Jump to content

zahtjev za


enna

Preporučene objave

poštovani forumaši trebala bi pomoć.

Dogovorila sam sa suprugom da napravimo sporazumnu rastavu braka.Centar za socjalnu skrb od 01.01.2006. više se time ne bavi,nego se to rješava na sudu.Potreban je zahtjev,ali zahtjev koji napravi odvjetnik,i samo takav prihvačaju.Naravno to stoji 700 kuna da on to napiše.

Molim Vas dal netko ima iskustva u ovome.Dal stvarno moramo platiti odvjetniku,i dal netko ima bilo kakav zahtjev da vidim kaj taj zahtjev mora izgledati i kaj mora sadržavati.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

evo imam ja.Doduse to je bila tuzba za razvod(bivse zene),ali je kasnije postala zahtjev za sporazumni razvod braka.salje se opcinskom sudu vaseg mjesta boravka,a trebalo bi pisati otprilike ovako:opcinskom sudu tom i tom predlagatelj(vas suprug) i predlagateljca(vi) podnosi ZAHTJEV za sporazumnu rastavu braka

nakon toga ide po tockama:

1/Predlagatelji su sklopili brak xx.xx.xxxxx.godine u mjestu X,u maticnoj knjizi vjencanih pod brojem xyz za godinu xyz.

Ako su u braku rodjena djeca navesti njihova imena i prezimena te datume rodjenja.

zatim:DOKAZ : pregled izvoda iz maticne knjige vjencanih od datuma xyz i rodnih listova od dat xyz(djece)Naravno ove izvode treba priloziti uz zahtjev.

2/Tu napisete ukratko zasto se zelite razvesti pa jeste li bili u postupku posredovanja prije rastave braka.(ni neznam jeli to obavezno ako nemate djecu) pa zakljucak czsc koji je posredovao u tom postupku. Ako je takvog postupka bilo onda kao dokaz morate priloziti zapisnik iz njega.

Onda napises sto ste se uspjeli dogovoriti .

3/ radi izlozenog predlazemo da sud donese slijedecu PRESUDU

1/rastavlja se brak sklopljen dana xyz izmedju predlagatelja X i predlagateljice Y rodjene(djevojacko prezime) u maticnoj knjizi vjencanih koja se vodi za podrucje npr Zagreb upisan pod rednim brojem x.

 

Ako nema djece onda je to dovoljnoA ako ima onda po tocku 2 stavljas prijedlog kome ce se povjeriti dijete

pod tocku 3 nacin na koji ce se odvijati susreti i druzenja s roditeljem s kojim ne zivi

i na kraju pod tocku 4 vas eventualni dogovor o iznosu alimentacije ili bilo cemu drugom.

to bi trebalo biti dovoljno .SRETNO! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ane,Ane. ovo je bila vise zafrkancija na vlastiti racun.Naravno da se treba potpisati.Nadam se da su barem ostale stvari vise manje u redu.Moj razvod je i zavrsio prije tri godine pa sam zahtjev vadio iz konteksta tuzbe,dok se sporazumnog vise ni ne sjecam.E sad kad smo ovoj gospodji ipak olaksali , a vidim da si Dipl. iur.,molim za odgovor na moje pitanje: Moze li majka bez mog znanja napraviti djetetu putovnicu(dijete ima 4 godine) i smije li ga protivno mojoj volji odvoditi u inozemstvo. Inace i nismo imali tezih problema u komunikaciji,ali mi se u posljednje vrijeme odbija bilo kakva mogucnost savjeta,trazenja bilo cega vezano uz zdravlje djeteta(npr ne zeli djetetu napraviti alergotest iako smo odavno vec zakljucili da je na nesto alergican),Neda ni da upoznam djetetovu dadilju,ni ljude s kojima se dijete druzi dok ona radi.To su medjutim stvari u koje sam do sad imao povjerenja.Do sad,odnosno dok mi dijete nije odvela preko vikenda u bosnu(kupres) lazuci da mi je dijete u autu s jos jednim djetetom te da vozi otac tog drugog djeteta.Sam sin mi je rekao da nije u tom autu,nego da je vozio jedan mamin prijatelj.Osim tga rekla je da su u sobi sami ona i moje dijete.Naravno i to je bila neistina jer je u sobi-doduse u krevetu do-spavao i taj mamin prijatelj.Ja tog covjeka ne poznam i uatoc tome sto mi se kunu da oni nemaju ista skupa,da ima curu,da su samo fredovi itd. za mene nije normalno da mi dijete spava s nekim maminim prijateljima po sobama i necu dozvoliti da ga se odgaja tako da je to noralmo.Sutra ce biti neko drugi,preksutra neko treci...Iako sam od nje trazio samo garanciju i obecanje da se takva vrsta laganja i takav nacin boravka vise nece ponoviti,ona kaze>ako mislis da je to tvoje pravo,Tuzi jer ih drukcije neces dobiti.BAs me briga sto ih je bilo 7-8 na kupresu,moje djete je jos premalo da bi to razumjelo.Postoji li neki pravni lijek (barem zbog putovnice i odlazaka u inozemstvo)jer ovo ecu i nemogu tolerirati.Pa makar i drukcije. Hvala u naprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se radi o sporazumnom zahtjevu a nema djece, postupak posredovanja se ne provodi (čl. 44. Obiteljskog zakona). Ako ima maloljetne djece, posredovanje se kod Centra ili osobe ovlaštene za posredovanje prije razvoda braka obavezno provodi. (Ne provodi se ako su osobe lišene poslovne sposobnosti i ne mogu shvatiti značenje braka, u inozemstvu, nepoznato boravište.) Posredovatelja možete sami odabrati i na prvom ročištu reći na sudu. U protivnom sud po službenoj dužnosti određuje posredovatelja kojemu se morate javiti u roku 15 dana. Vremenski posredovanje traje najduže tri mjeseca. Na sudu će pitati imate li dogovor kome će djeca pripasti. Ako dogovora nema, onda određuje sud.

Evo toliko oko samog postupka. Čim ima više sporazuma, manje su potrebni odvjetnici, vrijeme i troškovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da to je tak bilo do 1.1.2006.sad se sve okrenulo,a niko nezna točno kak se i kaj treba napravit.bio vam je članak u jutarnjem vezano za tu temu.uglavnom centar više nema ovlasti koje je imao do sad i ne radi se sve kak je bilo do sad,,a sudovi se još nisu uhodali u cijeli proces..uglavnom najbolje je nazvati sud pa njih pitat direktno..ak imate sreće javit će vam se na telefon neko ko bar nekaj zna

cijela procedura je dobro zamišljena samo kaj će trebat vremena da se sve skupa uhoda

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U potpunosti razumijem jer proživljavam slično. O tome sam već jamrao u postu "Trenutno bez posla i bez novca - kako se razvesti?".

I ne znam što učiniti. Osjećam se bespomoćno.

Još se nismo rastali.

A dijete mi je već doživjelo ljetovanje s maminim "prijateljem".

Pa onda tulum do kasno kod drugog "prijatelja".

Pa nagovaranje da ostanu spavati (!) kod trećeg...

A kad odem po dijete u vrtić, onda me gleda zbunjeno "Tata, što se to događa? Učini nešto!" i objašnjava da je prošlu noć mamin "prijatelj" spavao na "tatinom" krevetu.

Ili da ju je mama ostavila kod bake navečer i došla po nju ujutro (što je "uz put" jer je "prijatelj" u blizini) i odvela u vrtić...

 

Meni je to strašno, jer sam uložio godine ljubavi, rada, vremena, organizirao si život tako da tom djetetu (pa i supruzi) pružim obitelj, dom, tatu, muža... i sad to nemoćno promatram!!!

Bio sam na CZSSR Maksimir. Tamo su me hladno odkantali, da podnesem tužbu sudu, pa će ih sud poslati... I što onda?

A što u međuvremenu?

 

Budimo realni: danas je to prihvatljivo ponašanje "majki". Jer one imaju "pravo" na... tu neodgovornost!

A što je s pravom djeteta? Na obitelj, na oba roditelja, ili bar na onog koji će biti PRISUTAN?

Što je s odgojem, s modelom ponašanja (uzorom), sa sustavom vrijednosti koji se prenosi?

Što je s psiho-emotivnim razvojem, stabilnošću...?

PA TO SU SVE STRANCI! Koji povremeno neobično dotaknu mamu... (što će dijete naučiti o odnosima, ljubavi, sexualnosti, samopoštovanju, odnosu prema vlastitom tijelu...?) ...i "čuvaju" to dijete ili spavaju pokraj njega... a tate nema...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija