Jump to content

Retroaktivna naplata poreza - HR only!


anonimno

Preporučene objave

Evo jednog primjera efikasnosti države za čiju sam samostalnost nosio glavu u torbi.

Dakle, radi se o 100%-nom invalidu koji je prije 3 godine kupio automobil na povlasticu, odnosno, bez carine ali je morao platiti PDV koji mu je džava vratila niti mjesec dana kasnije. Kod registracije nije trebao platiti porez na motorna vozila u iznosu (ako se dobro sjećam 350 kuna). Taj porez je prema Zakonu o finaciranju lokane (regionalne) uprave i samo uprave. Člankom 19. istog zakona invalidne osobe su oslobođene plaćanja tog poreze. MEĐUTIM, tu sad nastupa naš vrli velikogoričan, po zanimaju ministar financija, i donosi neku odluku ili već nešto, pa invalidi moraju to plaćati. Ako poreznike upitate da vam pokažu navedenu odluku ministra, odgovor je: Ne možemo jer je to poslovna tajna. Poslovna tajna da ti uzmu novac! HR ONLY!

Ali to nije sve, ne naplaćuju oni porez samo za godinu kad je ministru pofalilo novca u blagajni! Vrli poreznici NAPLAĆUJU TAJ POREZ RETROAKTIVNO! U ovom slučaju, 3 godine unatrag!! HR ONLY!

Dakle, poslao sam e-mail an 42 adrese (svim ministarstvima, strankama, zastupnicima) s upitom po kojem se to zakonu može nešto RETROAKTIVNO naplaćivati. Do sada samo 3 odgovaora, iz ureda Dorice Nikolić - nije u našoj nadležnosti, iz MUP-a (jer je invalid bivši djelatnik MUP-a) - nije u našoj nadležnosti te od kluba zastupnika HSP - g. Pero Kovačević si je stvarno dao truda da utvrdi neke činjenice. Od ministarstva finacija u čijoj je to nadležnosti - NI SLOVA. A o među generacijskoj solidarnosti - naravno ništa. Pravosuđe? Moš mislit. Ministricu koja je radila svoj posao kak treba su smjenili a ako od ove dobijemo odgovor, piće je na moj račun.

 

Da ne dužim više. Pouka priče: nikad ne znaš koji ministra će ti nešto RETROAKTIVNO naplatiti. Još ako je to 2-3 godine, super...ali što ako se neki nađe pa RETROAKTIVNO naplati dug od recimo stoljeća sedmog?? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vašem pitanju ne spominjete jeste li dobili rješenje kojim vam se određuje naplata poreza retroaktivno. U njemu bi morala biti navedena Odluka koju navodite. Jeste li se žalili na rješenje?

također, ako vas zanima tekst te odluke Ministarstvu financija možete podnijeti zahtjev da vam izdaju kopiju sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama. Obvezni su izdati vam odgovor u roku od 15 dana od podnošenja zahtjeva. Iako moraju odgovoriti na usmeni zahtjev, preporučam pisani oblik ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija