Jump to content

zajdenički djelovi kuće

VEDRANKA

Preporučene objave

U kući postoje 3 stana od 3 različita vlasnika. Upravitelja nemamo iako smo ga dužni po zakonu imati. To tako traje već 7 godina. Postoji od prijašnjih vlasnika međuvlasnički ugovor, alli tada su bila samo dva vlasnika pa je valjda bilo potrebno da imaju takav ugovor, a ne i upravitelja. Mi smo kao novi vlasnici nasljednici i tog ugovora. Situacija je sljedeća. Kako sam u visokom potkrovlju konstantno popravljam krov, jer svake godine imam štetu od prokišnjavanja koju uglavnom sama saniram. Sada radim kompletnu izmjenu na krovu i račun je dosta velik. Interesira me iako krovište kao zajednički dio održavanja nije uključen u međuvlasnički ugovor, neznam zašto a dimnjak je, da li po Zakonu koji definira zajedničke djelove na nekretnini i susjedi moraju učestvovati u financiranju troškova. Krovara sam našla sama jer u njega imam povjerenja, dobit ću račun za obavljene radove.Budući se neki od susjeda ograđuju jer "nemaju ništa s krovištem" da li zakon definira u svakom slučaju (iako nije naveden u mjeđuvlasničkom ugovoru) da je to dio koji se tiče sviju. Ja sam čitajući tako i shvatila. Hvala na odgovoru.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija