basad objavljeno: 27. lipanj 2010. objavljeno: 27. lipanj 2010. Pozdrav! Sorry ako negdje već ima nešto slično ovome, tražio sam, ali nisam našao... Na koji način bih trebao napraviti ugovor (ili predugovor) ako kupujem stan ali ne isplaćujem čitav iznos odmah? Napominjem da odmah isplaćujem 80-90% iznosa, a ostatak u određenom roku. Da li to ide na način da stupam u posjed odmah, a vlasnik postajem kada isplatim ostatak ili...? Ako bi mi netko mogao reći mogućnosti bio bih mu jako zahvalan. Ako ih postoji više koje su mi najpovoljnije, a koje najnepovoljnije, tj. najpovoljnije za prodavatelja? Hvala! Citiraj
desimir odgovoreno: 27. lipanj 2010. odgovoreno: 27. lipanj 2010. Sve ovo mozete utanaciti ugovorom ili ako hocete da ga nazovete predugovorom. Ukoliko napisete predugovor i cekate da sastavite kupoprodajni ugovor dok se isplati cijela cijena, ne mozete traziti upis vlasnistva. Ili odmah mozete sastaviti kupoprodajni ugovor gdje prodavac moze prihvatiti varijantu da predjete u posjed odmah i da se uknjizite bez ikakvih uslova, a da samo naznacite do kada cete isplatiti ostatak cijene, ukoliko on to naravno zeli. U drugom slucaju bi vi mogli garantirati kupljenom nekretninom, gdje bi sadasnji prodavac imao hipoteku na prodatoj nekretnini dok se ne isplati cijena...itd....itd... Dakle, sve zavisi od vaseg konkretnog dogovora. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.