Jump to content

DAROVNI UGOVOR - MOGUČNOST PREVARE


anonimno

Preporučene objave

Pošto sam upravo potpisao i kod javnog bilježnika ovjerio ugovor o darovanju gdje sam ja daroprimatelj čitajući ugovor (govorim o ugovoru iz narodnih novina) shvatio sam da se cijeli taj postupak darivanja vrti oko jednog ovjerenog potpisa ! Pored toga u tom ugovoru postoji klauzula koja kaže da se darovatelj svojim potpisom u potpunosti odriče daljnjih odobrenja i obavijesti pri upisu daroprimatelja u gruntovnicu. Zar to ne otvara vrata mogućnosti prevare, po mom viđenju stvari dovoljan je samo jedan pokvareni javni bilježnik ili službenik koji radi za njega da izgubiš vlasništvo nad nekretninama. Možda sam paranoičan ali tu govorimo o nekretninama koje mogu vrijediti i nekoliko stotina tisuća eura a kad znaš da se ljudi danas pljačkaju i ubijaju za par stotina eura ako ne i kuna dođe ti da se malo zapitaš. Moje pitanje je da li postoji nekakva mogućnost zaštite svog vlasništva da li nekom plombom u gruntovnici na svojoj vlastovnici ili nekim drugim sredstvom ili nam jedino preostaje visiti na digitalnim zemljišnim knjigama i strepiti da li će se nešto desiti. :-o:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam koji je postupak uknjižavanja u gruntovnici ali to nije bilo pitanje. Pitanje je koji su instrumenti osiguravanja tog istog vlasništva ako znamo da samo jedan potpis može dovesti do promjene vlasništva ; postoji više slučajeva (čitao u crnoj kronici) gdje je došlo do lažnog predstavljanja ili greške kod javnih bilježnika ili uzmimo fiktivnu situaciju gdje javni bilježnik svjesno izvrši lažnu ovjeru, a mi samim člankom točnije 3 io 4 iz darovnog ugovora ,znači sprancom smo u biti spriječeni da išta učinimo ako nismo pravovremeno primjetili da se nešto događa sa našom vlastovnicom. Po meni bi bilo logično da pri unosu podataka u gruntovnici postoji služba ili tako nešt koja te obavještava o budučem upisu novog vlasnika te da ti da rok za reagiranje a ne kao sada da ti dođe obavijest (kad dođe) da je izvršena promjena vlasništva a tebi onda ostaje ne zanam koja mogučnost da istu poništiš :-?

Da se razumimo nisam pravnik ali samo pratim logiku stvari. :-(

Pitanje da li postoje sredstva zaštite u smislu da onemogučim promjenu stanja vlasništva u gruntovnici !!! Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija