Jump to content

nekoliko pitanja - puno problema

logit99

Preporučene objave

Poštovani, situacija mi je sljedeća:

Radim u firmi XY od 01.04.2009.

Tada sam potpisao ugovor na neodređeno vrijeme s plaćom u iznosu od 6000kn. Ne piše ni bruto ni neto. Opis radnog mjesta: voditelj prodaje

Do 31.12.2009.g dobijao sam 6000kn plaće neto.

Od 01.01.2010.g. poslodavac samostalno odlučuje smanjiti

mi bruto plaću na 3800kn + da će mi davati na ruke ostatak tako da ukupna cifra opet bude 6000kn neto za mene. Pod izlikom kriznih vremena nije mi isplatio niti lipe od obećanoga. Kolega računovođa mi je napomenuo da me je šef

"prijavio" na 3800kn od početka godine. Napominjem da ništa nismo stavljali na papir, odluka je jednostrana od strane poslodavca. Kršli li tu poslodavac zakon i u kojoj mjeri?

Radim kao voditelj prodaje, sve dosad sam imao dodatni posao sa strane pa sam financijski gledano imao dovoljno za pristojan život. Kako sam sad ostao bez svoje dodatne zarade - neću moći preživjeti sa tih 3800 bruto ( imam 1 dijete pa mi je neto ravno 3000kn ). Znam da je kriza i dosad se nisam bunio zbog smanjene plaće ali više ne mogu.

Danas sam ga pitao kad će mi isplatiti ono što mi duguje na što on odgovara da sam ja od početka godine prijavljen na 4200kn bruto i da se mogu "slikati" s svojim potraživanjem?!?

Što sa napravim?

Mogu li ikako dobiti svoje novce?

Firma je s 4 zaposlena, bavimo se rijetkim poslom i prilično

zarađujemo. Na računu uvijek ima novaca, poprilično.

Još zaboravih reći, od početka godine isplatnu listu dobijam s tih 3800 bruto ali bez bilo kakvog potpisa i pečata, samo isprintani papir s printera.

Savjetujte mi što i kojim redom da napravim,

unaprijed puno hvala za svaki odgovor.

Siniša

P.S.

Direktor stalno tvrdi da imamo kolektivni ugovor.

Nikad ga nisam vidio, o čemu on to priča?

Može li biti kolektivni ugovor ako ga ja kao radnik nisam vidio i potpisao?

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija