Jump to content

Punomoc biljezniku koji zastupa drugu stranku

Gana12

Preporučene objave

Postovani,

ne znam da li sam temu stavila u dobru rubriku...

Rijec je slijedecem:

Vlasnik sam stana u staroj zgradi, te sama zgrada nije parcelizirana/etazirana (ne znam da li je po pravi izraz, rijec je o nekretnini u inozemstvu).

Vec se vise puta dogodilo da prilikom prodaje susjednih stanova trebam staviti potpis (ja, kao i ostali sustanari) da odobravamo prodaju. To je do sada uvijek bilo obavljeno u uredu javnog biljeznika uz prethodno poslanu dokumentaciju i obrazlozenje vezano uz prijenos vlasnistva.

Prije tjedan dana sam dobila pismo od javnog biljeznika (meni nepoznatog ureda) zajedno sa punomoci koju bih trebala potpisati u svrhu prodaje odredjenih udjela vlasnistva. Na punomoci su navedeni brojevi cestica o kojima je rijec, te da ista sluzi kako bi navedeni biljeznik, u moje ime, predao dokumentaciju za upis u vlasnicki list.

Na punomoci nije navedeno do kojeg bi datuma navedena trebala vrijediti, kao niti da li ja u tome slucaju snosim neke troskove.

Molila bih nekoga tko eventualno ima iskustva sa gore navedenim da mi pomogne savjetom.

Ne znam da li sam upotrijebila dobre izraze, to je moj slobodan prijevod sa njemackog. Naravno da ukoliko je nesto nejasno, da cu rado objasniti.

Ono sto mene muci je, da li mene javni biljeznik pomocu te punomoci nekako moze ostetiti, u smislu da poslije meni posalje racun za svoje usluge. Takodjer, na toj punomoci su navedene cestice koje sa mojom naizgled nemaju veze..., ali ipak se pitam da li biljeznik ikako moze pomocu te punomoci dirati i u moje vlasnistvo.

Svaki savjet i iskustvo u slicnim situacijama je dobrodoslo.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.

Lijepi pozdrav!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija