Jump to content

Odricanje na pravo vlasnistva nad nekretninom stecene u braku

LadyDi

Preporučene objave

Molila bih vas malu pomoc...

Prije 5 godina bivsi suprug i ja smo kupili manju nekretninu. Razveden nam je brak 5/2010. Nekretnine sam ja 100% vlasnik, upisana u gruntovnici.

Suprug nije trazio povrat pola placenih kredita na nakretninu i takodjer se odrice prava na pola nekretnine stecene u braku.

Kakav je postupak potreban da to bude u skladu sa zakonom? Trebala bih sastaviti ugovor ili sl.?? Ovjeriti kod biljeznika?

Unaprijed puno hvala na savjetu... :vrti:

Dijeli na drugim stranicama

Tnx Desimir :)

Ovo sam vec procitala prije nego sam postavila temu. Sto znaci da sam dobila jako malo podataka, s obzirom na situaciju koju imam.

Izgleda da ce najbolje biti otici do biljeznika i to rjesiti, koliko god da kostalo, jer bivseg na sud pozivati nema smisla, on to ionako hoce rjesiti jednim potpisom.

Jedino mi je bitno da li je taj ugovor koji cemo potpisati i koji ce biti ovjeren od strane biljeznika zakonski ispravan i otporan na sve eventualne nepogode koje bi se mogle desiti? Znaci, ugovor kao takav neosporivo stiti mene kao jedinu zakonsku vlasnicu imovine?

Puno hvala :-D

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija