Jump to content

Plaćanje komunalne naknade


m06

Preporučene objave

Vlasnica sam nekretnine za koju uredno plaćam komunalnu naknadu. Nedavno sam postala nasljednicom druge nekretnine i upisala se kao vlasnik u zemljišnu knigu. U spomenutoj nekretnini nitko ne boravi a ja nemam namjeru koristiti je dogledno vrijeme. No računi za plaćanje komunalne naknade i dalje uredno stižu na ime pokojne osobe. Sukladno članku 22. stavku 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu komunalnu naknadu dužan je plaćati vlasnik ili korisnik stambenog prostora. Treba li se stoga ova odredba tumačiti na način da sam dužna plaćati komunalnu naknadu iako nekretninu nitko ne koristi? I da li bi nekorištenje nekretnine predstavljao jedan od mogućh razloga zbog kojeg se može odobriti potpuno ili djelomično oslobađanje od plaćanja komunalne naknade? (čl. 23. st. 1 istog zakona)

Unaprijed zahvaljujem na savjetima =)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Zakonu se mora placati komunalna naknada na sve nekretnine u vlasnistvu ili posjedu.

 

Spomenuli ste članka 23. stavak 1. Zakona prema kojemu vas Predstavničko tijelo Vaše Jedinica lokalne podrucne (regionalne) samouprave moze osloboditi placanja cijelog ili djelomicnog iznosa komunalne naknade.

 

Trebali bi napraviti zahtjev prema Predstavnickom tijelu JLS-a da Vas oslobode cijelog ili djelomicnog iznosa komunalne naknade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

molim pomoc vezano za komunalnu naknadu..ovih dana mi je stiglo novo rjesenje i nove uplatnice s povecanom kvadraturom..i nova ulatnica za poslovni prostor unutar kuce..no i mom sinu koji taj prostor koristi stigla je uplatnica za isto ali naravno s vecim iznosom..da li je to Ok? ima li neki zakon za to?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija