Antrahho objavljeno: 21. lipanj 2010. Dijeli objavljeno: 21. lipanj 2010. Pozdrav, Neznam da li je ovo pravo mjesto za postaviti ovo pitanje ali vec sam na rubu zivaca. Dakle , planiram se ozeniti sa stranom drzavljankom, ona je iz turske , posto sa turcima imamo potpisanu becku konvenciju iz njihove ambasade su mi dali papir all in one, na kojem je rodni list , potvrda o bracnom stanju (single) te potvrda da je brak priznat u turskoj. Sav sretan dolazim u maticni ured gdje mi dvije tete zrele za mirovinu sruse sve snove , dakle po njima taj papir njima nista ne znaci , njima treba direktno iz turske rodni list i ostali papir. Dakle mene zanima ako vec imamo potpisanu becku konvenciju sa turskom, i meni turska ambasada izda sluzbeni dokument, kako je moguce da taj dokument nije priznat kod maticnog ureda? Sto se tice dokumenata koji su international, da li ih je potrebno prevesti? ili se priznaju kao takvi? jer nas internacionalni rodni list nije potrebno prevesti, sad me zanima da li je internacionalni dokument iz turske ambasade potrebno prevesti? Nadam se da ce netko uspjeti odgovoriti na ovo jer gubim nadu da je u ovoj drzavi ista moguce napraviti protiv administratorskog nesposobnog kadra. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Emperor949 odgovoreno: 20. srpanj 2010. Dijeli odgovoreno: 20. srpanj 2010. Evo, pošto vidim da su te pravnici zanemarili, pa ću ti ja reći nešto iz osobnog iskustva... Oženio sam se sa čehinjom, sve je morala vaditi jedan po jedan papir (od rodnog lista do vjerenja o nekažnjavanju), sve smo preveli na hrvatski (bunt papira) i onda je bilo sve ok... A zatim sve ponovo pa i više za njezino prebivalište u R.H. Sa prebivalištem se nemoj igrati, jer je mogu izbaciti iz R.H.... Nama se skoro to desilo jer se radilo o 7 dana zakašnjenja... Vjerujem da opravdano su tako rigorozni, jer tko nebi želio živjeti u lijepoj našoj... LooooooooooL Za te njihove mjere imaju veeeeliki Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.