pumpkin objavljeno: 1. srpanj 2010. Dijeli objavljeno: 1. srpanj 2010. Dakle, iznajmili smo namjesten stan bracnom paru sa malim djetetom, preko agencije za iznajmljivanje nekretnina. Prije tjedan dana smo doznali da najmoprimci ne placaju racune za vodu, struju i plin (kao ni pricuvu) i duguju sve skupa oko 15,000 kuna (najamninu stana su do sada uredno platili). Tijekom nasih kontakata sa agentom, uvjeravani smo kako je sve uredno placeno i kako su to jedni od najboljih najmoprimaca koje ta agencija ima(!!!!). 1) kad smo iznajmljivali stan, receno nam je da svi racuni (struja, plin, voda) moraju biti na nase ime jer smo mi vlasnici stana - da li je to tocno - ne bi li racuni trebali glasiti na onoga tko koristi usluge?! 2) sto napraviti?! dati najmoprimce na sud?! zvati policiju?! moram priznati da nemam tolerancije za kretene i bitange!!! Napominjem da zivimo izvan Hrvatske tako da nismo 100% sigurni u zakonske smjernice. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KronicnaStranka odgovoreno: 2. srpanj 2010. Dijeli odgovoreno: 2. srpanj 2010. Provjerite što točno piše u ugovoru/ugovorima koji ste sklopili s najmoprimcem/agencijom u vezi plaćanja režijskih troškova. Ako su prema ugovoru to dužni plaćati najmoprimci, otkažite im najam i tužite ih što prije, dok dug još više nije narastao. Obveznik plaćanja je za komunalna poduzeća onaj tko koristi uslugu, ali ako kod njih nije prijavljen stvarni korisnik, oni mogu potraživati dugovanja od vlasnika. Poznato mi je da je u nekim stranim zemljama uz ugovor o najmu sasvim uobičajeno da se kod komunalnog poduzeća temeljem tog ugovora vrši i prijava najmoprimca kao korisnika usluge. U Hrvatskoj se to uglavnom ne radi, iako - koliko ja znam - ne bi bilo zakonske prepreke da se to čini. Policija s tim nema ništa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pumpkin odgovoreno: 2. srpanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 2. srpanj 2010. Fala KronicnaStranka Upravo dobila email od HEP-a - ako imamo potpisan ugovor o najmu, racuni se mogu prebaciti na najmoprimce...... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.