Jump to content

eto mene opet cigo

berny555

Preporučene objave

potpisala sam sporazum o raskidu radnog odnosa;sto mi odgovara buduci imam drugi posao koji me ceka ;u sporazumu pise da ce ugovoreni otkazni rok trajati od 30.05.-30.06.2010 te da bi nakon otkaznog roka trebala koristi go u trajanju 10 dana te da ce mi to biti isplaceno po primitku glavarine za taj mjesec....

s obzirom da sefica ocigledno nije sretna s tim sto sam inzistirala na go;po potpisivanju sporazuma mi je uručila i upozorenje na obavezu iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu zbog toga sto sam 31.05.otišla 15 min ranije s radnog mjesta(u zadnje 2.5g sto sam radila nije imala niti jednu primjedbu na moj rad)

u upozorenju me upozorila na mogućnost otkaza zbog skrivljenog ponasanja te da ce mi plaća biti umanjena za vrijeme koje nisam radila...

sad mene zanima zasto mi je ona to uručila tj koje posljedice to moze imati za mene

1.mora li mi platiti go bez obzira

2.mora li mi platiti dane koje sam provela na radnom mjestu

3.ukoliko ja ni minute prije ne napustim radno mjesto do 30.06. sto to znaci za mene

4.s obzirom na sporazum o raskidu imam li pravo na ona 4h tjedno za trazenje posla i moram li ju obavijestiti kada bi ih

koristila ili ne....

Dijeli na drugim stranicama

Prvo ti nemoraš ići na GO,neko di moraju isplatiti naknadu. Dakle tvoj radni odnos završava sa 30.06 i sa plaćom za taj mjesec moraš dobiti isplaćeno i 10 dana GO.

Upozorenje ne znaći ništa jer 15 min što si otišla ranije niti jedan sud neće ti uzeti za težu povredu radne obveze ukoliko bi ti poslodavka dala otkaz zbog tvog "skrivljenog" ponašanja. Najboje je da joj odgovoriš odmah pismneo na upozorenje kako ti imaš pravo na 4 sata tjedno preme onom što sam napisao u točci4. i da ne razumiješ zašto ti je uputila upozorenje(da ti napomenem da moraš i da je korektno obavijestiti nadređenog kad odlaziš s posla i kad imaš pravo na to ako si otišla bez pitanja to to nije u redu).

ad.1. bez obzira na opomenu ti imaš ptravo na naknadu za neiskorišteni GO. Dakle ispaltu za 10 dana GO prema čl.59 st.2 Zakona o radu.

ad.2.naravno damora platiti

ad.3 ne razumijem pitanje???????????

ad.4.S obzirom da ste se sporazumjeli da radiš otkazni rok onda vrijedi sve isto što vrijedi i pri redovitom otkazu ugovora o radu vezano za otkazni rok, a to je da za vrijeme trajanja otkaznog roka ti imaš pravo na četiri sata traženja posla tjedno premačl.114 st.5.

Osim onoga što si nabrojala trebaš, kada dođe rok za isplatu palće (znaći ne 30.06 nago kad vam je obićno plaća a najkasnije do kraja 07.mjeseca kako kaže Zakon), dobiti obraćun plaće i obraćun naknade za GO čak i u slučaju da ti plaću i GO ne isplati. Ako bude tako na obračunima mora pisati "Obračun NEISPLAĆENE PLAĆE ILI go". To je bitno radi toga jer samo takav obračun može ti poslužiti kao ovršna isprava.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija