Jump to content

Molim savijet

luno40

Preporučene objave

Poz svima...Nažalost eto i do ovoga je došlo da moram ponovo se boriti ali ovaj put za vlastitu egzistenciju.U mirovini sam dvije godine,profesionalna mirovina.Omjer invalidnosti mi je 20rat 80 mir.Dragovoljac sam ali za status hrvi sam zakasnio makar mi je tako upravni sud objasnio u riješenju.Mirovina mi iznosi 1.850.Nažalost pokraj svi dijagnoza koje imam još me je strefila i rastava.Molim sve ljude koji imaju saznanja kome i gdje se mogu obratiti za pomoć.Naime stambeno sam nezbrinut,a za postanarstvo uz alementaciju nemam šanse.Kome bi se mogao obratiti za pomoć i dali uopće postoji negdje ko riješava taka pitanja.Vremena imam malo a izlaz ne vidim.Molim vas sve koji imaju bilo kakve informacije da mi napišu gdje i kod koga bi se mogao obrati.Hvala vam svima unaprijed.Pozzz

Dijeli na drugim stranicama

iz opisa situacije vi rastavom gubite krov nad glavom i od mirovine če vam se odbijati alimentacija..tako da vam neče ostati sredstva za život..a prvo treba vidjeti kolika je ta alimentacija..sa koliko novaca če te točno raspolagati..možda otiči u neku udrugu u vašem mjestu pa za prvu ruku najdete neki smještaj..i to je situacija di se čovijek bori za goli opstanak i da nespava u parku doslovno na klupi..tu se trebaju kod vas probuditi zaštitni mehanizmi i adrenalin bi trebao raditi na visokim obrtajima i neznam kakvo vam je zdravstvenbo stanje ali morat čete raditi dali na crno ili se negdje zaposliti jer imate profesionalnu nesposobnost da si namaknete tu razliku i da imate od čega živjet..pa čak možete razmišljati o odlasku preko granice trbuhom za kruhom i da si u neko vrijeme osigurate kakav takav krov nad glavom pa makar i neka garsonjera od 20 kvadrata..teško da če vam ovdje tko dati odgovor na vaše pitanje,a probajte otiči u centar za socijalni rad i objasniti situaciju pa možda oni znaju više..

zao mi je zbog tvoje situacije.Mi smo svi zaboravili da u dobiti fonda branitelja postoje odredena sredstva za pomoc braniteljima koji su u izuzetno teskoj situaciji.U zakonu o hrvatskim braniteljima stambeno i materijalno su iskljucivo zbrinuti stradalnici domovinskog rata.Nemas status HRVI pa je to problem.Imas pravo traziti pomoc od fonda branitelja,jedino neznam kako se predaje taj zahtjev.Nadam se da ce neko od nasih kolega dati tu tocnu informaciju.Sad se pokazuje da udruge branitelja se trebaju baviti iskljucivo pravnim i socijalnim statusom svog clanstva i svih branitelja a ne politikanstvom.Koliko se novaca samo razbacuje a neki branitelji su na rubu propasti.Zalosno.U svakom slucaju bilo bi najbolje da se hitno javis svom podrucnom uredu za branitelje i oni ce ti savjetovati daljnje korake i objasniti mogucnosti koje imas.Od udruga nema koristi. :palac:

pozdrav!evo ako mogu pomoći obrati se zakladi hrvatskih branitelja zbog teške materijalne situacije, a isto tako i min. branitelja. 25.3. poslao na zakladu zahtjev i 10.5. mi sjelo na račun 2000 kn nije mnogo ali će pomoći. nisam siguran da je od zaklade jer sam poslao na tri mjesta (zaklada,ministarstvo bran. i županija) ali je najvjerojatnije od njih jer mi je ljubazna gospođa na tel rekla da najprije sjednu novci a onda stigne rješenje. pokušaj nemaš što izgubiti. pozdrav!

pozdrav! br tel zaklade je jedan ali pošto gospođa radi i sa strankama rijetko se javlja na telefon jer ima previše posla (samo jedan referent na nas sve). evo broja pa ti pokušaj kao što sam već negdje napisao dobio sam je na tel 2 puta i to oko 11 i 30 01/4876 750 i budi uporan meni je trebalo nekoliko dana.SRETNO!

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija