Jump to content

rad popodne, noću, subotom, nedjeljom i praznikom

sjele

Preporučene objave

radim na porti fakulteta kao djelatnik ministarstva znanosti.od 1.5.2010 smo počeli raditi i noću.upravo sam primio plaću i nezadovoljan otišao kod šefa računovodstva da mi obrazloži što mi je plačeno,a što ne.naime radio sam 3jutarnje smjene,11popodnevnih,7noći,3subote i 3nedjelje.prvo što mi je tip rekao to je da kad ja radim recimo subotu,popodne i praznik u istom danu da mi on plaća samo najskuplju stavku u ovom slučaju praznik,što znaći da sam izgubio subotu i popodnevnu smjenu iako sam ih radio.ja mu kažem da u pravilniku o radu stoji da stavke ne isključuju jedna drugu tj da mi treba platiti sve tri,a on meni da su njemu iz ministarstva rekli da plati samo jedno.a onih 11 popodnevnih smjena mi nije platio ni jednu jer reče da imam malo jutarnjih smjena(3)te da mi popodnevne nisu smjenski rad.sad ajmo reć da nemam niti jednu jutarnju smjenu,zar nije rad u smjenama kad radim popodne i noć i u tom slučaju popodnevnu mi treba uvećat 10%,a noć45%?pa nisam radio istu smjenu u jednom mjesecu več dvije,a k tome ja imam i 3 jutarnje smjene,odnosno tri različite vrste smjena,ma koliko ih bilo pojedinačno po danima! znaći neplača mi popodnevne smjene 10% jer imam po njegovom samo 3 jutarnje bez obzira na njih i 7 noćnih,odnosno ako sam u istom danu radio recimo popodne,subotu i praznik on plati samo najskuplu stavku tj praznik ,a moja subota i popodne nestane.pomoć;dali me plaća dobro ili sam ja u pravu da sam zakinut?u prilogu smjene koje sam radio;1=jutarnja od 06 do 14h,2=popodnevna od 14 do 22h,3=noćna od 22 do 06h.

http://img809.imageshack.us/img809/1461/raspored.jpg

Dijeli na drugim stranicama

• 1 mjesec kasnije...

:smijeh: Pročitaj novi zakon o radu,tamo ti sve piše,ili svoj kolektivni ugovor pa češ vidjeti na čemu si . Ja radim u državnoj firmi i ovo stoji u mome kolektivnome ugovoru,možda ti pomogne.O :smijeh::smijeh: snovna plaća službenika i namještenika uvećat će se za svaki sat rada i to:-za rad noću 40 posto

-za prekovremeni rad 50 posto -

-za rad subotom 25 posto

-za rad nedjeljom 35 posto

-za rad blagdanom,neradnim danom i na uskrs 150 posto

-za rad u drugoj smjeni ukoliko namještenik radi naizmjenično ili najmanje dva radna dana u tjednu ,u prvoj i drugoj smjeni 10 posto

- :smijeh::smijeh:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija