Jump to content

Etažiranje, darovanje, priključci - koje je najbolje rješenje?

knjiznicarkari

Preporučene objave

Najprije pozdrav svima. Tražila sam po forumu, ali nisam uspjela pronaći odgovore na pitanja koja me zanimaju a otvaram novu temu.

Naime, dečko i ja pokušavamo urediti neka vlastita 4 zida i kako nema šanse da kupimo stan ili sagradimo kuću, pitala sam oca da nam da dio svoje kuće koji je prazan. Kuća je velika, u gruntovnici je zapisana kao jedna stambena jedinica iako su od kada znam za sebe tamo bila dva stana (na ovom dijelu je nekada živjela baka). Originalno je kuća sagrađena prije 1969, obnovljena je, ali unutar ranijih gabarita (gledano sa tlocrta).

Inače imam brata koji sa ocem nije ni u kakvim odnosima već godinama, narkoman je i svašta nešto, ništa dobro. E sada, kako nam je sada previše, tj. nemoguće platiti i etažiranje i uređenje kuće za stanovanje, zanima me koje je najbolje pravno rješenje, ako takvo postoji, da se zna da je to naše ulaganje i da jednoga dana to ne može doći bratu u ruke (tj. taj dio kuće koji mi uređujemo). Da se ne dogodi da jednom kada oca ne bude on polaže pravo na nešto u što ja ulažem. Da možemo etažirati, tata bi prepisao vlasništvo odmah, ali ovo je malo nezgodnija situacija. Ugovor može biti i privremen, na par godina dok ne skupimo lovu za etažiranje.

Osim toga, kako urediti zaseban priključak za struju ako kuća nije etažirana? Isto pitanje za vodu i ostalo? Je li to uopće moguće?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima. I ispričavam se ako je tema bila, zaista sam se potrudila tražiti.

Dijeli na drugim stranicama

• 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija