Jump to content

lažne majčine izjave


berg

Preporučene objave

Postovani!

Imam veliki problem.Supruga je odlučila rastati se od mene,na lijep nacin me se rijesila(rekla je da nadem stan,jer smo zivjeli u njenih,te se stalno njena majka uplitala u brak.Kad sam unajmio stan,nakon 10 dana supruga podnese zahtjev za razvod).No to nije sve.na centru za socijalnu skrb je rekla mnogo lazi,dolazila im vise puta.ja sam naravno negirao optuzbe.Zbog njenih optuzbi su odredili majci skrb nad djetetom a meni i njoj nadzor nad roditeljskom skrbi.I sad je dijete kod majke,ja dolazim svaki drugi ili treci dan(iz ljubavi prema sinu)vidjeti sina.Ali je situacija uzasna.Sina mi ne daju uzeti,samo se mogu igrati ispred kuce njenih roditelja,uz nadzor njene majke.Gotovo sve igre smo odigrali u tih sat i pol koliko mi ga daju vidjeti(jer bio bio do 7 uvecer u vrticu).Na druge nacine mi se uplicu u odnos sin otac(ja hocu nesto kupiti,oni kupe,hocu popraviti bicikl,baka kaze da c emu djed popraviti).nadzor je odredenna 6 mjeseci.

Sudski sam trazio skrbnad sinom,bio na dva rocista,no sudac ne zeli donijeti odluku bez psihologa na centru,koji je,DA ZLO BUDE VECE,vec preko 40 dana na bolovanju.I sad sam u pat poziciji:sudad ne donosi odluku,psiholog nas nije ispitao jer je na bolovanju.jedino mogu trazizi drugi centar,sto je opet procedura i sudac je rekao da to ne voli.

sto me najvise boli,centar je pristran(znaju njene roditelje i to),nisu niti ispitivali suprugine navode,a meni zivot sina prolazi bez kvaitetnog vremena njim,a bili smo jako vezni(cesta ribarenja,igre naigralistu...)

Zbog suprugine osvete mi se zabranjuje uzeti dijete.A ne zelim im praviti gluposti,jer to nije moj stil.

sto ciniti,prijaviti centar za povrsno obavljen posao,suprugu ili(nju ne bi,jer je ona mene prijavila policiji,a ja ne zelim biti kao ona)???Molim za pomoc!

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

berg je napisao:

Postovani!

su odredili majci skrb nad djetetom a meni i njoj nadzor nad roditeljskom skrbi.

(...)

Sudski sam trazio skrbnad sinom,bio na dva rocista,no sudac ne zeli donijeti odluku bez psihologa na centru,koji je,DA ZLO BUDE VECE,vec preko 40 dana na bolovanju.

 

CZSS nema ovlasti povjeravanja djeteta jednom od roditelja tijekom razvoda, ali odrediti nadzor nad roditeljskom skrbi svakako može bilo kada.

Da se u onom "su odredili majci skrb nad djetetom" radi o privremenom rješenju suda o povjeravanju djeteta, vjerojatno bi bilo precizirano vrijeme, možda i način, na koji će sin susrete provoditi u druženju sa vama.

Svakako bi pomoglo kad bi privremeno rješenje bilo doneseno, a vrijeme koje će sin provoditi sa vama određeno, kao i način- bez majčinog nadzora jer niste neznanci.

Ako bi nadzor ipak za to vrijeme iz nekog razloga trebao (policiju ste nešto spomenuli), bolje bi bilo da se radi o nadzoru stručne osobe da vi i majka djeteta ne dolazite u bliski susret koji uvijek može eskalirati u nešto djetetovim očima i ušima neprimjereno. S tim papirom jednostavno nikakve zabrane ne bi bile zgodne, jer biste svaki put pismenim putem tražili intervenciju CZSSa, a u krajnju ruku, majka bi mogla snositi i kaznenu odgovornost. Takvim privremenim rješenjem bi bilo moguće regulirati sve ono što nije do odluke koja će uslijediti.

 

Obzirom da je određen nadzor nad roditeljskom skrbi i vama i majci, nadzornik je također adresa kojoj biste se obavezno morali obraćati, jer nadzirati vašu skrb o djetetu koje baš nešto i ne možete vidjeti je malo nebulozna zadaća, ako je to sve što se radi. Vodite računa da nadzornik vodi i očevidnik, pa je u vašem interesu i interesu djeteta da s njim uredno i redovito kontaktirate, makar to bilo potrebno i na vašu, ne njegovu inicijativu.

U programu nadzora je i njegov program rada, pa svakako nije napisano ... prazno. Ugnjavite malo tu osobu da vam pomogne ostvarivati sadržaj roditeljske skrbi koju nadzire :)

 

I svakako prihvatite prethodni savjet koji vam je dao bovu.

Osim usmenog, uvijek i pismenim putem: jer što nema na papiru, vrrrrrrlo se često uopće nije ni dogodilo...

:vjestica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ciao!

JAKO STE MI POMOGLI U ODGOVORIMA.JOS MALO BIH OBJASNIO SITUACIJU.U braku smo bili 6 godina.nakon godinu dana braka,rodio nam se sin,kojemu sam bio na porodu.U to vrijeme sam radio u pekari za 2500 kuna.Nisam otisao u podstanare,jer s tom placom nisam mogao ionako nista.U mojih nije bilo mnogo mjesta,a i supruga nije htjela.Suprugini roditelji su nam ponudili stan u obiteljskoj kuci,odvojena vrata,oni dolje lijevo,mi gore desno,dva kata poviše(kuca je obiteljska s apartanima):E tu sam mozda promasio,ali sto sam mogao,dosao sam kod njenih na njihov poziv,jer oni imaju apartmane,supruga i ja govorimo jezike,ja sam vodic,pomogli bi im oko apartmana...Uz najbolju volju i zelju,zapoceli smo zivot i bilo je super 3 godine.Onda su pocela mjesanja suprugine majke,oko svega,krivih savjeta,odgoja djeteta,ostaloga.kad sam vidio da tu nema sale i da su stvari ozbiljne,trazio sam stan.Nasao bih,ali suprugi nista nije odgovaralo-u prizemlju stan je bio nesiguran(mogli bi joj lopovi ući),u stambenoj zgradi na vrhu joj je bilo ndovoljno izolirano(hoce li biti vruce ljeti,zimi hladno).živimo u maloj sredini,pa nije lako naći stan,da tako kažem "točno u sredini", daleko od očiju lopova,vrućine i zime.DA NIJE SVE OVO ŽALOSNO SMIJAO BI SE NA OVE MOJE NAVODE.

Situacija se malo primirila,do ove godine.Krajem siječnja,supruga me izbaci iz kreveta da hrčem.Računam,nek se odmori 2-3 dana,spavat ću na kauču u kuhinji.No to sve pretvorilo u noćnu moru-ostao sam spavati mjesec dana na kauču,ja bih radio ujutro,a supruga bi gledala u kuhinji Red Carpet,ostalo na televiziji,do kasno u noć.Na moja inzistiranja da me pusti spavati,rekla bi da sam mlad i to...

Opet sam tražio stan,opet svađe.Molio sam suprugu da ide sa mnom pogledati stan,ona poslala roditelje i sina sa mnom,jer "ako je dobar njenoj mami" dobar je i njoj-rekla je.

Kad smo se vratili,pokažem joj slike,da joj se ne svida ambijent???(stan od 90 kvadrata,2 wc-a,bio sam spreman dati 300E,za naš život,bez uplitanja ikoga)

U to vrijeme,sve je bilo normalno,slavili smo od punca rođendan u mene,sretna obitelj na okupu.Potom rođendan moga sina sredinom veljače.Moji roditelji i brat došli,njeni roditelji i brat došli,njegova djevojka-san snova obiteljsko okupljanje.Da ne zaboravim,u to vrijeme,pošto je bila loša fasada,ja sam pokrenuo radove na kući supruginih roditelja,uz suglasnost njenih,uložio novac da izoliram svoj stan i njihove apartmane.

Opet sam našao stan,supruga je rekla da se uselim,da će i ona doći za mnom.

Dok sam je čekao,početkom ožujka,ona podnese,PAZITE SAD, tužbu za rastavu braka(dok radnici iz moje firme rade na fasadi).Suvišno za reći,ali napravio sam joj i apartman(bio ugrubo napravljen,do tada), u obiteljskoj kući njenih roditelja,na preporuku njene majke,prije 3 godine.Da ja ne bih morao raditi po cijeli dan ko magarac(jer sam radio po 10 sati,a supruga nikako),a supruga ima rihod.

I tako,napravim apartman,izradim fasadu i doviđenja.Da ne bi bilo krivoh shvaćanja,novac od zarade apartmana su mi dali,tako da sam izvukao uloženo,ove godine bih počeo biti u plusu.

I otada kreću manipulacije suprugine.Da sam je fizički i psihički zlostavljao(a nema prijave policiji nikad,a da ne govorim da bih letio naglavačke s balkona,ipak sam živio u kući njenih roditelja),da sam se svađao ispred maloga...I sud odredi nadzor,njoj dodjeli maloga,jer mu je tu adresa.Tu počinje moja pravna bitka.Tražim privremenu mjeru,da se meni dodjeli dijete na skrb ili da se dodjeli viđanje vikendima ili kad već,ako sud odluču suprotno.

Na sva moja inzistiranja da sam provodim vrijeme sa sinom,kako sam i prije radio,supruga odgovarada mi ne vjeruje,jer nitko nego ona i majka ne može se brinuti o našem sinu.I ja sad dolazim svaka 2-3 kod njenih,za ljubav sinu.No postaje pomalo zabrinjavajuće.Ograničen sam maksimalno vremenski,do sat i pol,dva.Kad je bio u vrtiću,vidio bi ga nakon vrtića,sad kad ne ide,njeni imaju turiste,pa opet ne mogu nego sat dva(popodne je kućni red do 5,kažu,a potom spremaju večeru turistima oko 7-8)A supruga ne želi biti sa mnom kad je sin ispred kuće,sa mnom)

Dalje od kuće mi ne daju,potpuna kontrola.Da sam ikad išta učinio sinu,poklopio bih se ušima i prihvatio,ali dijete nisam nikad zlostavljao.

Duga je to priča,samo trazim svoja prava,do sada se nista nije rjesilo,već 4 mjeseca...

Pa savjete molim,sto mi je činiti.Ovih dana idem na državno odvjetnosto,možda odem i na policiju,što god treba ali zakonski.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obratite se požurnicom czss vezano za donošenje njihovog mišljenja.obratite se sudu također požurnicom vezano za odluku s kime će dite živiti a s kime i kako održavati susrete.tražite privremenu mjeru od suda.to što se sudcu ili drugima sviđa ili ne to vas ne triba zaustaviti u traženju djetetovih kao i svojih prava(jer je općenito njima najbolje što manje raditit pa se tako i ponašaju).što se tiče susreta s ditetom obratite se czss pismeno i tražite da interveniraju tj. da obave razgovor i upozore one koji krše prava diteta na susrete u ovom slučaju s vama.obratite se dorhu, a tamo će vam djelatnice saslušati i napraviti Prijedlog KP,obratite se policiji i tražite jedan ovjeren primjerak zapisnika.svaki dan kad ne vidite svoje dite pišite (preporučeno s povratnicom ili pečatirano s uruđbenim br.)policiji czss a i nadzorru tražite njihovu intervenciju i zaštitu prava i interesa djeteta-za svaki dopis sačuvajte dokaz o slanju zaprimanju... morate biti uporni

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijatelju imaš poruku u svom PP,pročitaj...

nemoj gubiti nadu nikad pa ni onda,poslije kiše dođe sunce ,laž nikad nemože ostati skrivena rema tome iz osobnog iskustva znam što proživljavaš samo budi hrabar i ustrajan za sve ima način da se zakonskim putem dovede do normalnog stanja.gledaj samim svojim javljanjem na ovom forumu gdje tražiš pomoć pokazao si da zaslužuješ punu pomoć i da si otac koji ima pravo da ostvari svoje želje vezano za sina.želim ti puno sreće u svemu. pozdrav ! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marlino je napisao:

uskraćuje ili ograničava svome ditetu pravo na susrete i druženja s roditeljem s kojim ne živi.nije li to kazneno djelo

Kazneno djelo je i izbjegavanje ili odbijanje uzdržavanja djeteta prema ovršnoj odluci, pa hoće li DORH podnijeti kaznenu prijavu ako nema nikakve odluke o tome?

Kazneni zakon nigdje ne spominje baš susrete i druženja, već mjere određene od suda, CZSSa ili državnih tijela, a ovo spada u to... i ne smije ih se ne izvšavati i ne smije ih se sprječavati.

Upravo zato je u interesu i onog roditelja koji s djetetom ne živi da se što prije donese barem privremena odluka, kako bi se, u ekstremnim okolnostima dovelo stvari u red, ako treba i tim oštrijim načinom uz npr. "prosvjetiteljsko" djelovanje novčane kazne.

Inače, do odluke suda (+nadzor, +ovrha i sl.) preostaje uporno CZSSovanje...

Usput, nimalo lijepu sliku ne pruža majčino nerazumijevanje potreba djeteta i njegovih prava koja stjecajem okolnosti još nisu papirnato zaštićena (posredovanje će tek biti), naročito uz nadzor nad roditeljskom skrbi u tijeku...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marlino,ja sam živio u kući njenih roditelja(ni isti ulaz,oni dole lijevo,ja dva kata poviše desno,ha ha-što dalje to....).na lijep način me "preveslala"-rekla da nađem stan,jer su kod njenih samo problemi,kad smjestim stvari,odmori se od mene,doći ce za 15 dana ili koliko već.I ja ga nađem,čekam nju da dode,radnici iz firme za koju sam radio,rade fasadu na kući njenih roditelja,od novaca koje sam ja uložio(izolacija 2 strane kuće).U to vrijeme ona podnosi tužbu za rastavu.Iznosi laži,centar naravno određuje nadzor meni i njoj,ali njoj dodjeljuje skrb(jer kažu moraju nekome,a majka je majka),nadzor je 6 mjeseci.Uvodi se voditeljica nadzora,nekad prisutna pri susretima mene i sina(nema straha djeteta,igramo se normalno).ali stvari idu polako.Danas sam saznao da je psihologinja nazad na poslu već 8 dana,na zahtjev suda da se očituje,još nije.Možda jer čeka da se voditeljica nadzora očituje(jednom u 2 mjeseca,sljedećih 6 mjesci),pa će joj biti lakše.A to ćemo vidjeti,rok prvog izvještaja je do sredine mjeseca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

citat:Usput, nimalo lijepu sliku ne pruža majčino nerazumijevanje potreba djeteta i njegovih prava koja stjecajem okolnosti još nisu papirnato zaštićena (posredovanje će tek biti), naročito uz nadzor nad roditeljskom skrbi u tijeku...

 

 

U tome svemu me je iznenadilo to njeno glumljenje,a i njenih,svi znamo da nije bilo zlostavljanja i svega,sad odjednom kaže da je bilo.Ne može odvojiti osobnu osvetu od zdravog razuma.Čak sam na internetu našao sindrom koi se zove "Razvodom Povezan Sindrom Zlonamjrene Majke"(neki Ira Turk-Child visitation interference in divorce-divorce caused malicious mother sindrome...)

No kome se žaliti,kod takve dobi djeteta,cilj centra je da se zaštiti dijete,a sad je na meni da se dokazujem suprotno,da nije bilo toga,da im ne pravim probleme,dolazim svaka 2-3 dana vidjeti sina ispred kuće iz koje sam "izbačen",stvaraju mi probleme,okreću sina nekim izjavama,brane mi ga uzeti nasamo....al vrijedi za ljubav sinu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svejedno ti savjetujem da pišeš požurnicu czss(toj psihologinji) a istu takvu i ravnatelju czss, i naravno (od suda)privremenu mjeru po kojoj će biti susreti tebe i sina određeni.bez obzira na zakon i zakonsku proceduru za mene je uskračivanje prava na viđanja diteta s roditeljem nešto što se ne bi smjelo dozvoljavati pa bez obzira što ne postoji u ovom slučaju presuda.ja sam dvije godine imao presudu pa ništa još su susreti i smanjeni na prijedlog czss.sad moja dica imaju rješenje o susretima s mojoj kćerkom iz prvog braka pa opet nitko ne poduzima ništa rješenje je czss da pozovem policiju nakon što od suda zatražim ovrhu nad susretima a onda će oni to koristiti protiv mene kao i do sada. nadzor je i meni određen pa ni od toga ništa jer se on još nikad nije pojavio u vrime susreta mene i kćeri a kad mi netko spriječava susrete onda mi kaže "punoljetan si pa radi što hočeš".po mome je bit svega ne dozvoliti od početka da se takve stvari događaju već odmah "pokazati zube" i reagirati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad su mi se stvari dodatno zakomplicirale:upozorio sam centar na propuste pri susretima sa sinom,gdje mi punica stvara probleme.I oni rekli punici a pinica i punac na mene,da sta ih spominjem na centru,ako njeno ime uzemem usta da ce me tuzizi za klevetu,jos i to pored dva postupka,za skrb i razvod?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se dogodilo da imate problem tijekom vremena koje provodite s djetetom, a u njemu akter vaša punica (a navodite da vam ne daju odlazak iz dvorišta kuće u kojoj dijete živi itd.), s punim pravom se možete obratiti CZSSu, kako već svi ponavljamo kao papige- ako treba i pismenim putem (kada, gdje, tko, što), zatražiti intervenciju... Oni moraju provjeriti i priču druge strane, ali su dužni i upozoriti da nešto nije prikladno ako nije prikladno, jer niste došli u kurtoaznu posjetu već provesti vrijeme sa svojim djetetom. Što se njima baš i nije svidjelo da to spominjete i czss-u (ako nije pismeno, možda ih ni neće jako "taknuti"), drugi je par rukava...

Argument više da bi dijete, koje je na druženja, igranje, izlaske i zajedničke aktivnosti naviklo, to vrijeme trebalo provoditi udvoje, a ne troje, petero ili koliko već...

 

Obzirom da nema nikakvog ograničenja djetetu u odnosu na vas, nije dojenačkog uzrasta, niste odvojeni sto godina pa se zagubio kontakt i odnos, psihologinja više nije na yx-dnevnom bolovanju, ne bi ni nadzorniku i ekipi obiteljskog teama pala kruna s glave da pregovaraju i pomognu dogovoriti da u miru odvedete dijete na par sati, pola dana zasad odmah (odmah potom i više, bez pretjeranog odlaganja, kao "ubrzani tečaj" privikavanja majke i njene familije na to), uredno vratite u dogovoreno vrijeme i problem riješen. Usput, nadzor nad roditeljskom skrbi imate i majka i vi: što kaže nadzornik/ca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ciao!

Da,to cu i napraviti,pitati na centru da uvedu polagano vidanje bez njih.To su mi i rekli na centru da ce uvoditi malo pomalo,ima skoro 2 mjeseca.A nadzor je 6 mjeseci,ne isle valjda ovako vidanje 6 mjeseci,jer onda su stvarno face,ko da sam u nekoj vrsti obiteljskog pritvora,gdje mi je dopusteno vidjeti sina ponekad.Izbacen iz kuce,razvod,te ograniceno kretanje i kontakt sa sinom.Osjecam se ko neki kriminalac a nisam.Jos nek mi stave onu spravu oko noge,pa da vide kud se krecem....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naime, nadzor nad roditeljskom skrbi i nadzirani susreti/druženja nisu ista stvar, a niti moraju ići u kombinaciji. U nekim prosječnim okolnostima pri kojima niste potencijalna opasnost po djetetovo fizičko/psihičko zdravlje, ova mala pomoć nadzornika bi trebala poslužiti prevenciji daljnjih zabrana zakoračiti s djetetom izvan dvorišta tazbine, ujedno uklanjanje mogućnosti "ugodnih razgovora" prilikom bliskih susreta pred djetetovim očima i ušima u samom početku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nasmijao ili ne,ne mozes zamisliti kako se osjeca covjek koji nema nikakav dosje u policiji,kazne(osim pojasa jednom i mobitela),prijave policiji ili bilo sto.I odjednom prijave,pa drzavno odvjetnistvo,pa lazi,pa nadzor nad roditeljskom skrbi,pa zbog lazi ograniceno kretanje sa sinom(a to je oko kuce punice),cim hocu dalje od stepenica doma u dvor,neke dvosmislene poruke,auta od turista su tu,da ih ne bi ogrebao,ne mozes unuk dragi,da je sunce jako kad hcou u trgovinu kucu do,iza kice je vjetr,puse...)

Ima u Amrici ako hoces nauciti psa da ne piski po kuci,stavis mu elektricnu ogrlicu(al ne moze ubiti),pa kad pocne mokriti stisnes pa ga tresne.Sebe vidim takvoga,samo sto punica stisne rjecima.Pa ti otidi kume...a onda moze zvati policiju,sto vodam vlastito dijete koje nisam nikad takao i vodio gdje ne treba.Bio bih sretan kad bi mogao pokazati Vam kolekciju od nekih 1000 slika sa sinom,beskrajna ribarenja,igre na igralistu,plazi,u svakoj situaciji.No to ce mu biti dokazz kad bude vise shvacati.

pa se cujemo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Veliki odaziv na tvoj iskren i emotivan post , a iznad svega puno dobrih i stručnih savjeta koje si dobio , su dokaz da te razumijemo .

 

Prolaziš teško životno razdoblje . U kojem ćeš upoznati i sebe i svoje granice .

No , cilj je vrijedan svake mrvice tvoje upornosti i uloženog truda .

 

Ne dozvoli da te zgrabi malodušnost . OK ?

 

A i kakav bi ti idol svojem sinu bio kada bi na prvoj prepreci odustao , ha ?

 

Želim ti puno sretnih sati, dana , mjeseca , godina sa tvojim sinom :-)

 

I javi se tu i tam ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ciao!

Da ljudi su mi jako pomogli,ne znam kako im se zahvaliti.U ovakvim situacijama ocekujes da ce ti pomoci ljudi blizi tebi,centar ilitko vec,no ispalo je upravo suprotno-jako dobrim osobnim a i pravnim savjetima osoba s foruma,uspio sam rjesiti neke dilem,ali i potegnuti odredene korake u pravnom sustavu.a suta cu na centar i dalje u rjesavanje problema,jer samo prekriziti ruke i ne raditi nije moj stil.

 

Znam da je moj post iskren i emotivan,no ne zelimu nikome stvoriti dojam da sam ja u svemu samo zrtva.Bilo je propusta s moje strane ali nikad u onoj mjeri da sam nekoga zlostavljao ili zanemarivao.

Uvijek imam na umu da svaki novcic ima dvije strane.Iako mi se cini malo tesko u ovoj situaciji,ipak se na primjer ne bi mjenjao s jesnom mladom dragom osobom koja upravo sada prolazi kroz kemoterapije i radijacije zbog dijagnosticiranoga raka dojke.

Znam da svatko ima svoj kriz,ali moji nije toliko tezak, koliko vidim da ga neki drugi ljudi imaju.Mislim da mi je ovo samo lekcija strpljenja,izgradnje karaktera,ispravljanja krivih koraka,te novi zivot uz pouku.Nadasve,stjecanje novih prijatelja i poznansava.

Davati i primati a ne traziti zauzvrat.

Mogli bi osnovati na facebooku ovake forume,pa se svi skupa nademo negdje jednom godisnje,ha ha ha,svi koji su nepravedno zakinuti,potlaceni,i s "problemima"-ali sa glavom visoko gore.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morao sam reagirati na tvoj post, dao bih ti samo jedan savjet okreni se oko sebe i nastavi živjeti svoj život a vrijeme neka donese svoje, život ima uspona i padova vidiš i sam da institucije ne reagiraju a pogotovo ne ona strana koja bi te trebala podržavati. Olakšaj sebi okreni novu stranicu života kreni dalje i ne dozvoli da te to "slomi"! Makni se od svega pogotovo od sudova i dovedi svoj život u normalu koliko bilo teško samo znaj da ti u životu nitko neće pomoći ako ne pomogneš sam sebi to je naša životna priča i svakodnevnica sa puno "podmetanja" gdje ti ljudi ne daju da živiš svojim normalnim životom iako bi ti to htio ali jednostavno moraš se "isključiti" iz svega i nastaviti svojim putem gdje si stao! Glavu gore i "vrati" im sve sa svojim osmjehom pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok , berg

 

Samo jedno kratko pitanje na tvoj prvi post u kojem kažeš da ti je sin do 7 h u dječjem vrtiću . Ha ?!

Pa nije valjda da je dijete cijelibožjidan u vrtiću ? Ne mogu bilivit . Da li je stalno tako ?

 

Samo da bi za tebe ostale mrvice od sat - dva za druženje sa sinom , ha ?

 

Da li si rekao czss da je sinčić po 12 h u vrtiću ?

 

 

Btw , neka Bog blagoslovi internet :palac: !!

I facebook :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vuvuzela!

dobro pitanje o vrticu.Naime majka mog sina spava do 9-10.probudi se,sa majkom popije kavicu te navodno priprema rucak za sina kasnije.Onda ga baka vodi u vrtic oko 2 i vraca oko 6:30.Trebala bi ga uzeti u 7 aili kao meni cine uslugu.Sad kad nema vrtica od 1.7 nadao sam se da cu biti vise sa sinom,pa sam dosao oko 4 ili 5 po dogovoru,no onda punica svaki put ima nesto,"termin ili mora turistima spremati veceru.Sve u svemu sveodi se na 2 vidanja tjedno oko sat i pol svaki put,stop je jadno.A trazim vise!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

berg , pročitaj još jednom pažljivo sve savjete koje si dobio od newbie i ostalih . Pogotovo o suradnji sa Czss.

 

Ovo sa vrtićem je indikativno : dijete nije u vrtiću kada bi najviše profitiralo od stručnih pedagoških osoba (predškolski program ) , a to je od 7 do 15 h !

Nego ga čuvaju , valjda , dežurne tete , od 14 do 18.30 . Kako kod kuće ne bi smetalo turistima .

Ili , nedajbože , provodilo vrijeme sa svojim ocem .

 

Ljudskoj zločestobi nema kraja .

Ti se , jednostavno MORAŠ izboriti za sva prava svojeg sina :

On ima pravo na majku , pravo na baku , pravo na oca , pravo na sreću .

Zasuči rukave . Radi sve uz pomoć Czss. Ali borbeno i uporno .

I budi barem malo prefrigan : kako je očigledno da tvoja punica ima na grbači svoju kći ,i njezina je uvijek zadnja , upucaj se punici sa kojim cvijetom . Onak , uberi ga sa sinom na povratku sa druženja .

Možda omekšaš njezino kameno srce :smijeh:

 

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pitanje?

Imam jako ružan ravod,koji sam objasnio u prijašjim postovima.Ukratko,u procesu je rastava braka,no majka djeteta mi u 6 mjeseci,koliko sve traje još nijednom nije dala dijete nasamo,već ga viđam pred kućom iz koje sam izbačen,(za ljubav sinu sam spreman i na to).zahtjev za skrb i vrijeme viđanja sam podnio 15.4. Dva saslušanja pa se tražilo izvješće psihologa centa koji je bio na bolovanju do polovone srpnja.Kad se vratio psiholog(tj.psihologinja),navodno podnijela izvješće,sad je sutkinja na godišnjemdo kraja kolovoza.Rezultat svega je da sami dalje prisliljen viđati sina pred kućom njegove majke,iako sam samo 2 puta otišao dalje od kuće,uz nadzornu centra.Na mnoge dopise centru,kažu da ne mogu ništa od 1.1.2006,već samo čekati odluku suda(koji baš i nije brz).

 

Na zadnji dopis Centru za SS su mi obećali porazgovarati s majkom djeteta i uvesti samostalno viđanje jedan dan ili kako već,no kad su majku obavijestili i rekli što predlažu,majka je izmislila da sam vikao(u biti me sin napao zašto ne zivim s njim a ja sam mu rekao da mu pune glavu,te da će to reći pred psihologinjom CZssa,na što me punica napala,a ja je upozorio da s ene miješa) na nju i punicu,ispred maloga te ga otrgnuo njoj iz ruke i otišao na igralište(iako je sin sam otišao,sa mnom,jer su me maltretirai uz izliku da mogu što hoće ispred svoje kuće,pa sma ga zato odveo di mi ne mogu prijetiti,a nemma zabrane uzimanja djeteta).

Majka je krenula za nama,sa sinom sam se igrao a ona nije htjela,zvala je nekoga,vratili smo se po bicikl,igrali na igralištu,nakon toga opet pričao s njenim bratom i budućom pred kućom i otišao nakon igre sa sinom.Ujutro prijavio povrede prava djeteta,a oni mene prijavili policiji da sam vikao pred malim,obiteljsko nasilje,mojima policijana kuću,užas!Sam došao i dao izvješće,nisu me zadržali već uputili sucu,zvat će me u roku 8 dana,te mi dali zabranu pristupa 8 dana,da ne bi došlo do sukoba.

Što činiti?Na policiji su mu rekli da nemogu prijaviti za lažne izjave,a za nasilje u obitelji mogu,što sam i učinio

 

Ovim putem se zahvaljujem Newbie,na korisnim savjetima

 

 

Hvala svima na korisnim odgovorima ako imate

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaka ti čast što se tako boriš za svoje dijete,da je bar više takvih oćeva.ja imam sudsku odluku gdje stoji da je otac dužan viđati dijete dva puta tjedno i svaki drugi vikend,a oca nigdje. :place: zato samo hrabro a što vrijeme bude prolazilo mislim da će i tvoja supruga shvatiti da je za dijete bolje da ima i oca i majku,jer baka i djeda su da razmaze djecu a roditelji su ti koji ih odgajaju.sretno :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što vam piše u programu mjere nadzora nad roditeljskom skrbi kojeg imate oboje?

Vjerojatno ne da će voditelj jednom tjedno popričati sa svakim od vas kako je prošao tjedan i što je baka u ulozi izdavatelja dozvola, glasnogovornika i čuvara dogovorila + nadzirala po svom dvorištu, već i da će na nečemu iz sadržaja roditeljske skrbi i načina ("vježbanje" i usmjeravanje dogovaranja) poraditi sa svakim od vas.

Dakle, što je voditelj mjere nadzora svih ovih mjeseci konkretno odradio, s vama, s majkom, koliko često?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma,voditelj programa je dužanpodnijeti izvješće svaka 2 mjeseca,te ima neki plan i program,kojeg sene drži,onako kako piše,već se to svodi na moje pozive da mi mama i punica dopuste da vidim sina dalje od njihove kuće,a sad i samostalno.Prvi dio smo rješili,pa sam se makao od kuće 2 puta,no kad su obećali na centru da će poraditi s majkom da mi daju sina nasamo,nastali su problemi,jer mi je ona obećala da mi ga neće dati nasamo,da ga samo ona i majka mogu odgajati(čak ni ocu i bratu ne da nasamo puno),te da će sve učiniti da mi ne dopusti viđanje nasamo.Nema druge nego čekati sud.Samo se pitama ako mi sad radi ovo,koje će manipulacije vršiti kad bude odluka,hoće li izmišlati bolesti(od listopada 2009-ožujka 2010 nije dijete išlo u vrtić zbog viroza "po gradu",svinske gripe,bakterija,vraćala je ljude s vrata koji su došli donijeti poklon sinu za rođendan)(a sva druga djeca su išla u vrtić-ko da je naš sin kralj pa ga treba toliko čuvati)

 

 

Aaaa u što sam se uvalio,di su mi oči bile.Al opet krivim sebe prvoga,ha ha!Vama svima za pouku, :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Bok!

Ima li itko iskustva s ovako dugotrajnim čekanjem na rješeje o privremenoj skrbi nad djetetom,budući da sam je tražio iz razloga što majka djeteta manipulira pri viđanju,a da ne govorim da mi ne da uzeti nasmao vlastito dijete.Podneseno sudu 15.4,do dana današnjeg nema odluke,iako su bila 2 ročišta,zadnje 20.6.Onda su tražili CZSS(16.9) da se očituje oko viđanja,pa čekau odgovor,pa sad opet čekamo.Ko da sud ne može sam donijeti odluku???ILi

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

skrbništvo je zajedničko, pretpostavljam da čekate odluku kojem od roditelja će dijete biti povjereno na zajednički život, a kojem roditelju će se odrediti "susreti i druženja" sa djetetom.

Zašto se dugo čeka?

Vi kao i ja, živite u Hrvatskoj, a ovdje tzv. "žurni postupci" u kojima se odlučuje o legitimnim djetetovim pravima traju u prosjeku nekoliko godina.

Sljedeći razlog zašto dugo čekate je taj što će vam se reći da s obzirom da dijete živi s majkom već dovoljno dugo i na to se naviklo, onda će dijete biti povjereno njoj na zajednički život.

A ako se vaša bivša supruga protivi tome da viđate dijete, bez obzira na to koliko vi bili brižan otac, onda sud neće u prvi plan staviti pravo i najbolji interes djeteta na susrete s vama nego će dugotrajnim i iscrpljućim postupkom

pokušati učiniti da vi odustanete od borbe za najbolji interes vašeg djeteta. Pri tome se može desiti, ako vaša bivša supruga bude konstantno onemogućavala kontakte djeteta i vas, sindrom otuđenja roditelja ili najgori oblik emocionalnog zlostavljanja djeteta.

Nemojte se obeshrabriti, pripremite se za dugotrajnu i iscrpljujuću borbu ne samo sa bivšom partnericom nego prije svega institucijama (czss, sud) koji bi u stvari trebali štititi vaše dijete.

Onog trenutka kad pomislite da ste došli do kraja, da se institucije u slučaju vašeg djeteta ponašaju pristrano, prema vama s predrasudama s obzirom na spol i diskriminatorno, javite mi se pa ćemo porazgovarati o tome da i javnost u Hrvatskoj upoznamo sa kršenjem elementarnih prava vašeg djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ciao!

Spreman sam na sve pravne korake,u krajnjem slučaju i iznošenje u javnost,budući da se nemam čega sramiti.Nikada nisam bio krivično kažnjavan,nikada problemi sa zakonom u bilo kojem smislu.Niti moja obitelj.Također otac ni majka nisu nikad bili u središtu skandala,štoviše,otac je 39 godina nastavnik predmeta u osnovnoj školi(do 1990 dva predmeta),majka isto radi u prosvjeti.Brat oženjen,radi,jedno dijete na putu.Nebitno ali čisto da se vidi profil obitelji.

Što točno treba za iznošenje u javnost?

Pisao sam par postova,više privatno nekima članovima foruma,ali stanje je očajno:na centru tvrde da nemam nikakve šanse,da nisu vidjeli slučaj da se dijete od 5.5 godina daje ocu,"daj dijete materi",djetetu je dobro s majkom(iako je jako izloliran,zaostaje malo za vršnjacima u nekim stvarima,ne zna cestu prijeći,jer ga majka pretjerano štiti),tako te priče.

Iskreno ne bi se trenutka dvoumio dati dijete majci da je sve bilo kako treba i da ga je dala meni vidjeti vikendom i dan u tjednu,ali onda su se zaredale gluposti-okretanje djeteta protiv oca,njegove obitelji,pričanje po centru,nadzornoj,da se moji NIKAD nisu igrali s djetetom(a ja imam preko 30 slika djeteta s bakom djedom-nebitno i nije mjerilo ali...),da ja nisam Na kraju krajeva kad sam se i mogao brinuti za dijete nego iza 6 navečer ili vikendom,jer bi samo tada bio slobodan.Volio bih kad bi mogao postaviti slike da se vidi ljubav za sina.No i bez toga,radnici na centru se čude što je pošlo loše u svemu,pametni i mladi ljudi bez poroka.I nova vodteljica se čudi.Čak i da je bilo pogreški,da se ispraviti.S moje strane,dijete nikad nije zlostavljano ni zanemareno.Moža da sam manje radio,ali kako u mladom braku uskladiti sve?A sam zaposlen,uspio sam joj čak napraviti apartman (oko 6000 eura),fasadu jedan dio(oko 24000 kuna),put u Njemačku na pregled....ipak sve to košta.Da ne idem u finacije,nije bitno kad je sve u redu i zdravlje...no kad me se ne gleda isto iz razloga samo što sam muško i to muško koje je bilo djetetu na porodu,pa ga nosilo na ruci radi grčeva do 4 ujutro a onda u pekaru raditi,muško koje ga je previjalo,kupalo,pralo suđe...Onda je to za mene diskriminacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Već sam pisao,smatram se dobrim roditeljom,te sam spreman preuzeti brugu o djetetu,neovisno što sam otac.Već sam pisao nekome,u ratu smo imali dva prognanika,kasnije su ti prognanici otišli u rat,dolazili nam nazad kod nas.Dakle moji su se brinuli za njih-"tuđu djecu".Onda sam ja otišao u Ameriku(i vratio se 2003),dali su moju sobu rodici,jednoj,kasnije drugoj,s njima su jeli.Odgajali su moji "tuđu" djecu,da ne govorim kako bi svoje.Na kraju krajeva,otac 39 godina uči tuđu djecu.To mu je cijeli život.Naravno da se povlači pitanje mogu li ja sam odgajati dijete,a ja kažem da mogu.Dobro,ona je majka,pa kao dijete njoj,ali kako će ga odgajati kad ne radi,njeni joj davaju,sad čujem da je tjeraju da traži posao u struci(turizam i to nakon sezone???),jer im sad nedostaje oko 500 eura mjesečno,nema mene koji je hranio obitelj(+ troškovi vozila koke ne računam,put)?

Kako da im tu zasjednem za vrat,tko će hraniti dijete kad ne radi?

A ja radim,ostalo, a nepodoban,ha?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako centar za socijalnu skrb ušutkava oca koji se grčevito bori za ravnopravnost spolova i ista prava,te viđanje djeteta,budući da viđanje nije određeno,sud nije donio odluku već 6 mjeseci,a majka to koristi:

 

1.pa dijete treba dati majci,99% žena ga dobije,ja to još nisam čula u nas da ga je otac dobio...(soc.radnica)

2.pa strpi se,što ima veze da ti kontolira viđanje,moj muž je pomorac,pa ga ne vidi po pola godine(dakle ja bi trebao biti sretan sto znam da je dijete 20 km od mene a ne mogu ga vidjeti kad hoću ili je to ograničeno na sat dva tjedno)

3.majka ne radi-pa što ima veze,ni moja kćer ne radi(kaže socijalna radnica),da nema mene ne umrla bi....

4.ti radiš pritisak na nas pošto želiš viđati dijete češće,mi ne možemo ništa od 1.1.2006

5.ipak ne možemo dodjeliti dijete,ali će biti kod majke,jer mu je tamo adresa

6.pišeš pravobrnaiteljici,nama,mi ispunimo papire,pravobraniteljica nas traži očitovanje,pa mi njoj,samo pusti papiri,a ti nam ne možeš ništa(ukratko sve možem protiv tebe upotrijebiti)

7.psihologinja: "smatram da dijete treba biti kod majke,evo ništa mu se još nije desilo"(a dijete zbunjeno oko svega,nema tate,pita ga zašto ne živi s njim,hvata setati oko nogu kad ide,pita kad će otac doći...)

8.ne očekuj od nas da podijelimo dijete popola(nego radije majci daju na raspolaganje da je kod nje dijete 164 sata tjedno a s ocem uz njenu kontrolu 4 sata tjedno).

 

 

Mogao bih pisati još bar 5,ALI...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie je napisao:

...ili napismeno "prepričati" vođeni razgovor, sa datumom, mjestom i imenom djelatnika, urudžbirati.

Jer, nije baš vjerojatno da bi tko stavio svoj potpis na takav službeno vođen razgovor u kontekstu nadzora nad roditeljskom skrbi ili posredovanja.

 

A "što nije na papiru, nije se ni dogodilo"...

 

 

Ma vjerujte mi da mi je drago da je ovako ispalo da su se "izlajali" i mislili na glas,pa da znam kako razmišljaju,samo što je to po meni čista diskriminacija(poput daj dite materi,99.9% se daje majci,mi to nismo imali da je dobio otac,pa njemu je kod majke dobro-zasada...).Što bi mi tek radili da sam nezaposlen i da nisam bio uz dijete na porodu,pa besanim noćima a ujutro u 4 u pekaru raditi,pa nabavljaj po selima kozje,kravlje mlijeko 3 puta tjedno 4 godine(te 3 puta magareće mlijeko po 300 kuna litra-smijite se ali istina),pa ostalo sve do danas kada sam bio sa sinom uz nadzor njegove majke i "drage" punice po 73 put u zadnjih 6 mjeseci.Svega 3 puta sam uspio izbjeći punicu pri susretima sa sinom,taj jedan put kad sam otišao sa sinom na igralište,jer me napadala,prijavila me policiji,kao htio sam ga oteti ha ha!Je me ide,lako ću se odvojiti od supruge(jer je podnijela tužbu)ali kako od punice :smijeh: ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Bok!

Da ne duzim,evo nastavak moje situacije oko trazenja privremene skrbi nad djetetom pa molim pomoc u savjetima:

 

U Ožujku supruga podnijela tžbu za rastavu

U travnju superugine prijave policiji za zlostavljanje,slijedi sasljušanje na ODO,niakd nista dokazano niti podignuta prijava.

15.5 uveden nadzor radi majčinih laži,postavljena nadzorna i dogovor nam centru da se ja i supruga dogovaramo oko viđanja pred kucom njenih(iako nisam htio al za ljubav sinu eto...)Nakon 20 dana ona ne zeli sa mnom komunicirati a ja sam ostavljen na milost i nemilost njene majke oko dogovora(al za ljubav sinu sto mogu?)Slao sam dva puta dopise CZSS-u i to 19.7 i 13.8 da mi se punica makne s vrata,da mi nije dala niti do ducana,jer je rekla da su joj tako rekli na centru.Nadzornaje bila oko 4 puta,2 puta smo se makli od kuce moje supruge.Nadzor je ukinut 6.12(za divno čudo),jer je moja odvjetnica centru skočila za vrat,jer se nadzor nije obavljao kako treba-nije se nadziralo majku već se to pretvorilo u nadzor nad susretima djeteta(6 g)sa mnom,dakle ništa po programu.Ima mjesec su saslušani moji roditelji na sudu.Ima 3 dana njena mama,isto u svojstvu svjedoka-naravno puste laži o meni....

No ono što je zanimljivo je da je rekla da je nju i muža centar postavio kao nadzor kad sam ja prisutan.Tu su se počele kockise slagati i meni i odvjetnici.I u zadnjoj preporuci centra sudu o suretima i druženima do okončanja ovog postupka,savjetuju da dijete živi kod majke,a ja da se susrecem srijedom i nedjeljom po 2-3 sata i to ispred kuće supruge uz njen nadzor,njenih roditelja ili nadzorne.nakon toga,ukidaju nadzor 15.11. a 6.12 uvode mjeru ob savjetovanja u ob centru.

E sad se postavlja pitanje kako su njih mogli stavljati u nadzor kad Obiteljski Zakon zabranjuje da se stavljaju prvi i drugi rođaci.Praktično,nisu primali naknadu,al je to bio njihov interni dogovor,da kad nema nadzorne da je punica prisutna(od 75 puta ona 72 tu).A to je sukob interesa,naravno da će mi praviti probleme.Iz aviona je vidljivo da su na centru pristrani.Sto preporučate?Kome se žaliti,DO ili odjelu maloljetničke delikvencijepri policiji(di su mene oni prijavili)ili Ministarstvu?

Ovo je prešlo sve mjere

Hvala Unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužno mi je uopće kad čitam ovakve priče žao mi je vas i vašeg djeteta koji najviše pati ovdje on je taj koji najviše gubi ...vas još koliko toliko razumijem jer radite sve dobro namjerno...al na kraju je samo pitanje šta je najbolje za njega a ne kome se više obratiti jer očito je iz aviona da su naše službe ...od centra policije i sudova doslovno sve zakazale...

nažalost ne mogu vam pomoć al suosjećam s vama i držim vam i nadam se da će za dobrobit djeteta sve na kaju završiti dobro...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na željama!centar je uveo nadzor pa ga ukinuo nakon 6 mjeseci,jer sam se ja bunio na koji se način sveo nadzor nad rod. skrbi-samo nadzor kad meni buduća bivša dovede dijete u kafić(koje mjesto za dijete),tako da je to postao nadzor nad susretima.Prva nadzorna je odustala a druga je bila 2 mjeseca i bila je svega oko pola sata,prvi put bolesna,drugi put nas ostavila sama,a kao treba nam nadzor.I tako je uredni pokulila 800 kuna naknader za 2 mjeseca.Nisam čovjek koji paniči,pustio sam ih sa tom mjerom nadzora neka nam pomognu,ali niti su htjeli niti su nas mogli savjetovati,jer kad bi počeli,majka djeteta bi rekla da to nije za djeteove uši te da će se skupiti i otići kući.bilo je tu svega da ne dužim,jer sam naučio da se stvari rjuešavaju djelima a ne riječima.

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

BOk!

trebam savjet ako mi netko može reći kako riješiti situaciju.

Na centru za socijalnu skrb nismo psohološki vještačeni ni ispitani već samo dijete naš šestogodišnji sin,na prijedlog majke.Izvješće je bilo da dijete za mene nije vezano emotivno(mene kao oca)te da se poistovjećuje s djedom po majci,TE DA NA CRTEŽU IZOSTAVLJA OCA A NA SVOM I MAJČINOM LICU JE IZRAZ TJESKOBE????(mnogo puta bi sin crtao slike,ali bi usta bila nacrtana kao neutralno,valoviti potez rukom)

To sve(mišljenje psihologa) mi je bilo vrlo čudno budući da je dijete dosta vezano za mene(česte šetnje,ribarenja,vozanja,igranje lopte....),sad kad mi majka brani da uzmem dijete nasamo,već godinu dana,svaki put dijete sjedi na meni oko 2 sata,grli me,ljubi,gladi po glavi,pita kad ću se useliti nazad(iako me supruga na elegntan način potjerala i podnijela tužbu za razvod).

 

Zbog sumnji u pristranost psihologinje centra,budući da su se neki djelatnici centra hvalili s osobnim poznanstvima članova obitelji supruge,te jer me psihiloginja nije nikad saslušala,a suprugine tvdnje je sve obrazložila detaljno,tražio sam psihijatrijsko i psihološko testiranje putem suda.

E sad što je sporno je to da mi je dijete danas došlo i reklo da mu je baka kupila uljane boje i da ga je učila crtati njeja i mamu.Na upit djetetu je li crtao i tatu,rekao je da je baka rekla da ne treba crtati tatu.

Pošto je za 3 dana vještačenje mene i djeteta,sumnjam i manipulaciju djetetom.Št reći psihoologu o tome?

Unaprijed hvala

 

ritter je napisao:

Želim samo poručiti da se iskreno nadam da cete i ti i tvoje dijete sa cijelom ovom situacijom izaci na kraj sa sto manje oziljka. Želim ti snage, psihičke i fizičke...

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi jako zgodno da dijete i vještaku objasni da tatu nije nacrtalo jer mu je baka rekla da tatu ne treba crtati. Ako je vještak iole vještak, sve će mu biti jasno.

 

Vještak će trebati pozvati i Vas da vidi Vašu interakciju - razgovor i igru s djetetom, pa će se i to vidjeti.

 

Gdje je vještačenje?

 

Nemojte upasti u zamku da na vještačenju pokažete da 'ne uvažavate majku', bavite se djetetom, pričajte o Vašim zajedničkim aktivnostima i odnosu između Vas i djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HVALA VAM NA DOBROM SAVJETU...JAKO MI JE ZASMETALO TO ŠTO S BEZ OBZIRA NA MOJE RIJEČI I DOPISE KOJE SAM SLAO OBAVILI TAKO KRATAK RAZGOVOR SA NAGLASKOM DA JE MAMA MAMA... NIKAKO NISAM ZADOVOLJAN TAKVIM RADOM NAŠIH INSTITUCIJA JER SU IPAK ONI ZADUŽENI ZA NEKE ODLUKE KOJE SU ZA DJETETOVO DOBRO AL TO MORA BIT BEZ PRISTRANOSTI JEDNOM OD RODITELJA...NEZNAM JAVIT ČU VAM KAKO JE PROŠLO KOD MENE KAD DOBIJEM MIŠLJENJE CENTRA..AL DA SAM NEŠTO POSEBNO OPTIMISTIČAN NISAM ....PONEKAD MISLIM DA NEMAM DOVOLJNO SNAGE ZA SVE TO JER NEMA SMISLA KAD VIDIM S KIM IMAM POSLA...JEDNOSTAVNO IMAM OSJEĆAJ KO DA JE SAMO MENI VAŽNO DJETETOVO DOBRO.....ISKRENO SE NADAM DA NIJE TAKO

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne sjećam se da sam Vam napisao kao svoj stav "ipak je MAMA MAMA", mislim da sam izražavao stavove Centra za socijalnu skrb.Nikada ne uveličavam situacije i ne shvaćam ih ozbiljno ako nisu ozbiljne.Ali ono kako su se prema meni postavili u centru je više nego tragično.Sve majčine izjave su uzete "zdravo za gotovo",ja sam odmah smatran problematičan roditelj,iako nisam ja stvarao problem oko viđanja djeteta(meni majka brani dijete nasamo).Djelatnice centra su me napale da kako se usuđujem tražiti skrb nad djetetom,da dijete propada majci,jedino ako je asocijalna,drogira se ili psihički bolesna.Ovo zadnje ne znam kako opisati,očito im ne znači nista da je bila liječena kod dva psihijatra,uz antidepresive....

Evo jedne od izjava djelatnice centra:"Bizt ću ti iskrena,ali u mojoj dosadašnjoj praksi i našega centra,ja još nisam vidjela da je otac "dobio"(iako je i onda skrb zajednička)dijete!"

I onda ti nakon toga preostaje gomila muke,truda,vremena,izbivanja s posla,i oko 1300 kila živaca da ne učiniš jedan pogrešan koraj jer si pod povećalom da bilo što učiniš.Pa i kad sam učinio,to da sam jedan dan uzeo dijete iz vrtića,otišao na "babine",jer sam postao stric(a prethodno sam na sve načine molio majku da odemo i da dijete vidi rođakinju,s njom,bez nje,s bakom....da pusti dijete na svadbu moga brata,da dođe ona s njim,ili baka,djed,ili samo u crkvu ako imje dugo-NIŠTA OD TOGA)

Onda se ona čudila i njeni kako sam uzeo dijete,OTEO vlastito dijete,pa me je prijavila policiji.Zamislite "oteo" sam ga u 17:30 a vratio ga u 20:00,živa i zdrava,iako me molio da mu nabavim piđamu u rođaka Ivana,da ostane kod tate spavati,iako nije spavao u tatinoj kući(mojih roditelja)već 4 godine.(o da,majka me zvala da kad ću joj vratiti dijete,ko da je neka stvar i da ga vratim odakle sam ga i uzeo,a to je vrtić koji radi do 19:00-no suludo bi bilo da sam je poslušao pa sam ga doveo kući majci).

Tako da savjetujem svima da se maksimalno oboružaju pažnjom i duplom dozom živaca,jer bez toga ste osuđeni na propast.

 

Nastavak u nekom sljedećem broju,stvari se pomiču na pozitivno,a to je da sam tražio psihijatrijsko i psihološko vještačenje i bio već dva puta,a tamo se baš i ne može glumiti,dokazano...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ciao!

Istina je kad se gleda da su u stanu samo on i mama,ali kad dijete dođe samo i kaže mi kako mu je baka kupila uljane boje i uči ga da crta samo sebe i mamu,a tu nema tate,pa me dijete od 6 godina upozorava da nešto nije kako treba,onda se pali signalna lampica(čitaj manipulacije djetetom).

I naravno da ću to sutra reći psihologinji(kojoj sam masno platio preko suda za vještačenje nas troje)

Žalosno je kad ti dijete od 6 g.dolazi i govori kako je govorio baki da kaže mami da ne priča protiv bake po ocu(o meni ne govore loše,hvala Bogu),te da upozorava mamu da se dogovrimo ona i ja kad on može doći kod tate.

Zamislite kad te dijete hvata za ruku i vodi do mame i kaže da je pitam ispred njega.I onda ona odgovara da će kod tate kad mama bude imala povjerenja u tat(da ga je imala ne bi se ni rastajala...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija