Jump to content

Aneks o smanjenju plaće


fikus1

Preporučene objave

već je bilo govora o ovoj temi...pratite..na ovom forumu ima divnih ljudi koji su spremni pomoći.

CITAT

poslodavac vam uopće nemože smanjiti plaću ako se vi sa tim ne složite. da bi se složili mora vam to dati i na potpis. ako vam je dao na potpis i vi ste to potpisali,znaći da može ako niiste potpisalo ,ne može.

Cigo vam je majstor..pošaljite mu pvt.

Možda i ovo pomogne!

PITANJA I ODGOVORI

 

11. U slučaju smanjenja plaće, koliko najviše može iznositi smanjenje plaće I postoje li zaštitni mehanizmi kako se ta mogućnost NE bi zloupotrebljavala?

 

Izmjena ugovora o radu radi smanjenja mjesečne osnovne plaće za radnike kojima je mjesečna osnovna plaća unutar platnog razreda, moguća je, na prijedlog neposrednog rukovoditelja, ako zbog nezadovoljavajućeg učinka radnik nije dobio godišnju nagradu, a može iznositi najviše 10% u jednoj godini.

 

Mjesečna osnovna plaća NE može biti smanjena ispod donje razine platnog razreda u kojem se nalazi radno mjesto za koje radnik ima sklopljen ugovor o radu. Također, plaća radnika NE može pasti ispod razine plaće propisane za stručnu spremu toga radnog mjesta.

 

Hope helped :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako odbiješ potpisati anex o smanjenju plaće posljedice mogu biti sljedeće, Odnosno poslodavac ti može

-dati redoviti otkaz ugovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga sa ponudom novog ugovora o radu sa izmjenjenim uvijetima. Ovaj se pokušaj poslodavca da promjeni u tvom slučaju ,tvoju plaću razlikuje od aneksa u toliko da ako ga i potpišeš ti naknadno imaš pravo prigovora na takvu odluku poslodavca. Potpisivanjem aneksa takvo pravo nemaš.

-može ti dati redoviti otkaz iz poslovno uvjetovanih razloga,na koji imaš pravo na zaštitu prava ukoliko smatraš da razlozi poslodavca nisu opravdani te da je neko od tvoji prava iz Zakona ugroženo njegovim postupkom. ZZP se podnosi najkasnije u roku od 15 dana po primitku odlike o otkazu. Dostavlja se pismeno,poštom sa povratnicu. U sljedećem roju od 15 dana poslodavac ti bi trebao ali i nemora odgovoriti. Ukoliko ti ne odgovori ili odgovori negativno ti u naredno roku od 15 dana podnosiš Zahtjev sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija