Jump to content

Smetanje posjeda, molim pomoć, hitno je

Anthony

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Ovih dana sam saznao za neugodnu vijest, da je u našoj vikendici, (vlasništvo mog oca i njegovog bratića), u tavanski prostor nedavno ušao i pregradio susjed čiji stambeni objekt je naslonjen tik na našu. Znači napravio je prolaz iz svoje u našu.

Ukratko povijest:

Vlasnik susjednog objekta je bio brat od mog djeda,

kako je on umro, naslijedila ga je njegova žena,

a kako je ona umrla, nasljedio je neki njen rođak,

koji je to vrlo brzo prodao sadašnjem susjedu.

Kako je vlasništvo susjednog objekta bila obitelj djedovog brata, postojao je prolaz u naš objekt, točnije u našu jednu sobu. Sadašnji susjed čim je kupio susjedni objekt, ušao je u tu sobu i zazidao ga. (dio potkrovlja koju je sada zazidao, nalazi se nad tom sobom).

Odvjetnik je mom starom savjetovao da mora prvo srediti papire oko gruntovnice i katastra i tek tada pokrenuti tužbu. Kako je na tu kuću bilo upisano mali milion nasljednika, (kuća je izgrađena 1927god).

Na žalost tek je nedavno uspio riješiti i očistiti papire.

Tako da je sada samo on i njegov bratić upisan u gruntovnicu i katastar, za našu česticu od zgrade. (to je čestica na kojoj se nalazi cijela naša kuća).

Bojim se da je sada već kasno pokretati tužbu za iseljenje i sobe koju je susjed okupirao,

(zbog dosjelosti i mirnog posjeda), ali barem da potkrovlje spasimo.

Stari mi počinje filozofirati da će tražiti građ. dozvolu za obnavljanje krova i da će na taj način susjeda istisnuti.

Po meni to je čista glupost.

Što da radimo???

Za svaki savjet, hvala unaprijed!

Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Kako mi je susjed probio zid, na potkrovlju, te tako ušao, a zatim, pregradio potkrovlje daskama, obzirom da je to napravio u tajnosti i nitko dok mi nismo primjerili ne zna, možemo li ga na isti način srušiti, a zatim pozvati policiju, pokazati policiji, zid koju je susjed probio i prijaviti ga za provalu?

Hvala unaprijed!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija