marinha objavljeno: 7. lipanj 2010. Dijeli objavljeno: 7. lipanj 2010. Molim za pomoć! Da li je moguće (i na koji način bi se to sve trebalo izvesti)uvesti iz (konkretno) Njemačke motocikl koji više nije registriran, tj. odjavljen je u Njemačkoj, više nije nigdje prijavljivan? Vlasnik ima hrvatsko državljanstvo i motor se trenutno nalazi u Hrvatskoj. Ne znam odakle uopće početi. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 7. lipanj 2010. Dijeli odgovoreno: 7. lipanj 2010. Ako ga mislite vi kupiti i regularno upravljati njime, odustanite od toga. Za potvrdu pitajte ovdje http://www.carina.hr/Pocetna/index.aspx Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dare odgovoreno: 7. lipanj 2010. Dijeli odgovoreno: 7. lipanj 2010. Prvo se raspitati na carini dali se to vozilo može po godinama starosti uvesti i cariniti RH Vlasnik ili prodavac mora imati dokumenat vozila koji se zove brif i tu je navedena sva dokumentacija vozila čak i datum kada je vozilo odijavljeno. Ne saobračajna ona ostaje u njemačkoj kartoteki, a registarske oznake nemora vratiti. Ako prodavac nema taj Brif onda tu nešta nije u redu odnosno vozilo ne pripada njemu. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marinha odgovoreno: 8. lipanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 8. lipanj 2010. @petpetica: Zašto da odustanem ako motocikl ima uredne papire, samo nije registriran? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 8. lipanj 2010. Dijeli odgovoreno: 8. lipanj 2010. marinha je napisao: @petpetica: Zašto da odustanem ako motocikl ima uredne papire, samo nije registriran? Zato jer je osoba koja ga je unijela počinila carinski prekršaj, kažnjiv od 1.000 do 100.000 kuna, te će ista ta osoba od vas pokupiti pare i izbjeći odgovornost od počinjenog prekršaja. Informirajte se u carini da izbjegnete glavobolju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marinha odgovoreno: 8. lipanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 8. lipanj 2010. OK. Hvala na pomoći! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dare odgovoreno: 8. lipanj 2010. Dijeli odgovoreno: 8. lipanj 2010. Tu meni ništa nije jasno Ako sam ja dovezao svoj kawasaki na prikolici da se koristim dok sam u domovini ili dok traje tehnićki a nisam više u mogučnosti to vozilo vratiti u njemačku nego ga hoću prodati, dali sam ja onda kriminalac ? pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.