Jump to content

motocikl-alkohol-policija-sankcije


bajker-64

Preporučene objave

Poštovani!

Rođen sam 1964.godine,oženjen sam i otac dvoje dijece ,zaposlen sam u šumariji na poslovima lugara,inkriminirajućeg dana 22,05,2010,godine u večernjim satima išao sam iz obilaska šume(da detaljno ne opisujem područje je nadasve podložno krađama od goriva u šumarskim strojevima do drvnog materijala)na motociklu te sam po po obveznom prekršajnom nalogu zatečen u 21,25 sati u upravljanju u prometu,ja sam izjavio da sam u 21,15 sati popio 0,5 litara piva(sticajem okolnosti iako ne pijem i nisam ni malo ovisnik o alkoholu i stavom,a i zbog povišenog krvnog tlaka)u 21,30 sati sam alkotestiran i količina alkohola po drageru je bila 1.28 g/kg........S obzirom da i sam radim na poslu gdje se provodi zakon,a i životno mi je opredjeljenje da sam legalist obvezni prekršajni nalog sam potpisao,a prekršaj je čl.199 st.2.Zakona o...i rukom nije dopisano kojeg!?što je kažnjivo po čl.199,st.9.istog Zakona.

Mjera opreza je oduzimanje vozačke na 8 dana(danas mi ističe taj rok u 21,30 sati)po čl.199.st.1 i piše Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Do sada nisam imao nikakve mrlje u vzačkoj karijeri(27 godina)izuzev 07,06.2008.godine kada sam alkotestiran i imao sam koncentraciju alkohola od 0,36 g/kg(isto tako vraćajući se sa ophodnje lugarije)što je odbačeno,kao neosnovano promjenom zakona o 0,0 promila..

Poštovani,molio bih ako bi mi mogli reći,koje me sankcije očekuju s obzirom da sam na propisanu kaznu od 2000,00 kn i 80,00 kn sudskih troškova nadležnoj PP podnio prigovor(u financijskoj sam situaciji da istu iako sam želio nisam mogao platiti)da li postoji olakotna okolnost u mom slučaju(da bih došao do lugarskog rajona moram prevaliti 25 km,a obilazak istoga nemoguć je bez vozila)da li danas kada podignem vozačku dozvolu mogu bez smetnje upravljati vozilima za koje imam položene kategorije do donošenja pravosnažnog riješenja nadležne institucije........unaprijed hvala na razumjevanju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, možete voziti sve do dobivanja obavjesti o određivanju datuma zaštitne mjere, a koja će biti vjerovatno izrečena samo za vozilima one kategorije kojim ste upravljali.

 

Vrlo je lako izigrati tu zaštitnu mjeru.

 

Imate položenu A1, A2 i A kategoriju, a zabrana će biti izrečena samo za jednu od tih kategorija, što znači da slobodno možete bilo kojom drugom kategorijom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Petpetice,najljepše hvala na odgovoru....zanima me još,da li mogu na neki način pridonijeti smanjenu novčane kazne ili s obzirom na prekršaj,koji sam napravio ne moram se truditi oko toga..tj.da li mi se isplati žaliti po Riješenju,koje će biti doneseno ili ne.....toliko o tome...još jednom najljepše se zahvaljujem..puno ste mi pomogli..lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

baš čitam ovu svoju temu i postavljam si pitanje kako se ponašati,kod sudca za prekršaje...tj.što reći(s obzirom da se nisam još našao u toj situaciji)s obzirom na počinjeni prekršaj???!!! ......i mogu li na koji način uticati na smanjenje(nadam se ne povećanje)novčane kazne,kao i mjere zabrane upravljanja!!!????Molio bih,ako mi netko može odgovoriti na ovaj upit.....unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija