog za unutrašnje poslove, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija