Jump to content

suvlasnik - suposjednik


istina1958

Preporučene objave

Posjed- je faktični odnos između čovjeka i stvari- faktično stanje!

Suposjed postoji kad više osoba imaju posjed na istoj stvari ili pravu, a posjedovanje se među suposjednicima može organizirati tako da faktičnu vlast izvršavaju svi zajedno ,jedan za sve ili sukcesivno!

 

Pravo vlasništva je stvarno pravo na određenoj stvari koje ovlaščuje svoga nositelja ilda s tom stvari i koristima od nje čini što ga je volja te da svakoga drugoga od toga iskljući,ako to nije protivno tuđim pravilima i zakonskim ograničenjima!

 

Suvlasništvo je vlasništvo više osoba na istoj fizički nepodijeljenoj stvari po dijelovima koji su alikvotno određeni!(suvlasnički dio)!

svaki suvlasnik može svoj dio prodati,opteretiti !

 

ako je ovo pomoglo nekako.... nek još tko je stručan ti bolje objasni

ovo su zakonske definicije!

 

:-D:-D:-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vezano za ovo suvlasništvo!

možete samo malo pojasniti što ako druga strana koja je recimo dobila pravo suvlasništva na polovinu stana traži za isplatu tog djela neku sumu novca koju je ona sama odredila bez vještacenja ovlaštene osobe,odnosno dali sud može zatražiti vještaćenje te nakon toga ako je to realno vještačeno dali Ona prva strana može to otkupiti? koliko se priznaje usmeni dogovr između bivših supružnika o tome tko će biti vlasnik stana i recimo da je jadan od supružnika 20 godina i na papirima vlasnik stana dali sad druga strana ima pravo na traženje upisnine na suvlasništvo ???? hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija