Jump to content

lokacijska za pristupni put


dalila

Preporučene objave

Svi moji problemi proizlaze iz činjenice da jedino moj suprug i ja u čitavoj ulici koja se sastoji od 50tak kuća imamo uredno vlasništvo na zemljištu i da jedini tražimo građevinsku dozvolu za kuću koju namjeravamo raditi.Ni jedan kuća nema dozvolu što meni ne smeta ali da ima makar jedna onda bi imalo i uknjižen u katastru put kojeg sad nema. To nam daje nemalo gorčine, ali problem moramo riješiti. Dakle, put širok 4 m, asfaltiran, postoji od 1930 g prošlog (XX st) Ured za katastar ne poznaje. Put naravno ima svoje ime, kuće brojeve, HPT ga poznaje jer je svoje kabele postavio u put, Elektra ga poznaje, ali zalud. Naime, isti je ulaz u vojnu bazu - Korešnica(Žrnovnica) i predstavljao je u onom sistemu vojnu tajnu i zato ga nema prikazanog nigdje.

Da bi dobili lokacijsku dozvolu za kuću koju namjeravamo raditi trebamo imati prsitupni put kojim se spajamo na javnu prometnicu. U jednom razgovoru jučer doznajem od ing. prometa i referentice u Urdu za prostorno uređenje da mi je za uknjižbu tog puta u katastru potrebna lokacijska dozvola za isti. Nemam ništa protiv tog postupka i plaćanja (a i jer nemam drugu alternativu). Međutim, brine nas slijedeće:

- put prolazi preko 5 parcela mojih susjeda

-nitko od tih susjeda nema upisano vlasništvo u zemljišnim knjigama (sve provjereno)

-ing prometa mi tvdi da mi nesređeni vlasničkopravni odnosi neće biti problem kod lokacijske dozvole za put

-nema spora kod susjeda u pogledu ovog puta a jer su svi kupovali zemljišta kad je put već postojao

Moj strah je upustiti se u postupak izrade dokumentacije za lokacijsku dozvoilu i onda stati na pola puta jer susjedi nisu uknjižili svoje vlasništvo na zemljišniku (na katastru jesu).

Molim Vas bilo kakav savjet, iskustvo i sl. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija