Jump to content

Posljedice

manibabac

Preporučene objave

Pozdrav, trebam pomoć oko slijedećeg slučaja: tata mi je tuženik u predmetu koji datira iz 96.god; radi se o platežu (radi informacije-neki tip tvrdi da mu nije plaćen račun, koji je podmiren ali nema potvrde pa kao da i nije, dakle šanse su loše da se predmet dobije na sudu); pozvan je na glavnu raspravu...ali...tata mi je već 8 godina 100% invalid nakon moždanog udara, ima skrbnika (mama), živi u Njemačkoj ( bio gastarbajter tamo 35 god i liječi se gore) i u međuvremenu od prihoda/imovine ima jedino neku sitnu mirovinu.

Kako dakle niti tata ni mama neće moći pristupiti raspravi, i nemaju odvjetnika, zanima me da li će se u slučaju nedolaska ( naravno uz ispriku nadležnom sucu i uz prilog medicinske dokumentacije) ipak donijeti presuda u odsutnosti (u korist tužitelja) ili se cijela stvar odgađa (u principu nema smisla, jer oni neće ni kasnije biti tu).

Ustvari me interesira najgori mogući scenarij - spor se izgubi, što se događa ? Ovrhom sjedaju na mirovinu ? Može li netko drugi odgovarati svojom imovinom (mama kao skrbnik ?)

Cijelu priču je moja mama probala izgladiti prije nekoliko godina sa molbom upućenom tužitelju, da odustane od spora, s obzirom da on zna kada i koliko mu je novaca plaćeno, no biser se razumije u materiju i boli ga briga za to da su moji roditelji u međuvremenu bolesni i ne baš novčano potkovani starčeki, on očekuje da će dobiti spor i uništiti ih financijski i psihički. :rigoleto:

Zahvaljujem na svakom odgovoru koji nam može pomoći:HVALA LJUDI !

Dijeli na drugim stranicama

• 2 tjedna kasnije...

Zastupanje u parnici se moze povjeriti punomocniku, koji moze biti odvjetnik ili neko drugo lice sa punom poslovnom sposobnoscu, tako da Vas otac nikada ne mora ici na raspravu, osim ako se mora saslusati kao stranka a i tada postoji mogucnost da sud odredi saslusanje na drugom mjestu, dakle izvan suda, ako je otac zbog bolesti sprijecen odazvati se sudskoj raspravi.

• 4 tjedna kasnije...

Hvala na odgovoru.

Moj tata više ne može o ničem svjedočiti, nakon moždanog je ne samo fizički nego i psihički "oduzet".

Čak ako se odazove odvjetnik, koji činjenice o predmetu sazna iz treće ruke...mislim da nemamo velike šanse, pa me zanima što će se dogoditi ako se presudi u korist tužitelja, a sirotom starčeku se nema šta uzet osim ionako već male mirovine ili treba moja mama kao skrbnik odgovarati sa svojom imovinom ?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija