mirta2 objavljeno: 24. svibanj 2010. objavljeno: 24. svibanj 2010. Pozdrav, prilikom odlaska na registraciju mopeda me zaustavio policajac i zapisao obzirom da moped nije registriran (nije povjerovao da pričam istinu). Moped je registriran isti dan što mogu i dokazati.Stigao mi je poziv sucu za prekršaje. U optužnom prijedlogu predlažu kaznu od 7000 kn Mogu li očekivati kaznu i koliku? Kako sam trebala moped odvesti na registraciju, na leđima? Citiraj
petpetica odgovoreno: 25. svibanj 2010. odgovoreno: 25. svibanj 2010. Da, na leđima ako se ne znate drugačije snaći. Trebali ste izvaditi probne registarske oznake na 3 dana u svrhu registracije vozila ili pomoću drvene daske od 1,5 m širine 20 cm ugurati moped u kombi ili na laku prikolicu i polako na tehnički. U oba slučaja bi prošli sa 100 kuna troška. Na sud ponesite prometnu dozvolu i policu osiguranja. Kazna će vam znatno biti umanjena i odmah tražite obročnu otplatu. Citiraj
mirta2 odgovoreno: 25. svibanj 2010. Autor odgovoreno: 25. svibanj 2010. To "na leđima" je više figurativno rečeno. Hvala na brzom odgovoru. Kazna će biti veća od vrijednosti mopeda. Citiraj
mirta2 odgovoreno: 31. svibanj 2010. Autor odgovoreno: 31. svibanj 2010. Ako u optužnom prijedlogu traže 7000 kn, koliko realno mogu očekivati kazne po vašim iskustvima? Ima li se svrhe žaliti na presudu obzirom da sam kriva? Citiraj
petpetica odgovoreno: 31. svibanj 2010. odgovoreno: 31. svibanj 2010. Da. Priznati prekršaj, priložiti dokaze o lošem imovinskom stanju i tražiti ublažavanje kazne. Sud je ima ovlast ublažiti na 3.333,33 kune, ali moraju vašim priloženim dokazima potkrijepiti takvu presudu. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.