tijaa objavljeno: 25. lipanj 2010. Dijeli objavljeno: 25. lipanj 2010. dobar dan vlasnik sam stana na kojem imam hipoteku.kupila bih stan na koji mogu prebaciti hipoteku za pola god.pitanje je da li mogu za to vrijeme hipotteku prebaciti ikako na kumov stan?želi pomoći! pomozite hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
desimir odgovoreno: 26. lipanj 2010. Dijeli odgovoreno: 26. lipanj 2010. Mozete li precizirati pitanje, mislim, dati malo vise detalja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tijaa odgovoreno: 26. lipanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 26. lipanj 2010. imam stan za kojeg sam dignula kredit i na taj stan morala dati hipoteku.sada bih iz određenih razloga,ne pravnih,htjela ovaj stan na kojem je hipoteka prodati i kupiti novi.taj novi stan je etažiran i nisu do kraja skroz provedeni papiri,što znači da hipoteku ne bih mogla prebaciti.e sada pitanje - da li bi kum sa svojom nekretninom mogao pomoći tako da se na njegovu nekretninu prebaci hipoteka dok se papiri mog novog stana ne uknjiže?firma koja gradi novi stan nije neka no name firma,ako to nešto znači. ako nisam bila dovoljno jasna,slobodno pitajte. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
desimir odgovoreno: 27. lipanj 2010. Dijeli odgovoreno: 27. lipanj 2010. Hipoteka se moze konstituirati tako sto treca osoba garanuje svojom nekretninom da ce povjerilac biti namiren sa potrazivanjem prema Vama kao postojecem duzniku. Za ovo se trazi pismeno ovjereni sporazum/ugovor izmedju povjerioca i novog hipotekarnog duznika. Nakon ovog vi ste i dalje u obveznopravnom odnosu prema vjerovniku, medjutim, mozete traziti brisanje hipoteke na postojecem stanu i pristupiti njegovoj prodaji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.