Jump to content

Bračna stečevina


salke

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Supruga je stekla polovicu stana djelom otkupom sa bakom i dedom, dijelom nasljeđem-baka je umrla pa je nasljedila njena mama itd.... Drugu polovicu stana smo stekli zajedno(bar ja tako mislim) ugovorom o doživotnom uzdržavanju njenog dede ( koji i nije u stvari njen pravi deda ). Imamo dvoje maloljetne djece i pred nama je razvod. Mislim da ona smatra da nemam pravo na polovicu zajedno stečenog dijela. Stan je upisan na nju a i u ugovor o doživotnom uzdržavanju je ona potpisana. Help?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o doživotnom (ili varijanta dosmrtnom) uzdržavanju je oblik otuđenja imovine, s time da se umjesto u novčanoj protuvrijednosti traži protuvrijednost u skrbi. Morali biste u parničnom postupku dokazivati koliki je Vaš udjel u skrbi. Već sam pisala na Forumu vezano za ugovor o doživotnom uzdržavanju jer nisam znala koja su moja prava kao djeteta oca s kojim je bivša supruga sklopila takav ugovor. Prava nemam nikakva. Mislim da su šanse male, a vezano na ovu temu molim i druge tko zna detaljnije (jer iz zakona je teško razumljivo), možda kakav slučaj iz prakse.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno Ribarica. Neupitno je da je moja uloga u skrbi oko deda bila velika i jasno da kada stvari teku kako treba čovijek ne misli na to da običan potpis i navedeno ime u ugovoru mogu značiti veliku razliku. Parnica, dokazivanje... nečega što je toliko očito i na kraju samo po sebi razumljivo, proljevanje žuči.... mislim da ne. Ipak treba misliti na djecu najviše jer svađa, dokazivanja, prepucavanja, moja riječ protiv njezine a u svemu tome klinci oko nas. Svak na kraju mora živjeti sam sa sobom i nositi se sa svojim odlukama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Prošlo je dosta vremena od mojeg zadnjeg posta i stvari i du nabolje, tj. počela je komunikacija i stvari se počinju riješavati. Mislim da ćemo uspijeti u miru i sporazumno riješiti naše probleme. Imamo dobru i pametnu djecu i vrijedi zatomiti ponos, gorčinu i sve druge emocije koje samo kompliciraju situaciju. trebamo jedno drugom pomoći, a možda ćemo si i biti bolji kasnije kada nam životi krenu različitim putevima.

Pozdrav svima i glave gore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija