kikija2 objavljeno: 25. svibanj 2010. Dijeli objavljeno: 25. svibanj 2010. Dobar dan, naslijedila sam 60 hektara šume (po rješenju o nasljeđivanju s mog djeda na majku), u katastru još to područje nije bilo upisano, nakon što je izvršen upis ispada da je svega 30 hektara, odnosno kako sam saznala da se moja rođakinja koja živi u tom mjestu upisala na dio od 30 hektara. molim vas, što mi je činiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 25. svibanj 2010. Dijeli odgovoreno: 25. svibanj 2010. Poštovana ! Trebate otići u gruntovnicu i zatražiti dokumenat na temelju kojeg je Vaša rođakinja upisana u ZK.Problem ćete svakako morati rješavati u parnici,ako ima nezakonitosti u prijenosu.Postoji mogućnost da je rođak naslijedio oporukom ,nadalje moguće je da je postojao neki ugovor o doživotnom ili o dosmrtnom uzdržavanju. To su sva pitanja na koja trebate naći odgovor,i ako ničeg od toga nema tada idete sa tužbom . Svoja prava ostvariti ćete vlasničkom tužbom . Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kikija2 odgovoreno: 4. lipanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 4. lipanj 2010. Hvala vam na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zarimir odgovoreno: 24. lipanj 2010. Dijeli odgovoreno: 24. lipanj 2010. može mala pomoć oko ulaska susjeda u poljoprivredno zemljište? naime; čovjek koji obrađuje i ima u najmu parcelu do našeg zemljišta, ušao je u naš posjed tako što je zaorao među te ju je premjestio za nekoliko metara. na taj način nam je praktički ukrao oko 500m2 zemljišta, to se dogodilo unazad 6-12mj. iako zemljište neobrađujemo,redovito ga održavamo tako da nebude zapušteno (1-2x godišnje malčiranje). tako smo i danas krenuli malčirati,a kada smo došli, imali smo što i vidjeti... molim vas,neka mi netko da savjet koje korake da poduzmem. što učiniti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 25. lipanj 2010. Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2010. Poštovani ! Ako smatrate da je susjed ušao u Vaš posjed i vlasništvo , trebate pismeno upozoriti susjeda da vrati posjed u prvobitno stanje , kako ne bi posjed i vlasništvo morali branini sudskim putem . Vaša nekretnina može biti i zapuštena , jer to ne znači da je napuštena i da tko utakne kolac na Vaše misleći da je napušteno se smatra posjednikom i vlasnikom . Uzmite izvode iz katastra i gruntovnice , te pozovite geometra da u prisustvu osobe pokaže i označi među .Danas se to označava metalnim oznakama i bojom na čvrstom predmetu. Ako ni to ne bi imalo uspjeha tada trebate tražiti u izvanparničnom postupku sudsko utvrđivanje međe. Ako nije prošlo više od 30 dana od Vašeg saznanja za uzurpaciju tada možete ustati tužbom za smetanje postupka ,koja se rješava po hitnom postupku . Vlasničku tužbu možete podignuti uvijek -nema zastare . Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.